ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje augustus 2020

De maand augustus is voorbijgevlogen. Voor ik het wist was het alweer de laatste week van de maand en was ik als een malle aan het werk voor mijn nieuwe opdrachtgevers. De vakantie van de maand juli leek dan ook alweer ver weg. Wel ben ik drie dagen naar de camping geweest om een vriendin op te zoeken en heb ik de nodige keren drankjes gedronken op het terras. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van augustus 2020? Kijk dan snel verder!

Stilte voor de storm

Augustus is – zoals elk jaar – een relatief rustige maand. Veel bedrijven zijn op vakantie. Hierdoor is het werk technisch rustig. Wel wist ik dat het rete druk ging worden. Er zijn meerdere nieuwe klanten gestart en er komen een aantal toffe samenwerkingen aan.

Keiharde euro’s verdienen

Stiekem kick ik echt op dit soort piekmomenten. Ik weet uit ervaring dat het laatste kwartaal altijd het drukste kwartaal van het jaar is. Dat betekent keihard knallen de komende maanden om een record omzet te behalen en te zorgen dat ik genoeg kan investeren. Nog meer investeren en spreiden van mijn vermogen is iets waar ik de afgelopen weken druk mee bezig ben geweest. En eigenlijk nog steeds ben. Daarover later meer!

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ‘gek’ of ongemakkelijk om te praten over geld of heb je het gevoel dat veel geld verdienen vies is? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen. En dat je niet veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat, werkt aan concrete (spaar)doelen en nadenkt over de toekomst (bijvoorbeeld starten met beleggen).

Studenten budget mindset

Augustus was een gemixte maand qua uitgaven. De eerste weken deed ik rustig aan om vervolgens het geld spreekwoordelijk te laten rollen. Ik merk dat ik soms nog een te zeer studenten money mindset heb en veel dingen al snel te duur vindt en daar wil ik vanaf. Oké, ik geef mijzelf een salaris van €1.500,- netto per maand en een bonus elk kwartaal. Dus zo’n ruig leven kan ik ook weer niet gaan leven, maar ik wil toch iets meer genieten van de kleine dingen die ik vaak te duur vind, maar prima kan betalen. Denk aan een verse bos bloemen, groente en fruit van de groenteboer of een fijne hotelkamer met ontbijt.

Het kasboekje augustus 2020

 • Eten & drinken buiten de deur: €63,79
 • Telefoon: €8,89
 • Sporten: €0,00
 • Zorgkosten: €0,00
 • Beauty: €3,59
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €80,-
 • Overig: €13,64
 • Kleding: €8,45
 • Cadeaus: €35,-
 • Bankkosten: €1,35

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarnaast maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar mijn vriend en ik de vaste lasten van betalen. Denk aan de hypotheek, gas, water en licht, maar ook verzekeringen voor het huis en de boodschappen. We leggen beiden evenveel geld in, maar die €2.200,- maken we niet elke maand op. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Laagste vaste- & variabele lasten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in augustus €1317,60 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €217,60 heb uitgegeven aan andere kosten. Een goedkope maand. 😉 Ik streef ernaar om rond de €1.450,-/€1.500,- euro per maand uit te komen, maar ik merk dat ik gemiddeld zo rond de €1.700,- zit per maand. De ene maand leef ik heel goedkoop (zoals de maand augustus), maar als ik op vakantie ga, gaan alle remmen los en geef ik makkelijk €2000,- euro uit in een maand.

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF