ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Een fijn kantoor vinden als freelancer? 4 tips!

Werken als freelancer biedt heel veel voordelen. Vrijheid staat stipt op nummer één. Maar werken als freelancer heeft ook een minpuntje. Zo zul je aan het begin alleen starten en heb je geen collega’s. Ook is de kans groot dat je begint vanaf de keukentafel met het bouwen van je bedrijf. Toch is het slim om na te denken over een eigen werkplek. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen werk en privé en je hebt meer focus waardoor je productiever bent. Om je een handje te helpen vind je in dit artikel 5 tips om een fijn kantoor te vinden.

1. Gratis co-workingspaces

Wist je dat er in Nederland talloze gratis co-workingspaces zijn? Je hoeft maar te Googlen en je vindt tientallen gratis plekken. Werkplekken met goede wifi en een stopcontact. Je zit vaak aan een lange tafel die je deelt met andere freelancers. De meeste mensen die hier zitten te werken zijn net gestart als freelancer. Het voelt daardoor studentikoos en jong aan.

Het enige waar je voor moet betalen, is eten en drinken op de desbetreffende plek. Een aantal voorbeelden van fijne gratis werkplekken zijn: The Student Hotel (in Eindoven, Den Haag, Rotterdam & Amsterdam) en het Volkshotel in Amsterdam.

2. Huur een (mini) kantoor

Wil je het meteen vanaf moment één goed aanpakken, dan kun je natuurlijk ervoor kiezen om op zoek te gaan naar je eerste eigen (mini) kantoor. Er bestaan diverse bedrijfsverzamelpanden waar je met allerlei kleine ondernemers een groot pand deelt.

Op Deskfinder vind je een groot aanbod per stad en kun je zien of er een toffe werkplek bij jou in de buurt vrij is. Het is verstandig vaak te kijken, want het aanbod bedrijfsruimtes verschilt regelmatig. Of je nu op zoek bent naar een werkplek voor alleen jezelf of voor meerdere personen als je bedrijf gegroeid is, dat maakt niet uit.

3. Bibliotheek

Vaak denk je hier niet bij na, maar in de meeste bibliotheken kun je gratis werken. Het nadeel is dat je geen telefoongesprek kunt voeren en/of overleg kunt houden met een andere freelancer.

Weten wat de beste plekken zijn om te werken als Digital Nomad? Dit zijn de acht fijnste werkplekken ter wereld.

4. Koffietentjes

Uiteraard kun je altijd nog besluiten om van koffietentje naar koffietentje te hoppen. Houd er wel rekening mee dat het vaak niet gewaardeerd wordt als je de hele dag aan het werk bent en één koffie besteld.

Met deze 4 tips ga je vast een fijn kantoor vinden om al jouw dromen waar te maken als freelancer.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF