ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waarom je moet investeren in je bedrijf

Het is ontzettend belangrijk om regelmatig te investeren in je bedrijf. Of je nu werkt als freelancer, vijf of 150 mensen man in dienst hebt. Investeren is van levensbelang voor je onderneming. Maar waarom is investeren zo belangrijk voor je bedrijf? Dat lees je hieronder.

Freelancers, maar zeker ook ondernemers met personeel zijn vaak huiverig om te investeren. Ze hebben al ‘genoeg’ vaste lasten, waardoor ze te weinig geld hebben om ook nog eens te investeren. Gelukkig zijn daar tegenwoordig allerlei oplossingen voor en kun je een zakelijke lening zonder gedoe afsluiten. 

1. Groeien met je bedrijf

Heb je er ooit bij stil gestaan dat investeren dé sleutel is om te groeien met je bedrijf? Investeren in personeel zodat je meer klussen kunt aannemen of investeren in zelfontwikkeling zodat je op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen in de markt waarin jij werkzaam bent. 

Durf werk uit te besteden

Misschien vind je het wel eng om iemand in dienst te nemen, maar het gaat je uiteindelijk meer opleveren waardoor je kunt groeien. Houd in je achterhoofd dat je niet alles in je eentje kunt doen, niemand is een multi-talent, dus je moet nu eenmaal werk uitbesteden. Onthoud: alleen ga je sneller samen kom je verder.

2. Ontwikkel jezelf of je bedrijf

Kennis is macht. Zonder kennis heb je geen bedrijf. Durf daarom te investeren in je bedrijf door jezelf en/of je werknemers regelmatig trainingen aan te bieden. Ga naar een seminar, bezoek een webinar of lees interessante boeken die veel raakvlakken hebben met je werk en dus je bedrijf. 

Claim die expert status

Dit alles zorgt ervoor dat je meer kennis in huis hebt, misschien wel een expert status hebt en dus meer geld kunt vragen voor je diensten. Op die manier verdien je je investering in je bedrijf snel terug.

3. Klanttevredenheid verhogen

Een andere reden waarom het belangrijk is om te investeren in je bedrijf, is door ervoor te zorgen dat de klanttevredenheid hoog is en blijft. Door te investeren in de kwaliteit van je diensten of producten, zijn je klanten ook tevreden over jou als bedrijf waardoor je automatisch een hogere klanttevredenheid hebt. Een hogere klanttevredenheid leidt weer tot meer mond-tot-mond reclame.

4. Beter worden dan de concurrent

Je wilt dat jouw dienst of product de allerbeste is. Nóg beter dan je concurrent. Omdat voor elkaar te boksen moet je investeren in je bedrijf. Investeren in je online marketing, investeren in de kwaliteit, investeren in kennis, maar ook investeren in flexibiliteit en snelle levering van je product of dienst. 

5. Verhogen van je productiviteit

De laatste reden waarom investeren in je bedrijf zo belangrijk is, is omdat je op die manier je productiviteit verhoogd. Heb je een MacBook van zes jaar die het eigenlijk nog prima doet? Dan is het toch slim om te kijken of het niet beter is om een nieuwe MacBook te kopen die veel sneller is. Zo kun je namelijk meer werk doen in minder tijd. Dit geldt ook voor de aanschaf van een extra scherm, andere apparaten, tools of programma’s die ervoor zorgen dat je sneller kunt werken. Deze investering verdien je op den duur terug. 

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Eén reactie

  1. Dit is inderdaad zo belangrijk!!! Volgens mij onderschatten heel veel ondernemers hoe belangrijk investeren in je bedrijf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF