ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Slimme tips om te besparen op je internet en televisie abonnement

De inflatie is sky-high en alles wordt duurder. Zo ook je internet- en televisie abonnement. Dat betekent dat het extra belangrijk wordt om op zoek te gaan naar slimme tips om te besparen op je internet en televisie abonnement. Nieuwsgierig hoe je dat voor elkaar bokst? Lees snel verder!

Vergelijk de prijzen

Een slimme tip en misschien wel de allerbelangrijkste tip om te besparen op je internet en televisie abonnement is vergelijken. Kies nooit voor de eerste beste provider en hun aanbod, maar kijk altijd verder.

Wat bieden andere providers aan? Kun je een kortingscode vinden online? Of kun je meedoen aan bijvoorbeeld een vriendendeal omdat een familielid, vriend of vriendin ook al een abonnement heeft bij die provider? Zijn er bepaalde acties? Biedt de provider die je gevonden hebt wel de beste deal aan qua prijs en qua inhoud (snelheid internet, aantal zenders etc.)?

Het is slim om dit goed uit te zoeken. En ja, dit kost even tijd, maar het kan je uiteindelijk heel wat geld per maand besparen waardoor het loont om even wat tijd en energie te steken om het uit te zoeken. Het is de manier om de goedkoopste internet en tv deal binnen te slepen. 

Besparen op je internet en televisie abonnement

Switch regelmatig van provider

Een andere tactiek die je kunt hanteren om een goedkope deal te krijgen voor je internet en televisie abonnement is door regelmatig te switchen. Elke provider probeert je binnen te lokken met allerlei acties. Korting op je abonnement voor de eerste zes maanden, een welkomstbonus of een giftcard voor een bepaalde winkel.

Het kan een slimme manier zijn om te besparen op je internet en televisie abonnement. Je googelt naar de beste deals als het einde van de huidige abonnement dichterbij komt en zoekt uit wat voor jou op dat moment de beste deal is. 

Maak gebruik van goede acties

Houd ook rekening met feestdagen. Tijdens feestdagen zoals Black Friday en Cyber Monday strooien providers rijkelijk met korting en andere aantrekkelijke deals met maar één doel: nieuwe klanten binnen trekken en daar kun jij van profiteren. Tip: houd alle acties eind oktober/begin november scherp in de gaten voor misschien wel de allerbeste deals van het jaar. 

Al lang klant? Vraag om korting!

Retentie. Daar doen internet en televisieproviders veel aan. Want het is veel makkelijker (en goedkoper) om een bestaande klant tevreden te houden dan nieuwe klanten aan te trekken. Dus ben jij een loyale klant die al heel wat jaren bij dezelfde provider zit? Trek dan je stoute schoenen aan en neem contact met ze op. 

Je hebt niets te verliezen

De uitdrukking brutalen hebben de halve wereld bestaat niet voor niets. Als je contact opneemt, aangeeft dat je allang klant bent en overweegt over te stappen, mits ze een goeie deal voor je hebben, zul je verstelt staan wat er opeens mogelijk is. Het zijn deals of kortingen die je niet online vindt, maar specifiek voor jou gelden. Je moet wel het lef hebben om contact op te nemen met je provider, maar ja: wat heb je te verliezen? Precies! Pak die telefoon en maak vandaag nog gebruik van deze slimme tip om te besparen op je internet en televisie abonnement. 

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Geld investeren in goud of andere edelmetalen? 7 tips!
Begin dit jaar ben ik gestart met geld investeren in goud. Waarom? Ik was op zoek naar spreiding van mijn beleggingsportfolio. Ik heb de afgelopen...
Sparen en beleggen: hoe kies je voor de juiste verhouding?
In 2017 ben ik begonnen met beleggen. Voor ik begon met beleggen, had ik al een fijne spaarbuffer opgebouwd. Mijn spaarbuffer was groot genoeg, dus het...
Edelmetalen kopen als belegging:
Het is je vast niet ontgaan. Op dit moment hebben we te maken met hele hoge inflatie. Dit betekent dat je geld steeds minder waard...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF