ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Inschrijven bij de KVK: 4 tips!

Mocht je denken dat het inschrijven van je bedrijf bij de KVK een hele happening is, forget it! Het is lopende band werk en er is niets spectaculairs aan. Dus laat die champagne maar wachten totdat je thuis bent en regel binnen 15 minuten alle formaliteiten zodat jouw bedrijf een feit is. Ga je je binnenkort inschrijven bij de KVK? Dan zijn dit 4 handige tips.

Check of je naam geregistreerd is

Leuk hoor. Heb je ein-de-lijk een bedrijfsnaam bedacht die én lekker bekt én waar de URL nog vrij van is, maar dan blijkt dat de naam is geclaimd door een ander bedrijf. Heel vervelend. Daarom is het aan te raden om – voordat je een naam definitief kiest – te checken of de naam in het handelsregister staat. Let op: dit gaat alleen om een inschrijving onder de desbetreffende naam bij de KVK.

Het kan zijn dat iemand anders jouw bedrijfsnaam als merk heeft geregistreerd. Neem BurgerKing. Deze naam is een merk en dus ook geregistreerd als merk wat betekent dat jij voor jouw bedrijf niet deze naam mag gebruiken. Om er zeker van te zijn dat jouw bedrijfsnaam niet in het merken register staat, kun je dat hier checken.

Vul het online formulier in

Zodra je online een afspraak hebt gemaakt bij de KVK, krijg je een melding om een online formulier in te vullen. In dit online formulier deel je meer informatie over je bedrijf en over jou als persoon. Dit formulier moet je ingevuld hebben vóór de afspraak, anders wordt je niet geholpen en mag je een nieuwe afspraak maken.

Bereid je voor

Zoals je hierboven al kon lezen, stelt het niet veel voor om je bedrijf in te schrijven bij de KVK. Toch zul je een paar vragen krijgen over wat je voor een bedrijf wilt opzetten en hoe je geld wilt verdienen. Zorg dat je daarop voorbereid bent.

Het hebben van een ondernemingsplan, is niet verplicht maar wel aan te raden omdat het je handvatten biedt om je doelen te bereiken. Dit is overigens een fijn stappenplan als je gaat starten met ondernemen.

Betalen voor je KVK inschrijving

Op het laatste mag je nog even €60,- dokken en dan ben je officieel ingeschreven bij de KVK en kan je ondernemersdroom beginnen. En geloof mij: ondernemen en je eigen eigen bedrijf starten is (bijna altijd) een feestje! In

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF