ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Digitale producten verkopen? Zo doe je dat!

Door de komst van het internet kan iedereen online geld verdienen. Het verkopen van digitale producten is een gat in de markt. Waarom? Je hoeft ze maar één keer te maken, je hebt niet te maken met verzending of retour, je gaat aan de slag met de online marketing en vervolgens verkoopt het product zich van zelf. Maar voor je begint, is het belangrijk om een plan te maken. Wat is je expertise, wat wil je verkopen, wie is je doelgroep en hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep het gaat aanschaffen. Zodra dit duidelijk is, kun je aan de slag.

Wat is je expertise?

Iedereen is ergens goed in of heeft een bepaald talent. Ga bij jezelf na waar jij goed in bent. Zodra je weet wat jouw eigen expertise is, kun je beginnen met het maken van digitale producten.

Wat voor een producten wil je verkopen

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het belangrijk om bij jezelf af te vragen, wat voor een digitale producten je wilt verkopen. Ga je je focussen op WordPress thema’s die je aanbiedt via bijvoorbeeld Etsy of kies je liever voor een e-book, planners of een e-course? Dit hangt samen met je eigen expertise.

Waar wil je het verkopen?

Zodra je digitale producten klaar zijn, is het goed om na te denken waar je ze wilt verkopen. Is dat op je eigen website via bijvoorbeeld WooCommerce of kies je liever voor een groot platform met veel bereik. Denk aan Etsy of Creatieve Market.

Denk niet te moeilijk

Om digitale producten te verkopen, hoef je in principe alleen maar meer kennis te hebben over het onderwerp dan jouw doelgroep. Dus denk niet te moeilijk. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Als je ergens meer vanaf weet dan iemand anders, is dat prima.

Hoe ga je je digitale producten vermarkten?

Leuk hoor, het maken van digital producten. Maar als niemand ze koopt, heb je er alsnog niets aan. Denk daarom goed na hoe je je digitale producten wilt vermarkten. Wat ga je doen om je doelgroep te enthousiasmeren, welke online marketing tools zet je in en hoe zorg je ervoor dat je veel verkoopt?

Zet je e-maillijst slim in

Mensen op je e-maillijst zijn je warmste doelgroep en de kans dat zij iets aanschaffen, is erg groot. Zodra je aan de slag gaat om je digitale producten te verkopen, is het slim om te beginnen met het maken van een nieuwsbrief waarin je je digitale producten aankondigt. Dit gaat je gegarandeerd veel sales opleveren.

Lever een oplossing voor een probleem

De voornaamste reden dat mensen iets gaan aanschaffen, is dat ze op zoek zijn naar een oplossing voor een probleem. Daarom is het heel belangrijk om in je digitale producten de oplossing voor het probleem te benadrukken. Op die manier worden mensen getriggerd en is de kans groot dat je meer digitale producten verkoopt.

Zo. Met deze tips kun jij ook aan de slag met het creëren van digitale producten en deze verkopen, zodat je een passief inkomen kunt creëren.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF