ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

ING rentepunten: wat kun je ermee?

Als je een klant bent bij ING, spaar je automatisch rentepunten. Telkens als je betaalt met je betaalpas of creditcard, mobiel bankiert en/of spaart, krijg je punten. Rentepunten om precies te zijn. Deze ING rentepunten spaar je automatisch. De ING punten zijn zelf geen geld waard, maar je kunt er wel verbazingwekkend veel voordeel mee krijgen op allerlei verschillende producten, dagjes uit en veel meer.

Hoe spaar je ING punten?

Zoals hierboven ook al kort benoemd staat, kun je op verschillende manieren ING rentepunten verzamelen en het gaat sneller dan je denkt. Voor je het weet heb je een leuk saldo opgebouwd. Ik zit nu op 19.737 ING rentepunten. Hoe je die punten bij elkaar spaart, is als volgt.

Wat kan je kopen met ING rentepunten?

Sparen

  • Rentegroei: voor elke euro opgebouwde rente: 100 Punten per maand (de rente is nagenoeg 0%, dus dit telt niet)
  • De eerste keer een spaarrekening opent met variabele rente: 2.500 Punten

Betalen

  • Een ING betaalrekening hebt en er elke maand minimaal €700,- bijkomt: 300 Punten per maand
  • Een jongeren- of studentenrekening hebt: 300 Punten per maand

Mobiel & Internet

  • Betaalverzoeken stuurt: 100 Punten per maand

Creditcards

  • Een creditcard of studenten creditcard hebt: 200 Punten per maand
  • Een platinumcard hebt: 400 Punten per maand
  • Als je een creditcard, studenten creditcard of platinumcard aanvraagt: 2.500 Punten

Vergeet niet te beleggen

Heel leuk die ING spaarpunten, maar naast dat je geld spaart elke maand, is het ook aan te raden om te starten met beleggen. Daar krijg je dan weliswaar geen punten voor, maar het is is wel verstandig om die geldmachine aan te zetten. Mocht je niet weten waar te starten, via deze beleggen voor beginners gids, leg ik je stap voor stap uit hoe je vermogen opbouwt.

Wat kan je kopen met ING rentepunten?

Leuk om te weten hoe je ING punten kunt sparen, maar het is natuurlijk veel interessanter om te weten wat je daadwerkelijk kunt doen met de rentepunten. De ING winkel, de plek waar je de punten kunt inleveren, biedt direct een compleet overzicht aan waar je je punten voor kunt inwisselen. Of je nu kiest voor een uitje naar de dierentuin, een tijdschriften bon of liever korting krijgt op je online bestelling bij bijvoorbeeld Bol.com.

Mijn ervaring

Zelf ben ik sinds een aantal jaar klant bij ING en ik moet eerlijk berekenen dat ik niet van het bestaan af wist. Totdat mijn partner opeens vertelde dat hij een leren laptoptas tegen een hoge korting had geshopt middels rente punten. Dat was voor mij het moment om mij ook eens te verdiepen in mijn eigen ING punten. Toen realiseerde ik mij ook dat ik meer punten bij elkaar had gespaard van ik van tevoren had gedacht.

Verrassend veel voordeel

Zelf heb ik al een aantal keer een tijdschriften bon gekocht, maar ook andere vouchers voor restaurants en weekendjes weg. Ik ben echt verrast door het grote aanbod dat er op de website staat, maar ook hoeveel korting je krijgt. Dus als je een ING klant bent, raad ik het absoluut aan om daar eens een kijkje te nemen of er iets leuks tussen staat voor jou!

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Geld investeren in goud of andere edelmetalen? 7 tips!
Begin dit jaar ben ik gestart met geld investeren in goud. Waarom? Ik was op zoek naar spreiding van mijn beleggingsportfolio. Ik heb de afgelopen...
Sparen en beleggen: hoe kies je voor de juiste verhouding?
In 2017 ben ik begonnen met beleggen. Voor ik begon met beleggen, had ik al een fijne spaarbuffer opgebouwd. Mijn spaarbuffer was groot genoeg, dus het...
Edelmetalen kopen als belegging:
Het is je vast niet ontgaan. Op dit moment hebben we te maken met hele hoge inflatie. Dit betekent dat je geld steeds minder waard...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF