Online marketing

De voordelen van Pinterest op een rijtje

Pinterest inzetten voor jouw bedrijf

Misschien heb je al een advertentie voorbij zien komen, maar misschien ook niet. Sinds 1 februari is het advertentie platform van Pinterest eindelijk uitgerold in Nederland en kun je dit kanaal ook inzetten voor social media advertising. Voor je daarmee aan de slag gaat, is het wel zo slim om actief te zijn op Pinterest en de voordelen te kennen.

Wat is Pinterest?

Hoewel de meeste mensen het social media platform wel kennen, is het goed om te benadrukken dat Pinterest een visuele zoekmachine is. Je kunt Pinterest dus vergelijken met Google, maar dan met plaatjes. Daarom is voor gebruikers extra belangrijk om een goede SEO beschrijving toe te voegen aan iedere pin, want hoe meer relevante zoekwoorden en synoniemen je gebruikt die aansluiten bij jouw beeld, hoe vaker je gevonden wordt.

Voordelen van Pinterest

Pinterest is een social media kanaal dat nog vaak een onderschoven kindje is. Veel bedrijven weten wel dat het bestaat, maar gebruiken het verder niet. En dat is zonde, want de voordelen van Pinterest zijn enorm. Zo telt het meer dan 250 miljoen actieve gebruikers en dit aantal gebruikers stijgt sterk. In Nederland zijn er zo’n 3 miljoen mensen actief, waarvan 600.000 mensen dagelijks. Gemiddeld wordt er op het Pinterest platform zo’n 14,2 minuten gespendeerd en dat is extreem lang. Als laatste gebruiken veel mensen Pinterest als een bron van inspiratie, om vervolgens een aankoop te verrichten.


Duizenden bezoekers per maand naar je website trekken via Pinterest? In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ leer je hoe je dat voor elkaar bokst.


Business wise

Business wise biedt Pinterest ook de nodige voordelen. Zo is het een ideaal platform om te bouwen aan je naamsbekendheid, te zorgen voor een boost aan traffic en verkopen te genereren. De hoeveelheid traffic kan hoog oplopen. Voor Karwei is Pinterest de grootste bron van traffic. Hierdoor is het slim om Pinterest de aandacht te geven die het verdiend en in te zetten voor jouw bedrijf.

Online geld verdienen? Hier vind je 5 tips!

Adverteren op Pinterest

Naast al deze fijne voordelen van Pinterest, is er nog meer. Want je kunt sinds kort adverteren op Pinterest. Dat betekent dat – als je nog niet zo’n grote speler op Pinterest bent – door middel van advertising ook voor reuring kunt zorgen en kwalitatief verkeer naar je website kunt trekken.

Als je al ervaring hebt met adverteren via andere social media kanalen, is het gesneden koek. Je kiest een doel, stelt een doelgroep samen en maak gepromote pins en het feest kan beginnen. Dit is een voorbeeld van een gesponsorde pin van Karwei.

Ondernemen als een baas zit ook op Pinterest, je kunt ons hier volgen.

Drop je e-mailadres en ontvang tips & tricks om te rocken als ondernemer

* indicates required


No Comments
Leave a Reply
Schrijf je in voor de wachtlijst!

Over Dionne Knooren

Download het gratis e-book