ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

And I’m walking on to the beat I drum

Ineens weet je het: je wordt zelfstandig ondernemer. Na ruim 20 jaar voor de meest toffe bedrijven als Heineken, Surf en Beach en Beerwulf gewerkt te hebben, schreef ik me in bij de KvK als Sidekicker. In loondienst leerde ik machtig veel, op alle gebieden. Zette me in tot het uiterste, met succes voor het bedrijf en de klanten. Vol overgave werkte ik overal aan mee, maar nooit was het van mij.

Weet je het wel zeker?!

Enthousiast en open als ik ben, vertelde ik iedereen over mijn nieuw op te zetten business. Een aantal mensen sprongen er even blij op in, boden hulp en adviezen aan. De meeste reacties waren wat voorzichtiger. Weet je dat wel zeker? Wat als het niet lukt om voldoende uren te maken? Het antwoord was heel simpel: wat als het wél lukt?!

Je hart volgen

Tijdens het schrijven van deze gastblog ben ik vier maanden verder. Vanmorgen schoot er letterlijk door mijn hoofd: ik ben nog nooit zo veel IK geweest als in deze maanden. Ik heb al zoveel mooie mensen ontmoet, voel me dagelijks groeien op persoonlijk en zakelijk vlak én zit onderhand vol qua gewenst aantal opdrachtgevers. 

Is het altijd een feestje?!

Gaat het allemaal vanzelf en van een leien dakje? Nee, zeker niet. Wanhopig riep ik eind november tegen mijn man: waar ben ik in vredesnaam allemaal aan begonnen. Ik heb diverse blunders gemaakt en kansen verknalt. De eerste keer zat ik in zak in as. Nu heb ik vreselijk de pest in, bel ik een van mijn sparringpartners en leer ik er vooral een les uit.

>> Efficiënter ondernemen? 5 tips! 

Aan de bak 

Ik ben een multi-passionate, het meest in mijn element als ik kan meedenken in de strategie én de vertaling naar concrete actiepunten en resultaten mag maken. Schrijven vind ik ook heerlijk. Net als organiseren. Mijn droom is het bouwen aan de business, verbinden, andere powerwomen liften, het verschil maken én een bijdrage leveren aan de maatschappij. 

De componenten zingeving en variatie zijn voor mij de pijlers van het ondernemerschap. Deze voeden mijn constante honger om nieuwe dingen te leren en ervaren én geven de ruimte aan mijn snelle denken en creatieve manier van verbanden leggen.

Mijn passie staat volledig ‘aan’. Mijn missie wil ik graag nóg scherper krijgen. Daar ga ik dit jaar op focussen.


Deze gastblog is geschreven door Margriet van Dijk (41) uit Katwijk. Margriet is oprichter van Sidekicker, online business manager voor ambitieuze ondernemers.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF