Online geld verdienen

Depositoladder bouwen

Depositoladder bouwen

Je bent je steeds meer aan het verdiepen in de mogelijkheden wat je met je spaargeld kunt doen. Laten staan op je bankrekening heeft weinig zin, aangezien je er niets voor krijgt. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan om een depositoladder te bouwen? Nieuwsgierig hoe het werkt? Kijk snel verder!

Wat is een deposito?

Voordat we in de diepte duiken, vertellen we eerst wat een depositoladder is. Je kunt geld sparen op je spaarrekening, maar daar krijg je zo goed als geen geld voor. Een alternatief is een deel van je spaargeld in deposito’s stoppen. Dit betekent dat je tijdelijk je geld vast zet (je kunt kiezen uit 3, 6 of 9 maanden, één-, twee- of vijf jaar). Hoe langer je je geld vast zet, hoe meer rente je krijgt.

Wat is een depositoladder?

Een depositoladder, is zoals het woord het al een beetje zegt, een opeenvolging van stappen waarin je allerlei deposito’s (geldbedragen) vast zet.

  • Deposito van drie maanden
  • Deposito van zes maanden
  • Deposito van negen maanden
  • Deposito van één jaar
  • Deposito van twee jaar

Als je een depositoladder wilt maken, moet je minimaal vier deposito’s aanmaken. Zodat er elke drie maanden geld vrijkomt.

Het doel

Geld in deposito’s stoppen is slim omdat je – doordat je je geld tijdelijk vast zet – meer rente krijgt. Als je eenmalig vier losse deposito’s aanmaakt, komt er dus elke drie maanden geld vrij. Dit geld kun je vervolgens weer verlengen met één of twee jaar, zodat je zorgt dat er steeds nieuwe treden aan de ladder worden toegevoegd.

>> Passief inkomen genereren via websites? Zo pak je het aan!

Wat zijn de voordelen?

Doordat er elke drie maanden geld vrij komt, is het een laagdrempelige manier om iets anders te doen met je spaargeld en meer rente te ontvangen. Ook is het ook veiliger dan wanneer je het geld in beleggingen stopt. Echter is het wel weer zo dat je meer risico neemt bij beleggingen en je daar dus ook meer rente over krijgt.

? Leren hoe je meer geld kunt (be)sparen, werkt aan een positieve money mindset én meerdere inkomstenbronnen opzet? Download tijdelijk GRATIS het e-book! ⤵️  

Krijg Grip op je Financiën en creëer meerdere inkomstenbronnen

In de praktijk

Je kunt het zien als een mooie tussenstap tussen beleggen en je geld op je spaarrekening laten staan. Zelf heb ik een mooie mix: een deel van mijn spaargeld zit in beleggingen, een deel zit in een deposito ladder en een klein deel staat op mijn spaarrekening zodat ik altijd toegang heb tot geld en ik mijn risico een beetje spreid.

Waar kun je depositoladders maken?

Je kunt op veel websites deposito’s afsluiten, echter is het aan te raden om te checken of het bedrijf een bankgarantie heeft, zodat – als de bank failliet gaat – je onder het bankgarantiestelsel tot €100.000,- euro valt.

Zelf zit ik bij LeasePlanBank, maar NIBC Direct en Amsterdam Trade Bank zijn ook een optie.


Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op eigen ervaringen en bevat geen financieel advies. Ik ben geen financieel specialist, maar deel mijn eigen kennis rondom financiële producten.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
No Comments
    Leave a Reply