ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

5 tips om te groeien op Instagram

Tips om te groeien op Instagram? We kunnen wel stellen dat Instagram één van de belangrijkste social media kanalen is op dit moment. Hoe krijg je volgers en laat jij jouw Instagram kanaal groeien? Een brandende vraag voor veel personen die net met Instagram zijn gestart. Daarom vind je hier 5 tips om te groeien op Instagram. Lees je mee?

1. Kies een onderwerp 

Kijk als eerste naar de content die je wilt plaatsen. Kies een soort categorie waarin jij je wilt gaan profileren. Dit kan bijvoorbeeld onder andere beauty, fashion of healthy lifestyle zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer categorieën te bedenken maar hierdoor weten je volgers waar ze aan te zijn en kiezen ze er bewust voor om je te gaan volgen.

2. Plaats goede foto’s

Instagram draait natuurlijk vooral om beeld. Daarom is het belangrijk om kwalitatief goede foto’s te plaatsen. Vaak is de kwaliteit van een smartphone al prima en gaat het vooral om de setting en om de bewerking. Hiermee kan je er voor zorgen dat je ‘feed’ één geheel uitstraalt en dit zorgt ervoor dat mensen sneller op de ‘volg’ knop drukken.

3. Gebruik relevante hashtags

De hashtags zijn eigenlijk de zoekwoorden op Instagram. Oftewel, een kans waardoor mensen je kunnen vinden en op je profiel terecht komen. Juist daarom is het heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de hashtags goed aansluiten bij je post. Je kunt overigens ook een eigen hashtag claimen die bij je Instagram kanaal past of bijvoorbeeld een ‘eigen hashtag’ claimen bij een winactie of evenement voor extra herkenbaarheid. Oh en vergeet ze op Instagram Stories ook niet!

Weten hoe je Pinterest als traffic booster kunt inzetten? Zo trek je elke dag honderden bezoekers binnen via Pinterest.

4. Timing is Key

Kijk jij weleens in je statistieken van Instagram? Dit is verstandig om te doen want je haalt hier heel veel informatie uit. Is jouw piek van bezoekers om 20:00 uur s’avonds? Dan is het heel erg slim om je post net te plaatsen voor 20:00 uur voor de meeste respons. Of probeer verschillende tijdstippen uit en probeer een patroon te ontdekken. Analyseer je profiel om te achterhalen wat het meest effectief is.

5. Wees vooral sociaal 

Hoe actiever jij bent, hoe meer jouw kanaal bij je volgers naar boven komt. Dat is nu eenmaal het algoritme waarmee we te maken hebben. Gedraag je dus ook sociaal en wees vooral heel actief! Volg zelf andere kanalen, like en reageer regelmatig onder de posts van andere kanalen, tag andere mensen of merken en gebruik Instagram Stories.

Hopelijk kun je met deze Instagram tips direct aan de slag om je account te laten groeien. Heel veel succes!


Lindsey Beljaars runt met veel passie haar gelijknamige blog Lindseybeljaars. Op haar blog verschijnt iedere werkdag om minimaal één artikel en qua onderwerpen zijn deze veelal beauty-, fashion-, interieur- en lifestyle gerelateerd. Benieuwd naar meer artikelen door haar geschreven? Neem zeker een kijkje op haar blog

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Hoe kwaliteitsdrukwerk het verschil maakt
In onze digitale wereld lijkt het misschien dat drukwerk zijn relevantie heeft verloren; alles is tegenwoordig online. Toch is er nog steeds een grote vraag...
Dionne-24
Om te zorgen dat meer (potentiële) klanten je kunnen vinden via Google, is het belangrijk om niet alleen een mooie gelikte website te hebben, maar...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF