ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Een fijn kantoor vinden als freelancer? 4 tips!

Werken als freelancer biedt heel veel voordelen. Vrijheid staat stipt op nummer één. Maar werken als freelancer heeft ook een minpuntje. Zo zul je aan het begin alleen starten en heb je geen collega’s. Ook is de kans groot dat je begint vanaf de keukentafel met het bouwen van je bedrijf. Toch is het slim om na te denken over een eigen werkplek. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen werk en privé en je hebt meer focus waardoor je productiever bent. Om je een handje te helpen vind je in dit artikel 5 tips om een fijn kantoor te vinden.

1. Gratis co-workingspaces

Wist je dat er in Nederland talloze gratis co-workingspaces zijn? Je hoeft maar te Googlen en je vindt tientallen gratis plekken. Werkplekken met goede wifi en een stopcontact. Je zit vaak aan een lange tafel die je deelt met andere freelancers. De meeste mensen die hier zitten te werken zijn net gestart als freelancer. Het voelt daardoor studentikoos en jong aan.

Het enige waar je voor moet betalen, is eten en drinken op de desbetreffende plek. Een aantal voorbeelden van fijne gratis werkplekken zijn: The Student Hotel (in Eindoven, Den Haag, Rotterdam & Amsterdam) en het Volkshotel in Amsterdam.

2. Huur een (mini) kantoor

Wil je het meteen vanaf moment één goed aanpakken, dan kun je natuurlijk ervoor kiezen om op zoek te gaan naar je eerste eigen (mini) kantoor. Er bestaan diverse bedrijfsverzamelpanden waar je met allerlei kleine ondernemers een groot pand deelt.

Op Deskfinder vind je een groot aanbod per stad en kun je zien of er een toffe werkplek bij jou in de buurt vrij is. Het is verstandig vaak te kijken, want het aanbod bedrijfsruimtes verschilt regelmatig. Of je nu op zoek bent naar een werkplek voor alleen jezelf of voor meerdere personen als je bedrijf gegroeid is, dat maakt niet uit.

3. Bibliotheek

Vaak denk je hier niet bij na, maar in de meeste bibliotheken kun je gratis werken. Het nadeel is dat je geen telefoongesprek kunt voeren en/of overleg kunt houden met een andere freelancer.

Weten wat de beste plekken zijn om te werken als Digital Nomad? Dit zijn de acht fijnste werkplekken ter wereld.

4. Koffietentjes

Uiteraard kun je altijd nog besluiten om van koffietentje naar koffietentje te hoppen. Houd er wel rekening mee dat het vaak niet gewaardeerd wordt als je de hele dag aan het werk bent en één koffie besteld.

Met deze 4 tips ga je vast een fijn kantoor vinden om al jouw dromen waar te maken als freelancer.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF