ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Affiliate marketing inzetten als ondernemer? 5 tips!

Geld op een passieve manier verdienen wil elke ondernemer, maar waar begin je? Er zijn immers heel veel mogelijkheden. Deze keer gaan we het hebben over affiliate marketing. Hoe kun je affiliate marketing inzetten als ondernemer en een passief inkomen verdienen?

Wat is affiliatie marketing?

Voordat we de diepte induiken en vertellen hoe je als ondernemer affiliate marketing kunt inzetten, delen we eerst wat affiliate marketing is.

Het is een vorm van internetmarketing waarbij jij als ondernemer en dus adverteerder van een bepaald product een beloning krijgt als mensen iets via jouw link kopen.

Hoe werkt het?

Dus stel je hebt een boek waar je heel veel van geleerd hebt en deze kennis kun je toepassen in je werkzaamheden, dan kun je dit boek vervolgens delen op je website in een shop of in een artikel. Door van de link naar het boek een affiliate link te maken (originele link + stukje affiliate code), ontvang je commissie over elk verkocht boek. Op die manier verdien je geld.

Inschrijven affiliate marketing partners

Om geld te verdienen met affiliate marketing, moet je je inschrijven bij een affiliate netwerk. Zo’n affiliate netwerk is simpel gezegd een bedrijf waar allerlei bedrijven bij aangesloten zitten. Als je je aanmeldt (en toegelaten wordt), kun je starten met het maken van affiliate links.

Fijn affiliate marketing partners zijn:

*Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

1. Schrijf blogs

Om je autoriteit te claimen als ondernemer en om te zorgen dat je bouwt aan je online naamsbekendheid is het aan te raden om blogs te schrijven. Blogs die relevant zijn voor jouw business, maar zeker ook voor jouw (potentiële) klanten.

Deel hier en daar een interessant boek, training of iets anders dat van toegevoegde waarde is voor de blog en voor jouw doelgroep. Maak van alle producten die je deelt een affiliate link om op die manier geld te kunnen verdienen.

2. Maak een shop aan

Naast het feit dat het slim is om een webshop aan te maken waarin je kennisproducten verkoopt, is het ook slim om een shop aan te maken met daarin trainingen, boeken en bijvoorbeeld planners die je fijn vindt om te gebruiken en waarvan je denkt dat het ook relevant is voor je doelgroep. Maak wederom weer overal affiliate linkjes van.

3. Gebruik het in je nieuwsbrief

Grote kans dat je elke maand een nieuwsbrief uitstuurt, maar heb je er ook eens bij stil gestaan om je favoriete tool uit te lichten, je favoriete CMS systeem of e-commerce platform? Vergeet niet om er affiliate linkjes van te maken.

4. Zet het in op Pinterest

Naast het feit dat Pinterest een ideaal platform is om je eigen producten of diensten uit te lichten, is het ook aan te raden om producten of diensten van andere bedrijven te delen via Pinterest en gebruik in plaats van een normale link een affiliate link.

5. Begin een kortingscode website

Je hebt ze vast wel een keer ergens voorbij zien komen: de beroemde kortingscodes websites. Hoewel er al een heel aantal zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om er zelf eentje te starten en op die manier geld te verdienen met affiliate marketing als ondernemer.

Bonus tip!

Heb je er ooit bij stil gestaan om een eigen affiliate webshop te starten? Dus een webshop vol producten, die niet jouw producten zijn, maar wel aanprijst via je website en zodra mensen iets gaan kopen, ze over gaan naar een andere website. Een voorbeeld van een affiliate webshop is FashionChick en Biano.

We Love Webshops is een voorbeeld van een website die op content basis veel geld verdient met affiliate marketing. Daarnaast kun je geld verdienen met affiliatie marketing door eenmalig informatieve websites te bouwen en ze vervolgens vol te zetten met affiliate links. Denk aan Parkeren in Delft en Parkeren in Roermond.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF