ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

13 manieren om passief inkomen te genereren

Passief inkomen genereren willen we allemaal. Het liefst worden we slapend rijk. Helaas is het niet zo rooskleurig en moet je er toch écht wel keihard voor werken om het voor elkaar te krijgen. Het internet staat vol met opties om online geld te verdienen, maar wat zijn nu bewezen manieren om passief inkomen te genereren? Je leest het hier!

Wat is passief inkomen?

Voor het geval dat je niet precies weet wat passief inkomen is, vind je hieronder een korte uitleg. Passief inkomen is inkomen dat je verdient doordat een product of dienst zich van zelf verkoopt. Voor het zover is en je ook daadwerkelijk geld verdient met passief inkomen, moet je daar aan het begin wel eenmalig tijd en energie insteken zodat vervolgens het balletje kan gaan rollen. Hieronder vind je een overzicht van 13 manieren om passief inkomen te genereren.

13 manieren om passief inkomen te genereren

1. Schrijf een e-book

Ontdek wat je talent is of waar je veel kennis van hebt, bundel deze kennis in een e-book, zorg dat het er grafisch goed uitziet en maak reclame rondom je e-book. Deel het via je netwerk, geef het e-book aan influencers in ruil voor een review en ga aan de slag met online marketing om te zorgen dat veel mensen weten dat je een e-book over een bepaalde expertise hebt geschreven.

Ik heb in het verleden meerdere e-books geschreven. Daarnaast heb ik recent een e-book geschreven over Krijg Grip op je Financiën met daarin een stappenplan om je op een laagdrempelige manier op weg te helpen naar financiële vrijheid.

2. Start een affiliate marketing webshop

Affiliate marketing is een hot topic op dit moment en dat is niet voor niets. Je kunt namelijk op een relatief makkelijke manier geld verdienen. Voorbeelden van affiliate marketing webshops zijn FashionChick en Biano.

Doordat mensen via jouw webshop (die geen echte webshop is) iets kopen, ontvang je daar een bepaalde vergoeding (commissie) voor. Hoe meer je verkoopt, hoe meer je verdient.

3. Bouw informatieve websites

Bouw eenmalig informatieve websites die je vervolgens vol zet met Google Adsense (geautomatiseerde ads via Google) en affiliate links zodat je daarmee een passief inkomen genereert. Oftewel: passief inkomen genereren via websites. Zorg dat de SEO op orde is en dat je aan het begin reclame maakt via online marketing om bekendheid te creëren.

Hieronder vind je voorbeelden van informatieve websites die gemiddeld tussen de €5,- en €40,- per maand opleveren.

4. Start met beleggen

Wist je dat beleggen ook een manier is om passief inkomen te genereren? Bij de meeste aandelen ontvang je namelijk dividend. Dit kun je vergelijken met rente die je krijgt als je geld op je spaarrekening zet.

Doordat je voor een deel eigenaar wordt van een bedrijf, wordt je ook meegenomen in de winstuitkering van het bedrijf en krijg je dus dividend. Als je ervoor kiest om te beleggen in obligaties, krijg je rente over je uitgeleende geld.

Mocht je op zoek zijn naar een fijne broker, check DEGIRO en Brand New Day. Beiden zijn erg fijn in gebruik en de kosten zijn laag. Daarnaast kan het interessant zijn om te beleggen via een groot bank, maar dat hangt van een aantal dingen af zoals het bedrag, soorten aandelen etc.

5. Creëer online trainingen

Een andere manier om passief inkomen te genereren is door online trainingen te maken. Ga weer bij jezelf na waar je goed in bent, waar je talent voor hebt en waar je een expert in bent. Zodra je weet waar je online training over moet gaan, is het belangrijk om alle kennis te bundelen en daar een online training van te maken.

Net als bij het e-book is het belangrijk dat je aan het begin aan de slag gaat met online marketing. Zorgt voor bekendheid rondom je online training en eventueel influencers inschakelt en dan gaat het balletje vanzelf rollen en verkoop je online trainingen ook als je aan de slapen bent of aan het genieten bent van een cocktail op het strand.

6. Ga Youtube video’s maken

Youtube is een ideaal kanaal om reviews te maken over bepaalde producten of diensten waar je erg over te spreken bent. Door vervolgens in de beschrijving van de video de affiliate links naar de producten of diensten te delen, kun je op een passieve manier geld kunt verdienen.

7. Neem een blog over

Regelmatig worden blogs te koop aangeboden. Deze hebben vaak al een bepaalde bekendheid, bewezen track records en een bepaald aantal bezoekers. En daarnaast staan er vaak ook al affiliate links op waardoor je direct al geld verdient met affiliate marketing.

Vervolgens kun je de blog updaten door meer affiliate links te verwerken, de SEO verbeteren en Google Adsense te installeren om meer passief inkomen te genereren.

8. Start een website met Google Adsense

Heb je er ooit bij stil gestaan om een website te maken en die vervolgens vol te zetten met Google AdSense advertenties? De websites die uitgelicht worden, zijn ook voorbeelden van websites die vol staan met Google Adsense. Je vindt er én affiliate linkjes én Google Adsense reclame.

Je wordt per views en clicks betaald, waardoor het een hele laagdrempelige manier is om passief inkomen te verdienen.

9. Maak een app

Door de app gratis aan te bieden, kun je geld verdienen door de advertenties. Je moet alleen wel capabel zijn om zelf een app te bouwen, want als je een app bouwer wilt inhuren moet je heel veel app installs hebben voordat je je geld terug verdient… 😉

10. Ga dropshippen

Dropshipping is hot. Zeker nu Amazon in Nederland is. Je kunt ook dropshippen via bijvoorbeeld Bol.com. Voor het geval je niet weet wat dropshipping is, het werkt als volgt:

Een klant bestelt een product in je webshop of via jouw account bij Bol.com. Vervolgens wordt er automatisch een order geplaatst bij jouw leverancier en die leverancier verstuurt rechtstreeks het product naar jouw klant. Door marges in te leveren, wordt ook de klantenservice geregeld en hoef je maar weinig energie te steken om toch (veel) geld te verdienen. Het voordeel van dropshipping (vooral via Amazon) is dat je je online producten over de hele wereld verkopen.

Next level gaan

Daarnaast is dropshipping een ideale manier om op te schalen en veel geld te verdienen. Je kunt het hele dropship proces uitbesteden, waardoor je op een passieve manier geld verdient.

11. Verhuur een kamer via AirBnB

Heel simpel en een makkelijke manier om een passief inkomen te genereren. Heb je een kamer over of ga je een weekendje weg? Verhuur het! Op die manier betaalt iemand anders (deels) jouw huur of hypotheek als je weg bent. Ideaal.

12. Verkoop je foto’s

Ben je een (hobby)fotograaf en wil je graag je foto’s verkopen? Dan kan via allerlei stock foto websites. Denk aan bijvoorbeeld Foap.com en Scroopshot.com. Uiteraard zijn er nog veel meer websites waar je je eigen foto’s kunt verkopen.

13. Ga investeren in vastgoed

Een andere manier om passief inkomen te genereren, is door te investeren in vastgoed. Investeren in vastgoed is een vorm van beleggen waarbij de huurinkomsten je belangrijkste inkomstenbron zijn. De huurprijzen stijgen over het algemeen mee met de inflatie, waardoor dit een goede manier is om passief inkomen te genereren.

Voor de oude dag

Let er op wel dat dit voor de lange termijn is. Je vastgoed verkopen in een mindere tijd is niet slim, want dan maak je verlies.

Ooit gedacht aan dividend?

Als je een fijn beleggingsportfolio opbouwt, ga je ook dividend (stukje winstuitkering ontvangen). Elke maand, elk kwartaal of eens per halfjaar. Dat is afhankelijk van de broker, het beleggingsfonds of de ETF. Als je dus een groot portfolio hebt, kun je daar ook een aardig centje mee verdienen. En dat is 100% passief. Wel heb je een bepaald vermogen nodig om van geld meer geld te maken natuurlijk.


Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op eigen ervaringen en bevat geen financieel advies. Ik ben geen financieel expert, maar deel mijn eigen kennis rondom financiële producten. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers
Als ondernemer ben je kwetsbaar. Dat heb je misschien niet in de gaten, maar dat is toch echt zo. Je denkt eerder: wat kan mij...
Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom
Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF