ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Geld verdienen met Pinterest? Dat kan!

Er zijn heel veel manieren om online geld te verdienen. Eén van de manieren om geld te verdienen is met Pinterest. Ja, je leest het goed; je kunt geld verdienen met Pinterest. Wil je leren hoe je stapsgewijs geld kan verdienen met Pinterest? Lees dan snel verder!

Aan de slag

Voordat je geld kan verdienen met Pinterest, moet je natuurlijk eerst een Pinterest account aanmaken (dit is het Pinterest account van Ondernemen als een baas). Ook is het handig dat je een aantal volgers hebt, dat jezelf een aantal mensen volgt, dat je pins gedeeld hebt en diverse borden hebt aangemaakt.

Start met de basis

In mijn e-book “Haal alles uit Pinterest” vind je een uitgebreid stappenplan om een knetter goed Pinterest account neer te zetten én hoe je geld kunt verdienen met Pinterest. Het e-book is verkrijgbaar voor €14,95.

Wil je liever een Pinterest Checklist ontvangen, zodat je zeker weet dat jouw Pinterest account er tiptop uitziet? De Pinterest Checklist shop je maar maar €4,95. De basis van je Pinterest account is heel belangrijk als je geld wilt verdienen met Pinterest.

Aanmelden bij affiliatie partners

Om geld te verdienen met Pinterest, moet je je eerst aanmelden bij affiliate partners. Affiliate marketing houdt simpelweg in dat jij een bepaalde fee ontvangt als je mensen via jouw kanaal refereert naar een webshop.

Er zijn een meerdere nationale- en internationale affiliate partners, maar hieronder vind je de bekendste.

Eigen affiliate netwerk

Naast de bovengenoemde affiliate partners, zijn er ook een aantal winkels die zelf hun eigen affiliate marketing regelen. Daarom moet je – als je wilt deelnemen aan hun netwerk – je aanmelden bij het desbetreffende bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van bedrijven die aan te raden zijn om je bij aan te melden als je geld wilt verdienen met Pinterest.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel: zodra je je aangemeld hebt voor één of meerdere affiliate netwerken, is het slim om te beginnen met LinkPizza. LinkPizza is een overkoepelende partij die daardoor meerdere affiliate netwerken covert.

Elk voordeel heeft zijn nadeel: LinkPizza snoept 2% van je fee. En dat is best veel. Het is dus voordeliger voor jou om direct met de juiste affiliate partners zaken te doen. En dat doe ik daarom steeds meer. Toch werk ik al een tijdje met ze en merk ik dat het voor mijn blog fijn is om te werken met LinkPizza omdat alles onder één dak zit.

Side note

Als je gebruikt maakt van affiliate partners zoals AWIN of TradeTracker, dan moet je altijd bij het desbetreffende programma (webshop) kijken wat de regels zijn. Niet elk merk staat het toe dat je affiliate links deelt via Pinterest.

Pins maken via LinkPizza

Het is tijd om geld te verdienen met Pinterest. Om dit voor elkaar te boksen, moet je pins maken. Ga op zoek naar een webshop die producten verkoopt waar je achterstaat of bij je Pinterest account passen. Zodra je iets hebt gevonden dat je leuk vindt om te delen, kopieer je de link van het product uit de webshop naar LinkPizza (of het affiliatie netwerk waar je aangesloten bent en die webshop een samenwerking mee heeft).

Dan ga je naar “tools” en daar plak je de link in de “link shortener” en dan krijg je een nieuwe link mét een stukje code in.

Pins maken via AWIN

Bij AWIN werkt het eigenlijk precies hetzelfde. Je meldt je aan voor een programma (een bepaalde webshop) en gaat vervolgens via de link builder links maken. Je kiest de adverteerder, de link en vervolgens wordt er automatisch een deeplink gemaakt die je kunt gebruiken voor je pin.

Wat levert het op?

Zodra mensen die kopen via jouw pin, ontvang je een commissie. Ondertussen heb ik al de nodige pins gemaakt en heb ik in 7 maanden tijd ruim €429,- verdiend via affiliate marketing op Pinterest met AWIN.

Pins maken via AWIN

Hoe verder

Zodra je een link met affiliate code hebt, ga je naar Pinterest en klik je rechtsboven in Pinterest op het “+”. Daar kun je een nieuwe pin aanmaken. Er opent een nieuw scherm waar je vervolgens de link in kunt plakken. Als je de link erin hebt gezet, pakt hij automatisch de foto die bij de link hoort (dus de foto van het product zoals in de webshop). Uiteraard kun je ook een andere foto toevoegen als je dat liever wilt.

Vervolgens voeg je een uitgebreide SEO beschrijving (heel belangrijk) van het product toe en voilà je bent klaar om de pin te publiceren.

Wanneer verdien je geld?

Verwacht niet dat je de volgende dag al meteen twee producten verkocht hebt. Het duurt even voordat het product gerepinned wordt. Hoe meer (betrokken) volgers, hoe sneller het gaat. Let ook op dat je een goede SEO beschrijving hebt voor al je borden en pins en een goede bio voor je Pinterest account.

The more the better

Hoe meer pins met een affiliate link je deelt, hoe sneller het uiteindelijk gaat. Dus plan bijvoorbeeld één middag per week in waar je allemaal pins met affiliate links gaat maken, zodat je veel geld gaat verdienen met Pinterest.

Hulp bij Pinterest marketing

Wil je ook geld verdienen met Pinterest of wil je Pinterest uitbesteden? Ik help je graag. Het e-book “Haal alles uit Pinterest” bevat een uitgebreid stappenplan wat je moet doen om dit tot een succes te brengen. Daarnaast kan ik je ook helpen met een Pinterest training, want geld verdienen met Pinterest kan iedereen.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

2 reacties

  1. Het idee is op zich wel aantrekkelijk, maar als het affiliate programma zijn regels verandert, ben je wel mooi de pineut. Want je kunt je eigen pins wel weghalen, maar als je pin door anderen gerepinned is, blijft dat eeuwig rondzingen, zonder dat je er zelf iets aan kunt doen, maar mét jouw affiliate-ID erin, waardoor jij mogelijk uit het programma geknikkerd wordt. Uiteindelijk dus helaas toch niet zo’n goed idee.

    1. Hi Carla,

      Bedankt voor je berichtje. Ik snap je punt, maar een bedrijf kan je natuurlijk niet op terugwerkende kracht zeggen dat het niet meer mag. Als de regels veranderen is dat vanaf dat moment. Alles wat je daarvoor gedaan hebt – toen het wel nog mocht – staat daar natuurlijk volledig los van. Dat zou wat moois zijn als je alles moet aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF