ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Honderden bezoekers per dag via Pinterest

Pinterest is razend populair. Steeds meer ondernemers ontdekken wat Pinterest kan opleveren. Je kunt honderden bezoekers per dag via Pinterest naar je website krijgen, maar dan moet je het kanaal wel goed inzetten. Nieuwe website bezoekers die misschien wel klanten worden. Hoe je dat voor elkaar bokst, lees je dit in artikel. 

Visuele zoekmachine

Voordat je honderden bezoekers per dag naar je website trekt, moet je eerst je website koppelen en deze verifiëren. Op die manier weet Pinterest dat jouw account bij jouw website hoort. Vervolgens maak je borden aan en zorg je ervoor dat je je borden voorziet van de juiste SEO woorden, zodat je borden goed vindbaar zijn in Pinterest.

Vergeet niet dat Pinterest een visuele zoekmachine is. Dus naast de SEO van je borden, is de SEO van je pins heel erg belangrijk. Hoe beter je SEO, hoe groter de kans is dat je gevonden wordt. Nog niet overtuigd van de voordelen van Pinterest? Dit zijn nog meer voordelen van Pinterest.

Je eigen pins creëren

Voor elke dienst die je aanbiedt, elk product dat je verkoopt in je webshop en elk artikel dat je plaatst op je website, maak je een pin. Een pin die herkenbaar is qua huisstijl, zodat mensen weten dat die pin van jouw website afkomstig is. De pins moeten altijd verticaal zijn en een maximale breedte hebben van 236 pixels. De hoogte maakt niet uit.

Voor elk artikel, dienst of product dat je aanbiedt, maak je twee tot vijf verschillende pins, omdat je moet testen welke teksten beter werken dan de andere, net als de achtergronden. Daarnaast is Pinterest dol op nieuwe content. Hoe meer pins naar jouw website leiden, hoe groter de kans is dat je veel traffic naar je website krijgt.

Uitgaande klikken via Pinterest

Wees een actieve pinner

Om te zorgen dat je honderden bezoekers per dag krijgt, moet je actief pinnen. Met actief pinnen wordt bedoeld, dagelijks op diverse tijdstippen. Pinterest raadt aan om elke dag minimaal 15 pins te re-pinnen en dagelijks ook eigen, nieuwe pins toe te voegen. Er bestaat een tool waarmee je je pins kunt inplannen, dus dat is top. Welke dat is, lees je hieronder.

Word lid van groepsborden op Pinterest

Zoveel mogelijk bereik. Dat wil je. Als je net begint met Pinterest heb je waarschijnlijk nog niet zoveel volgers. Omdat voor elkaar te boksen, zijn er talloze groepsborden op Pinterest. Deze groepsborden hebben veel bereik, dus ideaal om lid van te worden en daar je pins te delen. Dit is één van de succesfactoren om honderden bezoekers per dag via Pinterest naar je website te krijgen.

Gebruik Tailwind

Dit is dé tool om je pins mee in te plannen. Je kunt eerst de gratis versie proberen, maar die biedt lang niet alle voordelen van de betaalde versie. De mogelijkheden bij de betaalde versie zijn veel groter. Je kunt niet alleen je pins inplannen, maar ook lid worden van Tribes waar je elkaars pins gaat re-pinnen. Dit zorgt voor een méga boost aan traffic. Daarnaast groei je qua aantal volgers heel erg snel als je gebruik maakt van Tailwind. Ook een pluspunt.

Honderden bezoekers per dag via Pinterest

Het is niet ingewikkeld, het kost tijd en energie om het op te zetten. Maar zodra je eenmaal bezig bent, zul je na een maand merken dat je opeens veel meer traffic via Pinterest krijgt. The Sky is the limit. Hoe actiever je bent, hoe meer traffic je krijgt. Dus waar wacht je nog op?

Volg Ondernemen als een baas via Pinterest.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Hoe kwaliteitsdrukwerk het verschil maakt
In onze digitale wereld lijkt het misschien dat drukwerk zijn relevantie heeft verloren; alles is tegenwoordig online. Toch is er nog steeds een grote vraag...
Dionne-24
Om te zorgen dat meer (potentiële) klanten je kunnen vinden via Google, is het belangrijk om niet alleen een mooie gelikte website te hebben, maar...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF