ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

ING rentepunten: hoe spaar je punten en wat levert het op?

Ben je klant bij ING? Dan spaar je automatisch ING rentepunten. Telkens als je betaalt met je betaalpas of creditcard, mobiel bankiert en/of spaart, ontvang je ING rentepunten. Deze punten spaar je automatisch zonder dat je het in de gaten hebt en ze zijn geen geld waard. Maar deze ING rentepunten kunnen je wel verbazingwekkend veel voordeel opleveren op producten, dagjes uit of zelfs cadeaukaarten. Met deze ING rentepunten kun je dus mooie kortingen scoren. En wie wil dat nu niet?

Hoe spaar je ING punten?

Hierboven werd het al kort benoemd: je spaart deze ING rentepunten automatisch zonder dat je het door hebt. Voor elke handeling die je uitvoert met je pinpas of creditcard, ontvang je punten. Omdat je stiekem best veel handelingen verricht met je pinpas of bankrekening (elke transactie die je doet telt), kan het hard gaan met het sparen van je punten en heb je voor je het weet een leuk saldo opgebouwd. Zelf heb ik ruim 29.000 ING rentepunten. Daar kan ik heel veel leuke dingen mee doen.

ING rentepunten kun je op verschillende manieren sparen. Hoe precies, lees je hieronder:

1. Sparen

ING beloont iedereen die aan sparen doet. Hoe je punten spaart is als volgt:

  • Open je een eerste spaarrekening met variabele rente? Dan ontvang je 2.500 ING rentepunten.

2. Betalen

Door je betaalrekening bij ING te gebruiken kun je punten ontvangen:

  • Heb je een ING betaalrekening waar elke maand minimaal €700,- binnenkomt? Dan ontvang je 300 punten per maand.
  • Heb je een jongeren- of studentenrekening? Dan ontvang je 300 punten per maand.

3. Mobiel & Internet

Ook het versturen van een betaalverzoek vanuit ING levert je punten op:

  • Stuur je een betaalverzoek? Dan ontvang je 100 punten per maand.

4. Creditcards

Heb je een creditcard bij ING? Dan zijn er 4 opties hoe je ING rentepunten kan sparen:

  • Ben je in het bezig van een reguliere- of een studenten creditcard? Dan ontvang je elke maand 200 punten.
  • Ben je in het bezit van een Platinum creditcard? Dan ontvang je elke maand 400 punten.
  • Vraag je een creditcard aan? Het maakt niet uit welke je aanvraagt. Voor elke creditcard aanvraag ontvang je maar liefst 2.500 punten.

Wat kan je kopen met ING rentepunten?

Je weet nu hoe je ING rentepunten kan sparen, maar het is natuurlijk veel leuker om te weten wat je daadwerkelijk kan met deze punten. Het aanbod van de ING rente winkel wisselt regelmatig en goeie deals vliegen als warme broodjes de deur uit.

Het aanbod in de ING winkel is breed: van toegangskaartjes van de dierentuin tot korting op vouchers voor bijvoorbeeld Booking.com. Je hebt points only aanbiedingen, maar ook aanbiedingen waar je deels met ING rentepunten betaalt en deels een bedrag betaalt.

Scoor vouchers en/of kortingscodes

Zelf vind ik het vooral ideaal om kortingscodes of vouchers te scoren, een tijdschriftenbon of bijvoorbeeld extra korting te ontvangen op mijn bestelling bij bijvoorbeeld Bol.com, Hema of Center Parcs.

Let wel: het assortiment wisselt regelmatig. Zo’n variërend aanbod is natuurlijk heel fijn, maar dat betekent ook dat de bovenstaande aanbieders tijdelijk geen voucher aanbieden in de ING rentepunten winkel.

Extra korting krijgen

Zie de ING rentepunten als een manier om extra korting te ontvangen op aankopen die je anders toch wel wilde doen. Het gaat je niet direct extra geld opleveren, maar indirect wel. Je hoeft minder te betalen voor de dingen die je nodig hebt. Ben je van plan om iets te kopen en ben je ING klant? Check dan altijd eerst of er niet misschien een leuke aanbieding in de ING winkel staat waardoor je korting ontvangt.

Tip: de app van Woolsocks

Staat het bedrijf waar jij iets wil kopen er niet tussen? Dan kun je altijd nodig kijken via de app van Woolsocks. Dit is een cashback app waar heel veel bedrijven aan mee werken. Afhankelijk van het bedrijf, ontvang je een percentage aan cashback. Ook krijg je bij sommige winkels zoals Jumbo, Hema en Lidl automatische cashbacks op alle betalingen die je doet met je pinpas als je rekening gekoppeld is. Dat levert je toch weer een extra besparing en dus korting op. En dat misschien wel naast de korting die je krijgt bij de ING rentepunten. Zo weet je zeker dat je beter omgaat met je zuurverdiende geld.

Mijn ervaring met ING rentepunten

Zelf ben ik al bijna 10 jaar klant bij ING, maar ik kwam er pas een aantal jaar geleden achter dat je blijkbaar ING punten spaart met je bank- en spaarrekening. Ik wist niet dat het bestond. Vanaf dat moment houd ik het strak ik de gaten en shop ik regelmatig kortingscodes of vouchers en soms ook items die ik toch al wilde kopen.

Zo heeft mijn partner een keer een leren laptoptas met veel korting gescoord door zijn rentepunten in te zetten. Zelf vind ik een tijdschriftenvoucher altijd erg fijn en is het ook een plek om te kijken of ik kortingsvouchers kan aanschaffen. Ideaal, want zo bespaar ik toch weer wat geld.

Dus: ben je ING klant? Dan is dit jouw teken om bekijken wat het aanbod is en of jij een leuke korting kan scoren.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...
Slimme strategieën om geld te besparen door te verhuizen naar Spanje
Tussen de ontelbare bestemmingen voor expats over de hele wereld, is Spanje een magneet voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van een...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF