ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje januari 2021

Daar is die dan: het eerste kasboekje van 2021. Stiekem had ik heel erg veel zin om aan de slag te gaan met mijn kasboekje van januari 2021. Waarom? Omdat ik wist dat ik deze maand heel weinig geld privé uitgegeven heb. Dit heb ik overigens ruimschoots gecompenseerd met mijn zakelijke uitgaven. In januari gaf ik nog nooit eerder zóveel geld uit. Ik volg namelijk een 1-op-1 coachingstraject bij een businesscoach en ik kocht een training over money mindset. Genoeg over mijn zakelijke uitgaven. Het is tijd om te kijken hoe mijn kasboekje van januari 2021 eruitziet. Lees je mee?

Aan de slag met een businesscoach

De maand januari stond – na een weekje vakantie – in het teken van vol gas geven. In 2020 realiseerde ik mij dat ik graag met een businesscoach aan de slag wilde. Echter was het nog niet de juiste tijd. Tussen Kerst en Oud & Nieuw merkte ik dat ik een sterke behoefte had om eindelijk aan de slag te gaan met een businesscoach. Begin januari vond ik een coach in Amersfoort op loopafstand van mijn huis. Na de intake liep ik met een blij gevoel weg en wist ik: dit ga ik doen! Het is en was mega spannend, want een businesscoach is nogal een investering qua tijd, energie en ook geld. Maar ik ga er alles aan doen om te zorgen dat ik er álles uithaal en dat ik deze investering drie dubbel terug ga verdienen.

Hoe werkt dat?

Elke twee weken staat er een sessie op de planning. Het doel is dat ze mij helpt met het doorbreken van oude patronen, dat ik volledig in alignment ben met mijn hoofd en hart, waardoor ik grote stappen zet op persoonlijk vlak. Hierdoor kan ik automatisch vele grotere stappen zetten met mijn bedrijf. En laat dat nu net datgene zijn wat ik graag wil! 😉

Werk aan de winkel

De afgelopen maand ben ik dan ook als een malle aan de slag gegaan met het behalen van mijn businessdoelen voor 2021. Ik heb mijn doelen heel realistisch gemaakt, zodat ze haalbaar zijn. Wel zo fijn! En daarnaast werkt dat ook een stuk motiverender.

Uit de eerste coachingssessie met mijn businesscoach kwam duidelijk naar voren wat voor een soort kennisproduct ik wil ontwikkelen en daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan. Mijn landingpage is al bijna klaar en het freebie (heel tof gratis e-book) dat ik ga inzetten om iedereen (en jij dus ook al lezer) te enthousiasmeren voor mijn online-cursus die die ik ga lanceren. En terwijl ik dit type, krijg ik er kriebels van in mijn buik omdat het zó tof wordt en het echt heel waardevol is. Maar voor het zover is, is er wel nog genoeg werk aan de winkel. 😉

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ongemakkelijk om te praten over geld, voelt het als een taboe of heb je last van andere beperkende overtuigingen rondom geld? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar het is een middel om jouw dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, zoals Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen, maar nog veel belangrijker: hoe je een positieve money mindset creëert.

Zelf heb ik recent voor de tweede keer You are a Badass at Making Money gelezen, omdat daar zoveel waardevolle money mindset inzichten in staan. Je ziet niet alles de eerste keer, daarom is het aan te raden om interessante boeken altijd twee keer te lezen.

Zet de geldmachine aan

Een kasboekje zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je financiën. Hierdoor kun je geld besparen en uiteindelijk meer geld investeren, maar natuurlijk ook uitgeven aan bijvoorbeeld een welverdiende vakantie naar de zon. Je hoeft niet veel geld te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom dat je inzicht creëert en exact weet wat er elke maand in- en uitgaat. Werk aan concrete spaardoelen en start met beleggen, ook al is dat maar een tientje per maand. Alle kleine beetjes helpen!

Inzicht creëren in je uitgaven elke maand
Inzicht creëren in je uitgaven elke maand

Uitgaven in januari

Januari is meestal een goedkope maand qua uitgaven, maar omdat ik in januari wel altijd de zorgverzekering in één keer betaal (dan krijg je namelijk 1% korting), lijkt alsof het een duurdere maand is. Maar ook mét het volledige bedrag voor de zorgverzekering, was het geen hele dure maand. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van januari 2021?

Kasboekje van januari 2021

 • Eten & drinken buiten de deur: €30,07
 • Telefoon: €16,-
 • Sporten: €0,-
 • Zorgkosten: €1.179,07
 • Beauty: €0,-
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €0,-
 • Overig: €8,50
 • Kleding: €0,-
 • Cadeaus: €32,65
 • Drogisterij: €0,-
 • Bankkosten: €1,35
 • Goede doelen: €10,40

Extra afgelost

Dit zijn al mijn privé kosten. Daarnaast betaal ik normaal elke maand €1100,- over naar de gezamenlijke rekening waar mijn vriend en ik de vaste lasten van betalen zoals de hypotheek, gas, water, licht en boodschappen. Maar we hebben eind 2020 een extra aflossing gedaan, waardoor we elke maand minder hypotheek hoeven te betalen. Het scheelt niet veel per maand, maar wel als je het uitrekent voor de komende 26 jaar dat de hypotheek nog loopt. We betalen vanaf nu allebei €1075,- per maand. Toch weer €25,- wat we minder betalen.

Van dit geld betalen we onze vaste lasten:

 • Hypotheek: €1.050,-
 • Boodschappen: €300,-
 • Internet & tv: €60,-
 • VVE: €121,-
 • Gas, water, licht: €76,-
 • Gemeentelijke belastingen: €38,81
 • Verzekeringen: €15,81
 • Bankkosten: €3,50

Het overige deel gaat naar de gezamenlijke spaarrekening.

Goedkoopste maand ooit?

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in januari €2.367,03 euro uitgegeven. Waarvan €1.075,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Echter zit hier de zorgverzekering in. Als ik het bedrag dat ik voor de zorgverzekering uitsmeer over 12 maanden, was het totale budget: €1.280,22. Dat betekent dat ik in januari maar €205,22 euro heb uitgegeven aan andere kosten. Oftewel dit was mijn goedkoopste maand ooit qua uitgaven!

Maak je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met jouw eigen kasboekje? Dat kan! Log in bij je bank en maak een overzicht van al je kosten. Categoriseer vervolgens al je kosten en zo zie je meteen hoeveel geld je uitgegeven hebt en of je wellicht moet of wilt besparen.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...
Slimme strategieën om geld te besparen door te verhuizen naar Spanje
Tussen de ontelbare bestemmingen voor expats over de hele wereld, is Spanje een magneet voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van een...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF