ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

5 redenen waarom je moet investeren in je bedrijf

Het is ontzettend belangrijk om regelmatig te investeren in je bedrijf. Of je nu werkt als freelancer, vijf of 150 mensen man in dienst hebt. Investeren is van levensbelang voor je onderneming. Maar waarom is investeren zo belangrijk voor je bedrijf? Dat lees je hieronder.

Freelancers, maar zeker ook ondernemers met personeel zijn vaak huiverig om te investeren. Ze hebben al ‘genoeg’ vaste lasten, waardoor ze te weinig geld hebben om ook nog eens te investeren. Gelukkig zijn daar tegenwoordig allerlei oplossingen voor en kun je een zakelijke lening zonder gedoe afsluiten. 

1. Groeien met je bedrijf

Heb je er ooit bij stil gestaan dat investeren dé sleutel is om te groeien met je bedrijf? Investeren in personeel zodat je meer klussen kunt aannemen of investeren in zelfontwikkeling zodat je op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen in de markt waarin jij werkzaam bent. 

Durf werk uit te besteden

Misschien vind je het wel eng om iemand in dienst te nemen, maar het gaat je uiteindelijk meer opleveren waardoor je kunt groeien. Houd in je achterhoofd dat je niet alles in je eentje kunt doen, niemand is een multi-talent, dus je moet nu eenmaal werk uitbesteden. Onthoud: alleen ga je sneller samen kom je verder.

2. Ontwikkel jezelf of je bedrijf

Kennis is macht. Zonder kennis heb je geen bedrijf. Durf daarom te investeren in je bedrijf door jezelf en/of je werknemers regelmatig trainingen aan te bieden. Ga naar een seminar, bezoek een webinar of lees interessante boeken die veel raakvlakken hebben met je werk en dus je bedrijf. 

Claim die expert status

Dit alles zorgt ervoor dat je meer kennis in huis hebt, misschien wel een expert status hebt en dus meer geld kunt vragen voor je diensten. Op die manier verdien je je investering in je bedrijf snel terug.

3. Klanttevredenheid verhogen

Een andere reden waarom het belangrijk is om te investeren in je bedrijf, is door ervoor te zorgen dat de klanttevredenheid hoog is en blijft. Door te investeren in de kwaliteit van je diensten of producten, zijn je klanten ook tevreden over jou als bedrijf waardoor je automatisch een hogere klanttevredenheid hebt. Een hogere klanttevredenheid leidt weer tot meer mond-tot-mond reclame.

4. Beter worden dan de concurrent

Je wilt dat jouw dienst of product de allerbeste is. Nóg beter dan je concurrent. Omdat voor elkaar te boksen moet je investeren in je bedrijf. Investeren in je online marketing, investeren in de kwaliteit, investeren in kennis, maar ook investeren in flexibiliteit en snelle levering van je product of dienst. 

>> 13 tips om alles uit je werkdag te halen

5. Verhogen van je productiviteit

De laatste reden waarom investeren in je bedrijf zo belangrijk is, is omdat je op die manier je productiviteit verhoogd. Heb je een MacBook van zes jaar die het eigenlijk nog prima doet? Dan is het toch slim om te kijken of het niet beter is om een nieuwe MacBook te kopen die veel sneller is. Zo kun je namelijk meer werk doen in minder tijd. Dit geldt ook voor de aanschaf van een extra scherm, andere apparaten, tools of programma’s die ervoor zorgen dat je sneller kunt werken. Deze investering verdien je op den duur terug. 

Deel deze blog:

Eén reactie

  1. Dit is inderdaad zo belangrijk!!! Volgens mij onderschatten heel veel ondernemers hoe belangrijk investeren in je bedrijf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers
Als ondernemer ben je kwetsbaar. Dat heb je misschien niet in de gaten, maar dat is toch echt zo. Je denkt eerder: wat kan mij...
Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom
Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het...
wat is een workation
De manier waarop we werken is aan het veranderen. Steeds meer mensen kiezen voor flexibiliteit, en dat betekent dat we ons werk niet langer alleen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF