ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

50 beste hashtags op Instagram

Het gebruik van de beste hashtags op Instagram kent vele voordelen. Het zorgt er niet alleen voor dat je meer likes krijgt op je foto of meer views bij je stories, maar het zorgt er ook voor dat je gevonden wordt op bepaalde hashtags wat indirect er weer toe kan leiden dat mensen je gaan volgen op Instagram, omdat je een mooi Instagram account hebt. Om te zorgen dat je groeit met je Instagram account, vind je hier een overzicht van de 50 beste hashtags op Instagram. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je kick ass content maakt.

Groeien op Instagram

Meer volgers op Instagram willen we allemaal, maar om te zorgen dat je een duurzame community opbouwt, zijn er een aantal belangrijke pijlers om te zorgen dat het een succes wordt.

We vinden het als mens leuk om andere mensen te zien. Deel daarom regelmatig foto’s waar mensen (of jijzelf) op staan. Om duurzaam te groeien, is het verstandig om regelmatig te postsen. Om het concreet te maken: één foto per dag en vijf stories per dag. Een heleboel. Dus je moet wel genoeg content hebben. Daarnaast moet je actief zijn. Dit betekent dat je actief reageert op stories en actief reageert op foto’s van anderen.

Snel groeien met fake followers

Fake followers moet je gewoon niet willen.. Veel mensen willen in korte tijd snel groeien. Dat kan. Via fake followers. Je hoeft maar te Googlen en je kunt online via allerlei mogelijkheden followers kopen. Zelfs via Marktplaats. Maar bedenk je wel dat je hiermee door de mand kunt vallen. Opdrachtgevers checken vaak wat je engagement rate is (verhouding tussen volgers, reacties en likes). Als dat niet in verhouding is, ben je vaak de Sjaak. Er zit een miljoenenbusiness achter, want de verkopers van fake followers zijn er miljonair door geworden. Dit laat maar weer duidelijk zien hoe erg sommige mensen ‘geilen’ op aanzien, omdat ze een X aantal volgers hebben via Instagram.

Door de mand vallen

Bedenk je goed of je deze weg wilt inslaan. Het is namelijk niet aan te raden. En daarnaast; zodra Instagram weer een grote followers schoonmaak houdt, is de kans groot dat je een groot deel van je fake followers kwijt bent. Dat is niet de manier waarop je Instagram wilt inzetten voor je bedrijf.

Beste hashtags op Instagram

Zorg dat je aan elke posts minimaal 5 hashtags toegevoegd en af en toe een hashtag toevoegt aan je stories. Nieuwsgierig wat de 50 beste hashtags op Instagram zijn? Hieronder vind je een lijst. Uiteraard is het waardevol om specifiek voor jouw bedrijf een hashtag onderzoek te doen, zodat je zeker weet dat je de juiste hasthags gebruikt en je via Instagram nieuwe klanten aantrekt.

 1. #love
 2. #instagood
 3. #photooftheday
 4. #fashion
 5. #beautiful
 6. #happy
 7. #cute
 8. #tbt
 9. #like4like
 10. #followme
 11. #picoftheday
 12. #follow
 13. #me
 14. #selfie
 15. #summer
 16. #lifestyle
 17. #instadaily
 18. #friends
 19. #repost
 20. #nature
 21. #girl
 22. #fun
 23. #style
 24. #smile
 25. #food
 26. #instalike
 27. #likeforlike
 28. #family
 29. #travel
 30. #fitness
 31. #igers
 32. #tagsforlikes
 33. #follow4follow
 34. #nofilter
 35. #life
 36. #beauty
 37. #amazing
 38. #instamood
 39. #instagram
 40. #photography
 41. #nyc
 42. #sun
 43. #photo
 44. #music
 45. #beach
 46. #followforfollow
 47. #bestoftheday
 48. #sky
 49. #ootd
 50. #sunset

Bron

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

2 reacties

 1. Ik dacht eigenlijk dat een aantal van deze hashtags op de ban-lijst stonden. Dat tags als girls of travel veel te algemeen zijn om daar meer views mee te krijgen. Maar goed, ik ben niet zo van de instagram, dus ik herhaal ook alleen maar iets wat ik ooit gelezen heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Hoe kwaliteitsdrukwerk het verschil maakt
In onze digitale wereld lijkt het misschien dat drukwerk zijn relevantie heeft verloren; alles is tegenwoordig online. Toch is er nog steeds een grote vraag...
Dionne-24
Om te zorgen dat meer (potentiële) klanten je kunnen vinden via Google, is het belangrijk om niet alleen een mooie gelikte website te hebben, maar...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF