ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Grafische producten verkopen via Etsy

Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan? Zodra je naar Etsy gaat, vind je daar talloze grafische producten die veelal door Amerikaanse mensen aangeboden worden. Het maken en verkopen van grafische producten via Etsy is namelijk een perfecte manier om een passief inkomen te creëren. Hoe of wat, lees je hieronder.

Hoe werkt het?

Etsy is een platform waar je handgemaakte producten kunt verkopen. Denk aan posters, planners, maar ook sieraden of mokken. De meeste producten die aangeboden worden op Etsy zijn fysieke producten. Dat betekent dat je ze moet versturen en telkens nieuwe producten nodig hebt.

Voor de grafische producten is dat natuurlijk andere koek; je maakt eenmalig een bepaald product (bijvoorbeeld een tracker), deze plaats je vervolgens op Etsy, voeg je het bestand toe en telkens als je iets verkoopt, kan diegene het grafisch product downloaden.

Wat is het succes?

Van het verkopen van één grafisch product via Etsy ga je niet rijk worden, maar door tientallen grafische producten te maken en door vervolgens elke dag meerdere producten te verkopen, kun je daar veel geld mee verdienen.

De trend om grafische producten te maken en te verkopen is overgewaaid uit Amerika. Amerika is vaak een voorloper in trends en ontwikkelingen, dus er zijn ondertussen al heel veel succesverhalen. Omdat bijna iedereen wel iets grafisch in elkaar kan knutselen, kan iedereen een Etsy shop starten. Alleen hangt het succes af van de hoeveelheid planners die je aanbiedt, hoe leuk ze er uit zien en de prijs. Je moet immers concurreren met een grote groep.

Passief inkomen creëren

Doordat je de grafische producten slechts een keer hoeft te maken en je er vervolgens eigenlijk geen omkijken meer naar hebt (de producten verkopen zich vanzelf), is het een vorm van passief inkomen. Uiteraard is het slim om aan de slag te gaan met de online marketing zodat mensen ook weten van het bestaan van jouw grafische producten. Je kunt één grafisch product van €2,89 eenvoudig 1000 keer verkopen. Dit betekent dat je met één product dat je maximaal één dag werk heeft gekost €2890,- mee kan verdienen.

Heb je een Etsy shop waarin je tientallen grafische producten aanbiedt? Dan kun je daarmee op een hele eenvoudige manier passief geld mee verdienen.

Grafische producten verkopen via Etsy
Passief inkomen genereren via Etsy

Grafische producten in de breedste zin

Mocht je nu denken wat kan je allemaal maken? Alles is mogelijk. Van planners tot een budget spreadsheet en van affirmations kaarten tot to do lijstjes. Hierdoor kun je altijd wel iets bedenken dat relevant is voor jouw branche of waar jouw interesses liggen.

Succesvoorbeelden

Er zijn heel veel succesvoorbeelden van mensen die door het maken van grafische producten welke ze vervolgens aanbieden op Etsy, een passieve inkomstenbron hebben gecreëerd. Super slim! Het zijn veelal Amerikaanse voorbeelden en af en toe zie je iemand uit Europa.

Begin vandaag nog!

Wil je ook aan de slag met het creëren van passief inkomen door middel van grafische producten te verkopen via Etsy of ben je nieuwsgierig naar andere manieren om passief inkomen te generen? Start vandaag nog en ga onderzoeken hoe jij succes kan boeken met het verkopen van grafische producten.

Wil je ondertussen aan de slag met een andere inkomstenbron? Super slim! Voor je het weet heb je meerdere side hustles en verdien je elke maand geld op een passieve manier.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF