ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

8 x beste plekken om te werken als Digital Nomad

Nu vraag je je misschien af, wat the hell is een Digital Nomad? Simpel gezegd is het iemand die locatie onafhankelijk kan werken, zolang diegene toegang heeft tot het internet. Om je een handje te helpen, vind je hier de 8 beste plekken om te werken als Digital Nomad.

Werk je als grafisch designer of als online marketeer? Dan kun je dat doen in Nederland, maar ook prima in Spanje of een ander land. Door de grote vrijheid die je hebt, kiezen steeds meer freelancers ervoor om als Digital Nomad aan de slag te gaan. En geef ze eens ongelijk?! Het grijze, grauwe weer in Nederland is niet heel erg inspirerend. Ook zie je een flinke toename aan mensen starten met locatie onafhankelijk ondernemen om zo ook te genieten van het Digital Nomad leven.

Beste plekken om te werken als Digital Nomad

  • Barcelona
  • Kopenhagen
  • Boekarest
  • Lissabon
  • Alicante
  • Bali
  • Melbourne (let op, internet in Australië is om te janken..)
  • Singapore

Werken als Digital Nomad

Als je besluit om als Digital Nomad aan de slag te gaan, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je langer dan 8 maanden in het buitenland bent (dit hoeft niet aan een gesloten te zijn), dan moet je je uitschrijven in Nederland. Maar als je je uitschrijft, betekent ook dat je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt en dat je dat moet fixen in het desbetreffende land.

Wacht je tot een perfect moment om te beginnen als freelancer? Forget it! Perfect bestaat niet. Begin vandaag nog met het opbouwen van jouw bedrijf.

Beoordeling werkplekken Digital Nomad

De beste plekken om te werken als Digital Nomad worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheden van co-working spaces, de kosten voor levensonderhoud, de gastvrijheid van de bestemming, de heuse koffie index en diversiteit die een stad te bieden heeft.

Hier kun je de hele lijst met beste plekken om te werken als Digital Nomad checken.

Voordelen werken als Digital Nomad

Werken als Digital Nomad biedt heel veel mogelijkheden. Zo kun je werken waar en wanneer je maar wil. Je kunt werken voor klanten in Nederland, maar wonen in Azië, waardoor je daar als God in Frankrijk kunt leven (of natuurlijk flink kunt sparen), maar vooral ook een betere balans tussen werk en privé kunt creëren. Dus waar wacht je nog op?

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF