Persoonlijke financiën

ING rentepunten: wat kun je ermee?

ING rentepunten: wat kun je ermee?

Als je een klant bent bij ING spaar je automatisch rentepunten. Telkens als je betaalt met je betaalpas of creditcard, mobiel bankiert en/of spaart op je spaarrekening, krijg je punten. ING Rentepunten om precies te zijn. De ING punten zelf zijn geen geld waard, maar je kunt er wel verbazingwekkend veel voordeel mee krijgen op allerlei verschillende producten, dagjes uit en veel meer. Ook kun je allerlei kortingscodes scoren. Dat is toch weer mooi mee genomen. Zeker in deze tijd met hoge inflatie.

Hoe spaar je ING rentepunten?

Zoals hierboven ook al kort benoemd staat, spaar je ING rentepunten door simpelweg te bankieren. Of dat nu het gebruik van je betaalpas is of sparen. Als je veel transacties hebt, gaat het vrij snel. Zelf heb ik nu zo’n 19.500 punten dus ik vond het een mooi moment om eens uit te zoeken wat je daarmee kunt doen.

Let op: ING rentepunten heeft voortaan ING punten. Behalve deze naamswijziging is er niets veranderd.

ING rentepunten: wat kun je ermee?

Hoe bouw je rentepunten op?

Door het uitvoeren van bankzaken, ontvang je ING rentepunten. Het opbouwen van je ING rentepunten werkt als volgt:

Sparen

  • Rentegroei: voor elke euro opgebouwde rente: ontvang je 100 punten per maand (de rente is op dit moment 0,25% en is aan het stijgen).
  • De eerste keer een spaarrekening opent met variabele rente: ontvang je 2.500 punten.

Betalen

  • Een ING betaalrekening hebt en er elke maand minimaal €700,- bijkomt: ontvang je 300 punten per maand.
  • Een jongeren- of studentenrekening hebt: ontvang je 300 punten per maand.

Mobiel & Internet

  • Betaalverzoeken stuurt: ontvang je 100 punten per maand.

Creditcards

  • Een creditcard of studenten creditcard hebt: ontvang je 200 punten per maand.
  • Een platinum card hebt: ontvang je 400 punten per maand.
  • Als je een creditcard, studenten creditcard of platinum card aanvraagt ontvang je 2.500 punten.

Vergeet niet te beleggen

Heel leuk die ING rentepunten, maar naast dat je geld spaart elke maand, is het ook aan te raden om te starten met beleggen. Let op: je moet wel genoeg spaargeld hebben om te kunnen starten met beleggen.

Daar krijg je dan weliswaar geen rentepunten voor, maar het is is wel verstandig om die geldmachine aan te zetten. Tijd is geld. En hoe eerder je begint met beleggen, hoe beter. Vind je het nog een beetje lastig en weet je niet hoe hoe je kunt beginnen met beleggen? Dit stappenplan is speciaal voor beginnende beleggers.

Wat kan je kopen met ING rentepunten?

Leuk om te weten hoe je ING rentepunten kunt sparen, maar het is natuurlijk veel interessanter om te weten wat je kunt doen met de rentepunten. De ING winkel, de plek waar je de punten kunt inleveren, biedt een compleet overzicht aan waar je je punten voor kunt inwisselen.

Het aanbod is heel divers. Zodra je in de ING winkel zit, zie je aan de linkerkant allerlei categorieën. Het aanbod is heel uitgebreid. Daarnaast vind je deals die points only zijn en deals waarbij je korting krijgt doordat je punten inwisselt. Of je nu op zoek bent naar een kortingscodes voor een specifiek tijdschrift, op zoek bent naar nieuwe huishoudelijke apparaten, het tijd is voor een nieuw koffer of korting wil op een specifiek product via Bol.com: je vindt het er allemaal.

Wat betekent points only?

Points only betekent dat je bepaalde producten kan aanschaffen door enkel ING rentepunten in te leveren. Vaak zijn het kortingscodes of kortingsvouchers voor een bepaald product, maar ook de mogelijkheid om een gratis kaart te versturen.

Hoe lang zijn ING rentepunten geldig?

De punten die je spaart via ING rentepunten zijn drie jaar geldig. Daarna komen ze te vervallen. Daarom dat het slim is om te kijken hoeveel punten jij hebt en of er nog een interessante kortingscode of kortingsvoucher is voor een bepaald product dat je toch al wilde aanschaffen. Een simpele manier om geld te besparen.

Mijn ervaring

Zelf ben ik al heel wat jaren klant bij ING en tot 5 jaar terug had ik nog nooit gehoord van ING rentepunten. Totdat mijn partner opeens vertelde dat hij een leren laptoptas tegen een hoge korting had geshopt via de ING winkel door rentepunten in te wisselen. Dat klonk natuurlijk super interessant en ben ik gaan kijken wat het is en wat het inhield. Zo nu en dan koop ik een voucher voor Pathé, een tijdschriftenbon of wissel ik punten in voor een kortingscodes of kortingsvoucher. Heel simpel en eigenlijk ook heel leuk, want ik hoef in mijn ogen niets te doen om deze ING rentepunten bij elkaar te sparen. Want bankieren doe ik toch wel. Ook als ik geen punten krijg. 😉 Ik zie het als een mooie nice to have.

Verrassend veel voordeel

Het aanbod is enorm en het wisselt vaak. Het is zeker aan te raden om regelmatig de ING winkel te checken wat het nieuwe aanbod is om te kijken of er iets interessant voor jou tussen staat.

No Comments
Leave a Reply