ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Het financiële plaatje van… Annelies van den Berg

Praten over de hoogte van je salaris, je spaarrekening of eventuele investeringen/schulden doen we maar zelden. Het is helaas nog vaak een taboe om te praten over je financiële plaatje. Onzin. Waarom zou je daar geheimzinnig over doen? Je bent niet opeens een beter mens als je een hoger salaris hebt of als je een dikke spaarrekening hebt. En daarnaast zijn we niet allemaal heel nieuwsgierig waar ze het allemaal toch van doen?!

Elke week vind je hier het financiële plaatje van iemand anders. Deze week delen we het financiële plaatje van Annelies van den Berg. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie ben je, wat doe je en wat doe je qua werk?

Mijn naam is Annelies van den Berg, geboren op 30 april 1988. Ik ben verloofd en zal volgend jaar 28 augustus in het huwelijksbootje stappen. Twee jaar geleden heb ik de switch gemaakt om naast mijn baan als tandarts assistente, mijn eigen salon genaamd Utrechtse schoonheid te openen.

En wat levert die baan je op?

Met mijn eigen salon houd ik per maand ongeveer €1500,- euro over.

Heb je andere inkomstenbronnen?

Ik verhuur een kamer en dat levert mij elke maand €508,- euro op.

>> Sparen en inflatie: hoe werkt dat?

Vertel eens iets over je vaste lasten en variabele kosten

Mijn maandelijkse lasten zien er ongeveer als volgt uit: 

  • Hypotheek: €373,- euro
  • Zorgverzekering: €105,95 euro
  • Water: €39,- euro
  • Energie: €129,- euro
  • Sporten: €39,- euro
  • Telefoon abonnement: €15,- euro
  • Kleding: variabel: €200,- tot €300,- euro
  • Postcodeloterij: €13,50 euro

De gezamenlijke kosten deel ik samen met mijn vriend.

Wat staat er op je spaarrekening?

Op dit moment staat er €15.000,- euro op mijn spaarrekening.

Ben je tevreden met je eigen financiële plaatje? 

Ja, ik ben zeker tevreden over mijn financiële plaatje. Wel wil ik meer salaris uit mijn salon halen. Mijn doel is om €2000,- euro over te houden met mijn salon.

Wat is jouw ultieme geld tip? 

Kijk elk jaar naar je de zorgverzekering, want hier valt veel op te besparen. Heb je een hypotheek? Probeer zoveel mogelijk af te lossen. Daardoor gaan je maandlasten snel naar beneden en heb je minder hoge vaste lasten.

De persoon achter dit verhaal

Nieuwsgierig naar Annelies? Check haar salon in Utrecht op Facebook of bekijk hier haar Instagram account. 

Wil je het taboe rondom het financiële plaatje doorbreken en andere mensen inspireren met jouw verhaal? Vul dan hier het formulier met alle vragen in en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel. Het interview is anoniem tenzij je anders aangeeft.

Deel deze blog:

3 reacties

  1. Hoe lang ik ook bezig ben met financieel onafhankelijk worden, ik mis elk jaar nog steeds dingen die ik beter kan doen 😉 Die zorgverzekering bijvoorbeeld. Ik blijk al 3 jaar teveel te betalen en rondshoppen is echt gewoon heel slim en makkelijk bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF