ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje maart 2021

De maand maart is ruimschoots voorbij. En stiekem ben ik daar erg blij mee. Waarom? Omdat maart nu niet mijn meest productieve maand was. Ik zat met mijn hoofd al in Barcelona en daarnaast moest er veel geregeld worden voor mijn verhuizing naar Spanje. Dit resulteerde in een lage werkethos en minder omzet dan gehoopt. Nieuwsgierig naar mijn kasboekje van maart 2021? Kijk snel verder!

Dure maand

De maand maart was een dure maand en dat is ook terug te zien in mijn kasboekje. Ik besloot het ervan te nemen en ging naar de kapper waar ik meer dan €46,- euro voor betaalde alleen maar om mijn haar te laten knippen in model wat ik écht véél te duurt vond, dus dat gaat mij niet nog een keer gebeuren. Daarnaast bracht ik een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste en boekte ik er een led therapie behandeling bij voor mijn littekens op mijn wangen. Ook ging ik een nachtje naar Deventer in een verschrikkelijk oud hotel en kocht ik een cadeau voor de verjaardag van mijn vader.

E-book te koop in mijn shop

Nu het april is, betekent dat ook dat je vanaf nu mijn e-book Krijg Grip op je Financiën kunt aanschaffen via mijn shop. De afgelopen 1,5 maand was hij gratis te downloaden, maar dat feestje is nu voorbij. Ik heb heel veel toffe reacties gekregen van mensen die direct aan de slag zijn gegaan met hun financiën, al heel wat geld bespaard hebben, maar ook blij waren met alle waardevolle tips om te werken aan hun money mindset.

Werk aan je relatie met geld

Vind je het ongemakkelijk of gek om te praten over geld, voelt het als een taboe of heb je last van beperkende overtuigingen rondom geld? Ga dan aan de slag met het verbeteren van je money mindset. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, zoals Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen, maar nog veel belangrijker: je leert hoe je een positieve money mindset ontwikkelt.

Zet de geldmachine aan

Zelf beleg ik al sinds 2015 al in aandelen em ETF’s. Hierdoor heb ik ondertussen al een mooi beleggingsportfolio opgebouwd. Binnenkort zal ik weer een een update delen, want er is in de tussentijd veel veranderd. Aangezien geld op de spaarrekening alleen maar minder waard wordt door inflatie, stop ik al het geld dat ik kan missen, in beleggingen. Uiteraard heb ik nog steeds geld waar ik direct bij kan als het moet. Want als de wasmachine kapot gaat, wil ik natuurlijk wel direct een nieuwe kunnen kopen. Om je ook wat meer inzicht te geven in mijn zakelijke uitgaven (beleggen zie ik als een uitgaven), heb ik voor de maand maart ook een kasboekje gemaakt van mijn zakelijke kosten. Je kunt mijn zakelijke kosten hier bekijken.

Kasboekje maart 2021

Zoals ik al eerder aangaf, heb ik in maart veel geld uitgegeven. Het plan was eigenlijk om zo min mogelijk geld uit te geven, aangezien mijn verhuizing naar Barcelona voor de deur staat en dat ook de nodige kosten met zich meebrengt. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om eindelijk weer eens naar de kapper en de schoonheidsspecialiste te gaan, aangezien die na maanden weer geopend waren vanwege corona. Wel heb ik in maart weer voor veel geld spullen verkocht via onder andere Marktplaats en via Vinted. En daar word ik oprecht blij van: andere mensen blij maken met mijn spullen en ondertussen wat geld ‘verdienen’. Je verdient er natuurlijk geld mee, maar dat geld heb ik ook betaald voor de spullen. Uiteindelijk maak je alsnog verlies, maar beter dat je er nog iets voor krijgt dan helemaal niets. Het verkopen van spullen heeft mij in maart toch bijna €200,- euro opgeleverd. Een eenvoudige manier om geld te besparen

Kasboekje van maart 2021

 • Eten & drinken buiten de deur: €10,05
 • Telefoon: €16,-
 • Sporten: €0,-
 • Zorgkosten: €85,-
 • Beauty: €166,93
 • Reisverzekering: €0,-
 • Reizen: €54,-
 • Overig: €4,29
 • Kleding: €67,95
 • Cadeaus: €50,70
 • Drogisterij: €0,-
 • Bankkosten: €1,35
 • Goede doelen: €0,-

Gezamenlijk uitgaven

De bovenstaande kosten, zijn mijn privé kosten. Daarnaast maak ik elke maand €1.075,- euro over naar gezamenlijke rekening met mijn vriend. We betalen allebei hetzelfde bedrag en van dat geld betalen we onze vaste lasten. De zorgverzekering (betaal ik altijd in één keer, krijg je toch weer 1% korting) en de telefoon betalen we zelf, dus van het bovenstaande bedrag betalen we de hypotheek van ons appartement, gas, water en licht, verzekeringen, VVE kosten, boodschappen etc.

Onze vasten lasten zien er als volgt uit

 • Hypotheek: €1.050,-
 • Boodschappen: €300,-
 • Internet & tv: €59,-
 • VVE: €121,-
 • VVE parkeerplaats: €8,67
 • Gas, water, licht: €76,-
 • Gemeentelijke belastingen: €68,81
 • Verzekeringen: €15,81
 • Bankkosten: €3,50
 • Uiteten: €40,- (normaal is dit bedrag hoger, maar sinds corona halen we alleen af en toe frietjes of een wok to go)

De gezamenlijke vaste lasten houd ik niet elke maand bij, maar de meeste bedragen zijn elke maand hetzelfde: VVE kosten, hypotheek, verzekeringen etc. Alleen het bedrag dat we uitgeven aan boodschappen is elke maand anders, maar ons doel is om maximaal €300,- euro per maand uit te geven aan boodschappen en gemiddeld gezien halen we dat. Het geld dat overblijft na onze vaste lasten, gebruiken we voor onze spaarrekening. We werken met verschillende potjes: vakantie, huis, sparen lange termijn, tijdelijke opslag etc. 

Persoonlijke kosten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in maart €1531,27 euro uitgegeven. Van dit bedrag is €1.075,- direct overgemaakt naar de gezamenlijke rekening. Dat betekent dat ik in maart €456,27 euro heb uitgegeven aan andere, variabele privé kosten. Stiekem best veel geld. Veel meer geld dan ik normaal uitgeef aan persoonlijke kosten. De maand april gaat ook een dure maand worden vanwege mijn verhuizing naar Barcelona. Gelukkig regel ik mijn financiën goed en kan ik het prima hebben om een tijdje wat meer geld uit te geven. Toch wil ik hier geen gewoonte van maken, aangezien ik normaal met veel minder geld prima kan leven.

Sinds januari van dit jaar betaal ik mijzelf €1.750,- euro uit als salaris. Daarvoor was het €1500,- euro net per maand. Die €1750,- netto per maand is meer dan genoeg om van te leven en leuke dingen mee te doen. 

Maak je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met jouw eigen kasboekje voor maart 2021? Dat kan! Ik heb een template gemaakt die je kunt downloaden zodat je direct aan de slag kunt met jouw kasboekje. Dit template vind je terug in mijn e-book Krijg Grip op je Financiën die je voor maar €27,- euro shopt. In het e-book leer ik je hoe je grip krijgt op je financiën en elke maand honderden euro’s kunt besparen, spaardoelen creëert en aan de slag gaat met het creëren van meerdere inkomstenbronnen. Wil je meer tips hoe je kunt geld besparen? Op onze de categorie Persoonlijke Financiën vind je alle andere, gerelateerde artikelen.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...
Slimme strategieën om geld te besparen door te verhuizen naar Spanje
Tussen de ontelbare bestemmingen voor expats over de hele wereld, is Spanje een magneet voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van een...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF