ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

8 x beste plekken om te werken als Digital Nomad

Nu vraag je je misschien af, wat the hell is een Digital Nomad? Simpel gezegd is het iemand die locatie onafhankelijk kan werken, zolang diegene toegang heeft tot het internet. Om je een handje te helpen, vind je hier de 8 beste plekken om te werken als Digital Nomad.

Als je werkt als grafisch designer of als online marketeer kun je dat doen in Nederland, maar ook prima in Spanje of een ander land. Door de grote vrijheid die je hebt, kiezen steeds meer freelancers ervoor om als Digital Nomad aan de slag te gaan. En geef ze eens ongelijk?! Het grijze, grauwe weer in Nederland is niet heel erg inspirerend.

Beste plekken om te werken als Digital Nomad

  • Barcelona
  • Kopenhagen
  • Boekarest
  • Lissabon
  • Alicante
  • Bali
  • Melbourne (let op, internet in Australië is om te janken..)
  • Singapore

Werken als Digital Nomad

Als je besluit om als Digital Nomad aan de slag te gaan, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je langer dan 8 maanden in het buitenland bent (dit hoeft niet aan een gesloten te zijn), dan moet je je uitschrijven in Nederland. Maar als je je uitschrijft, betekent ook dat je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt en dat je dat moet fixen in het desbetreffende land.

Wacht je tot een perfect moment om te beginnen als freelancer? Forget it! Perfect bestaat niet.

Beoordeling werkplekken Digital Nomad

De beste plekken om te werken als Digital Nomad worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheden van co-working spaces, de kosten voor levensonderhoud, de gastvrijheid van de bestemming, de heuse koffie index en diversiteit die een stad te bieden heeft.

Hier kun je de hele lijst met beste plekken om te werken als Digital Nomad checken.

Voordelen werken als Digital Nomad

Werken als Digital Nomad biedt heel veel mogelijkheden. Zo kun je werken waar en wanneer je maar wil. Je kunt werken voor klanten in Nederland, maar wonen in Azië, waardoor je daar als God in Frankrijk kunt leven (of natuurlijk flink kunt sparen), maar vooral ook een betere balans tussen werk en privé kunt creëren. Dus waar wacht je nog op?

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF