ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Hoe richt je een klein kantoor in?

Heb je ein-de-lijk een kantoor weten te bemachtigen, moet je hem ook nog inrichten. Maar hoe pak je dat aan als je een klein kantoor hebt? Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je dat het een fijne werkplek wordt? Hieronder vind je tips om een klein kantoor in te richten.

Kies voor een ergonomische werkplek

Meubilair is ontzettend belangrijk op een kantoor. Ook als een klein kantoor moet inrichten. Je brengt er immers de nodige tijd voor. Onderzoek welke bureaus het beste passen in de ruimte en elke bureaustoelen fijn zitten. Tegenwoordig kun je allerlei betaalbaar ergonomisch meubilair vinden zonder dat je er een fortuin aan hoeft uit te geven. Neem bijvoorbeeld Voortman kantoormeubilair. Een groot assortiment, zodat je altijd wel iets vindt dat past in jouw kleine kantoor.

Maak je werkplek aan het raam

Niemand wordt blij van werken ergens in een donker hoekje. Plaats daarom de bureaus zoveel mogelijk bij het raam waar je daglicht hebt. Daarnaast is het ook fijn als je iets te kijken hebt. 😉

Zorg ervoor dat je je vensterbank niet vol zet met allemaal tierelantjes die het daglicht tegenhouden.

Fleur de boel op met planten

Wie wordt er nu niet blij van een aantal planten? Vanwege de corona crisis kunnen veel planten niet geëxporteerd of verkocht worden waardoor er een overschot ontstaat aan planten. Hierdoor kun je online nu voor een prikje allerlei mooie planten kopen om jouw kleine kantoor op te fleuren.

Maak het niet te vol

Een belangrijke tip bij het inrichten van een klein kantoor is dat je het niet te vol maakt. Door te veel meubels te plaatsen of te veel tierelantijntjes, wordt het snel vol en heb je het idee dat het heel klein is. En dat is nu juist iets dat je moet voorkomen bij het inrichten van een klein kantoor.

Zorg dat het opgeruimd is

Heb je veel losse papieren of andere spullen nodig op kantoor? Om te zorgen dat het niet te rommelig wordt, is het aan te raden om een ladekast of een kantoorkast aan te schaffen waar je al je ‘rommel’ in kwijt kunt, zodat het een fijne, opgeruimde(!) werkplek blijft.

Hang iets op aan de muur

Als je een klein kantoor moet inrichten, is het handig om een grote spiegel op te hangen. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Daarnaast is het natuurlijk leuk om je kantoor aan te kleden met een aantal grote(!) posters. In een kleine ruimte werkt het beter om te kiezen voor grote posters in plaats van 10 kleine posters, omdat het dan al heel snel heel druk wordt. En dat wil je voorkomen in een klein kantoor.

>> 5 belangrijke ondernemerslessen

Conclusie

Hoe richt je een klein kantoor in? Nou eigenlijk heel simpel. Start met het meubilair, zorg voor genoeg daglicht en voorkom dat het te druk wordt met 100 en 1 kleine (onnodige) spullen. Mocht je wel wat hulp kunnen gebruiken met het inrichten van je kantoor? Dan is de Projectinrichter wellicht iets voor jou!

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF