ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Digitale producten verkopen? Zo doe je dat!

Door de komst van het internet kan iedereen online geld verdienen. Het verkopen van digitale producten is een gat in de markt. Waarom? Je hoeft ze maar één keer te maken, je hebt niet te maken met verzending of retour, je gaat aan de slag met de online marketing en vervolgens verkoopt het product zich van zelf. Maar voor je begint, is het belangrijk om een plan te maken. Wat is je expertise, wat wil je verkopen, wie is je doelgroep en hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep het gaat aanschaffen. Zodra dit duidelijk is, kun je aan de slag.

Wat is je expertise?

Iedereen is ergens goed in of heeft een bepaald talent. Ga bij jezelf na waar jij goed in bent. Zodra je weet wat jouw eigen expertise is, kun je beginnen met het maken van digitale producten.

Wat voor een producten wil je verkopen

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het belangrijk om bij jezelf af te vragen, wat voor een digitale producten je wilt verkopen. Ga je je focussen op WordPress thema’s die je aanbiedt via bijvoorbeeld Etsy of kies je liever voor een e-book, planners of een e-course? Dit hangt samen met je eigen expertise.

Waar wil je het verkopen?

Zodra je digitale producten klaar zijn, is het goed om na te denken waar je ze wilt verkopen. Is dat op je eigen website via bijvoorbeeld WooCommerce of kies je liever voor een groot platform met veel bereik. Denk aan Etsy of Creatieve Market.

Denk niet te moeilijk

Om digitale producten te verkopen, hoef je in principe alleen maar meer kennis te hebben over het onderwerp dan jouw doelgroep. Dus denk niet te moeilijk. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Als je ergens meer vanaf weet dan iemand anders, is dat prima.

Hoe ga je je digitale producten vermarkten?

Leuk hoor, het maken van digital producten. Maar als niemand ze koopt, heb je er alsnog niets aan. Denk daarom goed na hoe je je digitale producten wilt vermarkten. Wat ga je doen om je doelgroep te enthousiasmeren, welke online marketing tools zet je in en hoe zorg je ervoor dat je veel verkoopt?

Zet je e-maillijst slim in

Mensen op je e-maillijst zijn je warmste doelgroep en de kans dat zij iets aanschaffen, is erg groot. Zodra je aan de slag gaat om je digitale producten te verkopen, is het slim om te beginnen met het maken van een nieuwsbrief waarin je je digitale producten aankondigt. Dit gaat je gegarandeerd veel sales opleveren.

Wil je meer traffic naar je website? Zo krijg je meer bezoekers.

Lever een oplossing voor een probleem

De voornaamste reden dat mensen iets gaan aanschaffen, is dat ze op zoek zijn naar een oplossing voor een probleem. Daarom is het heel belangrijk om in je digitale producten de oplossing voor het probleem te benadrukken. Op die manier worden mensen getriggerd en is de kans groot dat je meer digitale producten verkoopt.

Zo. Met deze tips kun jij ook aan de slag met het creëren van digitale producten en deze verkopen, zodat je een passief inkomen kunt creëren.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF