ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje november 2020

Terwijl ik dit typ, zit ik in een stil en verlaten kantoor. De kerstvakantie is immers begonnen voor veel mensen. Zelf werk ik door tot de 31ste, maar ik start het nieuwe jaar met een weekje vrij. Waar ik in oktober bang voor was, is gebeurd. De maanden november en december waren méga druk. Niet leuk druk zelfs. Dit had consequenties voor mijn kasboekje van november. Iets later dan gepland, maar hij staat online. Nieuwsgierig naar mijn uitgaven in november? Lees snel verder!

Top drukte

Voor veel ondernemers is het niets nieuws: Q4 is het drukste kwartaal van het jaar. Vaak is er budget over en dat budget moeten bedrijven opmaken voor het einde van het jaar, want als ze dat niet doen, krijgen ze het volgende jaar minder budget. En dat wil niemand. Dus dat betekent dat bedrijven het laatste kwartaal letterlijk met geld strooien, want het moet op. Een beetje gek is het wel, maar mij hoor je niet klagen… 😉

Omzetdoel behaald?

Mijn omzetdoel voor 2020 was €100.000,-. Voor veel ondernemers een magische grens om te bereiken. Totdat ik er in juni achter kwam dat ik die ton omzet al een keer had gedraaid (van mei 2019 tot en met juni 2020). Weliswaar geen kalenderjaar, maar wel een ton omzet gedraaid en daar gaat het om.

Omdat ik deze mijlpaal al behaald had, liet ik dat omzetdoel van een €100.000,- voor 2020 los, want als je het eenmaal behaald hebt, is het afgevinkt en is het niet meer spannend om naar toe te werken. Totdat het in Q4 opeens méga druk werd en ik opeens akelig dichtbij een omzet van een ton kwam. Ik ga het niet halen in 2020, maar ik zit aardig in de buurt. Iets wat ik nóóit had verwacht. Maar goed, terug naar de orde van de dag: mijn kasboekje van november.

Tante Cor is goed voor je portemonnee

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar tante Cor (corona, lockdown e.d.) is goed voor mijn portemonnee. Ik geef minder geld uit dan normaal, omdat ik niet kan uiteten of verre reizen kan maken. Wel verbleef ik een midweek in een TinyHouse midden op de Veluwe voor een workation. Een dikke, vette aanrader als je even lekker in de natuur wilt zijn en gefocust wilt werken.

Workation in een Tiny House op de Veluwe

Werk aan je relatie met geld

Vind je het gek of ongemakkelijk om te praten over geld of heb je last van andere beperkende overtuigingen rondom geld? Dan is het verstandig om te werken aan je money mindset. Geld is niet vies, maar het is een middel om jouw dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, zoals Rich Dad, Poor DadMaster you Money Game en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen, maar nog veel belangrijker: hoe je een positieve money mindset creëert.

Zet de geldmachine aan

Een kasboekje zorgt ervoor dat je inzicht hebt in je financiën. Hierdoor kun je geld besparen en uiteindelijk meer geld sparen en investeren. Je hoeft helemaal niet veel geld te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom dat je inzicht creëert en weet wat er elke maand in- en uitgaat. Werk aan concrete spaardoelen en start met beleggen, ook al is dat maar een tientje per maand.

Gratis aandeel?

Sinds kort beleg ik bij BUX Zero. Een hele laagdrempelige manier om te starten met beleggen zonder grote risico’s of hoge kosten. Als je via deze link een account aanmaakt (doe het via je mobiel, want BUX Zero is een app), krijgen we allebei een gratis aandeel. Hoe leuk is dat?! ?

Uitgaven november

November stond in het teken van staycations. Zo ging ik naar een Tiny house op de Veluwe voor een workation en verbleef ik een weekendje in een heel fancy van der Valk hotel in Amsterdam. Verder deed maakte ik vooral heel veel uren op kantoor.

Creëer inzicht in je financiën
Creëer inzicht in je financiën

Mijn kasboekje van november 2020

 • Eten & drinken buiten de deur: €62,21
 • Telefoon: €16,-
 • Sporten: €0,-
 • Zorgkosten: €55,-
 • Beauty: €0,-
 • Reisverzekering: €2,89
 • Reizen: €176,50
 • Overig: €10,45
 • Kleding: €47,-
 • Cadeaus: €0,-
 • Drogisterij: €12,03
 • Bankkosten: €1,35

Dit zijn mijn privé uitgaven. Daarnaast maak ik elke maand €1.100,- over naar de gezamenlijke rekening waar mijn vriend en ik de vaste lasten van betalen. Denk aan de hypotheek, gas, water en licht, maar ook verzekeringen en de boodschappen. We leggen allebei evenveel geld in, maar maken het geld niet elke maand op. Een deel sparen we voor onze gezamenlijke spaarrekening. Door het bijhouden van mijn kasboekje elke maand, weet ik precies waar mijn geld naar toe gaat.

Laagste vaste- & variabele lasten

Voor de snelle rekenaars onder ons: ik heb in september €1.483,43 euro uitgegeven. Waarvan €1.100,- naar de gezamenlijke rekening is gegaan. Dat betekent dat ik €383,43 heb uitgegeven aan andere kosten. Ik ben weer onder de €1.500,- ben gebleven deze maand. Dat is namelijk mijn streefdoel: elke maand minder dan €1.500,- euro uitgeven.

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net wat jij fijner vindt. Nieuwsgierig naar de uitgaven in de afgelopen maanden? Hieronder vind je alle kasboekjes van 2020. 

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF