ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

5 redenen waarom werken als freelancer zo leuk is

Nederland telt onwijs veel freelancers. Meer dan 1,2 miljoen. Je ziet ze terug in de bouwsector, maar ook in de financiële- en online marketing sector. Als je hoger opgeleid bent of geen praktisch beroep hebt zoals bijvoorbeeld metselaar, kun je aardig binnenlopen als freelancer. Uiteraard moet je niet vergeten dat je geen zekerheden hebt, net als geen pensioen. Toch is werken als freelancer heel erg leuk. Waarom? Dat lees je hier.

Vrijheid, blijheid

De allergrootste reden waarom mensen besluiten om als freelancer te werken, is de vrijheid. De vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Als je op vakantie wilt, is er niemand die zegt dat het niet mogelijk is. Uiteraard moet je het wel afstemmen met je klanten, maar verder kun je gaan wanneer je maar wilt. 

Dit geldt ook met je werkdagen. Als je een dagje vrij wilt, omdat je daar nu eenmaal behoefte aan hebt, kan dat prima. Net als de vrijheid waar je wilt werken. Of dat nu vanuit je bed is of vanuit een fancy co-working space.

Locatie onafhankelijk

Afhankelijk in welke sector je werkzaam bent, is remote werken ook één van de manieren om te werken als freelancer. Stel je wilt een maandje naar Bali om vanuit daar te werken, kan dat. Of elk halfjaar verhuizen naar een andere stad, ook dat is mogelijk. Dit maakt werken als freelancer zo leuk.

Binnenkijken in veel keukens

Grote kans dat je voor meerdere opdrachtgevers werkt en daardoor is de kans nóg groter dat je als het ware binnen verschillende organisaties binnen mag kijken. Niet alleen heel erg leerzaam, maar stiekem zijn we als mens ook gewoon nieuwsgierig hoe het in andere bedrijven eraan toegaat.

>> Tijdelijk geen of weinig klanten? Dit kun je doen!

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Veel geld verdienen

Oh yes! Eén van de grootste voordelen van waarom werken als freelancer zo leuk is. Je kunt namelijk bakken met geld verdienen. Letterlijk! Je moet natuurlijk wel werk hebben. Afhankelijk in welke branche je werkt, heb je ook relatief weinig vaste lasten (vergeet je verzekeringen niet) en kun je hierdoor veel geld verdienen.

Eigen baas

Tja, wat moet je hier nog aan toevoegen? Dit is misschien wel de belangrijkste factor waarom werken als freelancer zo leuk is. Niemand zegt je wat je moet doen, je bent echt baas.

Onbeperkt vakantie 

Ook dit is iets wat je prima kunt regelen als je werkt als freelancer. Je moet natuurlijk voorkomen dat je alleen nog maar op vakantie bent, maar niemand zegt dat je maar 25 dagen per jaar vrij mag zijn. Tijd om een citytrip te boeken? 🙂

Deel deze blog:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF