ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Alternatief voor Linktree

Je kent het wel: de bekende link in je Instagram profiel. Als ondernemer wil je graag meer dan één link delen op Instagram, maar omdat dat niet mogelijk is kwam Linktree. Linktree leek de perfecte oplossing om meerdere links te delen via je Instagram profiel. Dan is het ook, maar het kost wel meer stappen. En dus drempels. En drempels wil je het liefst voorkomen en wegnemen, zodat je meer bezoekers krijgt naar je website. Hieronder vind je een alternatief voor Linktree.

Link wat?!

Even een paar stappen terug: wat is Linktree ook alweer? Linktree is een gratis service die je kunt koppelen aan je Instagram account. In plaats van één link, kun je meerdere links delen.

Het werkt heel simpel; je gaat naar Linktree en logt in met je Instagram account. Vervolgens kom je in je eigen Linktree omgeving waar je meerdere links (maximaal 10) kunt delen. Linktree maakt een unieke link voor jouw Instagram account. Deze link plak je vervolgens in je Instagram profiel. En voilà, je bent klaar.

Bezoekers en views mislopen

Heel leuk dat Linktree, maar doordat mensen vanuit Instagram éérst op de Linktree pagina komen en dan nog een keer moeten doorklikken naar je eigen website, is dat een extra stap. En in die extra stap kun je mensen verliezen en dat wil je niet. Daarom vind je hieronder het alternatief voor Linktree.

>> Volg je Ondernemen als een baas al op Instagram?

Alternatief voor Linktree

Bouw je eigen pagina met links. Zo simpel is het. In plaats van gebruik te maken van de gratis service van Linktree, kun je via het CMS systeem van je website zelf een alternatief maken. Hoe? Door een nieuwe pagina aan te maken met als naam ‘Instagram’. Zodat de slug als volgt wordt www.SITENAME.nl/Instagram.

Het bouwen kan beginnen

Vervolgens plaats je een aantal links die je wilt delen op die desbetreffende pagina. Bijvoorbeeld je laatste blogposts, meer informatie over je bedrijf, je shop, contactgegevens en noem het maar op.

Zorg dat je de titels groot genoeg maakt, eventueel dik gedrukt en plaats overal een link onder. Zodra je klaar bent, klik je op publiceren en klaar is kees. Omdat je hem niet toevoegt aan je menu is het niet zichtbaar op je website zelf, maar als je weet wat de URL is kun je de pagina wel vinden.

Plak de URL vervolgens in je Instagram profiel en je bent klaar. Nieuwsgierig hoe de pagina eruit ziet voor Ondernemen als een pagina? Check hem hier.

Verhoog je weergaven

Omdat er nu geen tussenpartij (Linktree) meer tussen zit, is de kans groter dat je meer bezoekers krijgt (minder mensen haken af) en je het aantal weergaven verhoogd op je website. Want de kans is nu eenmaal groter dat meer mensen doorklikken. Win-win situatie.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Start je een bedrijf? Profileer je met doelgerichte marketing
Wil je een bedrijf starten of ben je net begonnen? Dan lopen klanten waarschijnlijk nog niet de deur plat. In ieder geval heb je nog...
Voordelen van online marketing uitbesteden
Als bedrijf is het onwijs belangrijk om je bedrijf goed in de markt te zetten en te zorgen dat je werkt aan je bekendheid. Je...
Website hoger in Google? Zo pak je het aan!
Goed scoren met je website in Google willen we allemaal. Hoe hoger je positie, hoe meer verkeer je naar je website krijgt. Maar hoe zorg...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF