ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Besparen op verzekeringen: zo pak je het aan

De kans is groot dat er elke maand een fors bedrag afgeschreven wordt voor alle verzekeringen die je afgesloten hebt. Een verzekering voor je auto, een inboedelverzekering en tussendoor heb je ook maar een verzekering afgesloten voor die dure e-bike die je recent gekocht hebt. Wist je dat je eenvoudig kan besparen op verzekeringen als je kiest om alle verzekeringen op één plek af te sluiten en te kiezen voor een hoog eigen risico? Hoe dat precies zit, lees je in deze blog.

Besparen op je vaste lasten

Het liefst ben je natuurlijk zo min mogelijk geld kwijt aan je vaste lasten elke maand, want dat betekent dat je of meer kan sparen en/of investeren en meer geld hebt om leuke dingen te doen. Ook kan het betekenen dat je minder gaat werken, omdat je simpelweg ook minder geld nodig hebt.

Uitzoeken hoe je kan besparen op verzekeringen, kan daarom interessant zijn.

Hoe pak je het aan?

Voor je weet of en hoeveel geld je kan besparen op je verzekeringen, moet je natuurlijk wel weten hoeveel verzekeringen je in totaal hebt en welke verzekeringen je hebt. Zelf heb ik ook de proef op de som genomen. Ik kwam erachter dat ik 4 verzekeringen had bij 3 verschillende aanbieders:

  • Doorlopende reisverzekering & annuleringsverzekering
  • Woonverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

Als je een auto, brommer of e-bike hebt, is de kans groot dat je daar ook nog een verzekering voor afgesloten hebt. Daarnaast heb je ook nog een rechtsbijstandverzekering en eventueel een opstalverzekering. Alles bij elkaar kan het flink in de papieren lopen.

Relatief weinig verzekeringen

Zelf heb ik relatief weinig verzekeringen. Dat komt omdat ik geen auto, brommer of e-bike heb. Daarnaast woon ik in een appartementencomplex met VVE, wat betekent dat de VVE al een opstalverzekering heeft geregeld. Een rechtsbijstandsverzekering is niet verplicht waardoor ik die destijds niet afgesloten heb.

Ontdek hoeveel geld je kan besparen

Je weet nu als het goed is hoeveel verzekeringen je hebt en hoeveel geld je daar elke maand aan premie voor betaalt. De volgende stap is het invullen van de rekentool van Deck verzekeringen om erachter te komen hoeveel geld je kan besparen met je verzekeringen.

Wie is Deck?

Deck verzekeringen is een verzekeraar die zich naar eigen zeggen richt op de ‘slimmeriken’. Oftewel: mensen die zich alleen verzekeren voor datgene wat ze zelf niet kunnen dragen. Dat werkt als volgt: door het eigen risico te verhogen naar minimaal €500,- betaal je aanzienlijk minder geld voor je verzekeringen. De kleine schades maken de premies van verzekeringen zo duur. Door die te elimineren, wordt de premie van zelf goedkoper.

Eigen verantwoordelijkheid

Deck verzekeringen besloot het anders te doen. Voor eventuele kleine schades ben je zelf verantwoordelijk. Afhankelijk van het eigen risico dat je kiest: €500,-, €750,- of €1000,-, betaal je een bepaalde premie die vaak veel goedkoper is dan de premie die je nu betaalt.

Proef op de som

Zelf betaalde ik elke maand €35,02 voor de verzekeringen die ik destijds afgesloten had. Als ik dezelfde verzekeringen afsloot via Deck met dezelfde voorwaarden, alleen met een eigen risico van €750,-, leverde dat mij een besparing op van bijna €200,- per jaar. Mooi meegenomen toch?

Als je meer verzekeringen hebt dan ik, is de kans groter dat je nog meer geld kan besparen op je verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Vul de tool in van Deck en ontdek hoe je in een paar simpele stappen geld kan besparen op je verzekeringen.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

*Dit artikel is in samenwerking met Deck verzekeringen geschreven.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF