Online ondernemen

Het belang van meerdere inkomstenbronnen

Het belang van meerdere inkomstenbronnen

Meerdere inkomstenbronnen lijkt voor de meeste mensen een ver-van-hun-bed-show, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Er zijn tal van mogelijkheden om een side hustle te starten waar je geld mee kunt verdienen. Maar voordat we daar dieper op induiken, is het belangrijk om eerst te delen wat het belang van meerdere inkomstenbronnen is. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Meerdere geldstromen

Het klinkt natuurlijk fantastisch dat je op meerdere manieren je geld kunt verdienen en dat je ook meerdere inkomstenbronnen hebt. En dat is het ook. Laten we eerlijk zijn: iedereen vindt het fijn om geld te verdienen vanuit verschillende projecten.

Als je in loondienst werkt, is het salaris dat je daarmee verdient vaak je enige inkomstenbron. En dat is logisch: je werkt immers (fulltime) voor een baas. Toch is dat helemaal niet zo slim, want stel je raakt je baan kwijt, dan heb je geen enkele inkomstenbron meer…

Het belang van meerdere inkomstenbronnen

Om te zorgen dat je te allen tijde geld verdient, is het belangrijk om te werken aan meerdere inkomstenbronnen. Of je nu werkt in loondienst of als ondernemer. Als ondernemer loop je wel iets meer risico, waardoor het aan te raden is om minimaal vier verschillende soorten inkomstenbronnen te creëren. Meerdere inkomstenbronnen zijn belangrijk omdat er helaas altijd iets kan gebeuren waardoor je tijdelijk minder geld verdient. Dan is het fijn dat je altijd nog een ander project hebt, waar je geld mee kunt verdienen, ook al is het maar een fractie van je grootste inkomstenbron.

Meer financiële rust

Zodra je meerdere inkomstenbronnen hebt, zal dit uiteindelijk ook zorgen voor meer financiële rust. Je weet dat er altijd geld binnenkomt, ook op een zondag of als je aan het slapen bent. Hoewel de bedragen misschien niet zo groot zijn, levert het je wel geld op. En alle kleine bedragen samen vormen dan weer een hoog bedrag.

Het belang van meerdere inkomstenbronnen is ook dat je kritisch gaat nadenken over je persoonlijke financiën. Zodra je meer inzicht krijgt in je financiën en ook weet hoeveel kosten je elke maand hebt, hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld je kunt sparen, kan dat helpen om juist een extra boost te geven aan het creëren van meerdere inkomstenbronnen als je ontevreden bent.

? Leren hoe je meer geld kunt (be)sparen, werkt aan een positieve money mindset én meerdere inkomstenbronnen opzet? Download tijdelijk GRATIS het e-book! ⤵️  

Krijg Grip op je Financiën en creëer meerdere inkomstenbronnen

Hoe creëer je meerdere inkomstenbronnen?

Er bestaan talloze manieren om meerdere inkomstenbronnen te creëren. Inkomstenbronnen worden vaak gezien als side hustles. Simpel gezegd betekent dat, dat je met een minimale inzet en zonder dat het de focus heeft, geld verdient met een side project.

Voorbeelden van side hustles zijn onder andere:

  • Affiliate marketing
  • Beleggen via bijvoorbeeld DEGIRO
  • Het verkopen van digitale producten zoals e-books of online cursussen
  • Starten met een blog
  • Het verkopen van (grafische) producten via Etsy

Naast de bovenstaande voorbeelden van side hustles, zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om meerdere inkomstenbronnen te creëren. Het is belangrijk dat je bewust bent van het belang van meerdere inkomstenbronnen en dat je uiteindelijk aan de slag gaat met het creëren van meerdere inkomstenbronnen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je tijdelijk minder werk hebt of minder geld verdient.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
No Comments
Leave a Reply
Schrijf je in voor de wachtlijst!

Over Dionne Knooren

Download het gratis e-book