ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Creëer je ideale werkdag

Stel dat tijd en geld geen rol zouden spelen, hou zou jouw ideale werkdag er dan uitzien? Om een antwoord te krijgen op deze vraag, is het goed om je fantasie de vrije loop te laten gaan. Vaak zit je in een bepaalde routine, waardoor je misschien helemaal niet meer doet wat je eigenlijk leuk vindt, daarom is het slim om soms even stil te staan en na te denken waar je ook alweer naar toe werkt. Nieuwsgierig hoe je je ideale werkdag kunt creëren? Lees snel verder!

Sneltrein zonder rem

Het overgrote deel van de werkende mensen zit op een sneltrein. Door de snelle wereld waarin we leven en omdat we mogelijkheden oneindig zijn, is het soms lastig om uit te rijdende trein te stappen en goed na te denken waar je naar toe wilt. Werken op de automatische piloot is handig, want je kent de weg, maar het is ook saai. Tijd voor actie!

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Ga aan de slag met je eigen retro

Nu denk je misschien, wat is een retro?! Retro is een term die gebruikt wordt tijdens scrum sessies. Tijdens een scrum werk je aan een sprint. Tijdens een sprint werk je met een specialistisch team aan een gezamenlijk doel. Vaak voor twee weken. Om op die manier de focus erin te houden. Aan het eind van de sprint, vind er altijd een retro plaats. Tijdens de retro geef je feedback over de samenwerking, maar ook hoe je het proces ervaren hebt.

Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Lang verhaal kort: ga aan de slag met je eigen retro. Pak een vel papier en denk na over de stappen die je het laatste halfjaar hebt gezet. Wat ging goed en wat ging minder? Waar krijg je veel energie van en wat kost je energie?

>> Ontspannen naast een druk leven? 5 tips!

Denk na over je ideale werkdag

Nadat je alle voor- en nadelen van je werkende leven voor jezelf hebt opgeschreven, is het belangrijk om na te denken over je ideale werkdag. Wat vind je belangrijk? Maar vooral: hoe ziet een ideale werkdag er voor jou uit?

Creëer je eigen mind map

Zodra je gaat nadenken over je ideale werkdag, is het goed om het uit te schrijven. Dit kan via een mind map, maar ook op een vel papier. Zodra je dit uitgewerkt hebt en je bent er tevreden mee, kun je je mind map ophangen op een plek waar je vaak bent. Je kantoor bijvoorbeeld.

De kracht van visualisatie

Zodra je heel duidelijk weet hoe je ideale werkdag eruit ziet, het op papier hebt gezet en het ergens op een prominente plek hebt opgehangen waar je het vaak ziet, ontstaat de kracht van visualisatie. Doordat je heel sterk weet wat je wil, je er veel over nadenkt en het uitgewerkt hebt en op een prominente plek hebt neergezet, ontstaat de kracht van visualisatie en is de kans groot dat je binnen een korte tijd je ideale werkdag creëert.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF