ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje van februari 2020

De maand februari is voorbij. Hoogtijd om te kijken naar mijn uitgaven deze maand. Omdat de maand januari best een dure maand was (onder andere door het afsluiten van de zorgverzekering welke ik altijd in één keer betaal en een vakantie in Barcelona) wilde ik het in februari iets rustiger aan doen. En dat is gelukt! Nieuwsgierig naar het kasboekje van februari? Kijk snel verder!

Inzicht is alles

Zolang je geen inzicht hebt in je financiën, ga je niet geld besparen of meer geld naar je spaardoelen overmaken. Inzicht creëren in je financiën hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak een simpel excel bestand of maak zelf een old skool kasboekje in een notitieboekje.

Overzicht in één oogopslag

Zodra een maand afgelopen is, log je in bij je bank en bekijk je je rekeningoverzicht. Waar heb je de afgelopen maand geld aan uitgegeven. Zorg dat je het categoriseert in onder andere eten en drinken buiten de deur, zorgkosten, vaste lasten, verzekeringen etc.

Door alles netjes in te vullen in de tabellen of in je kasboekje voor de maand februari, krijg je direct overzicht. Overzicht waar je wellicht te veel geld aan uitgeeft en waar je eventueel op kunt besparen.

Werk aan je relatie met geld

Het is verstandig om te werken aan je relatie met geld. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor Dad en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen. En dat je niet heel veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat en werkt aan concrete (spaar)doelen.

Het kasboekje van februari

Sinds een tijdje (lees: ruim een halfjaar) houd ik mijn eigen uitgaven, maar zeker ook mijn inkomsten goed bij. Zo kwam ik erachter dat ik behoorlijk wat geld uitgeef aan eten en drinken buiten de deur, net als vakanties. Maar over het algemeen ben ik best zuinig en vind ik het vaak zonde om mijn geld aan uit te geven. En februari was zo’n zuinige maand! 🙂

>> Werken aan je Money Mindset? 6 tips!

Mijn uitgaven

WatPrijsOpmerkingen
Eten en drinken buiten de deur€ 89,47
Vaste lasten
€ 1.100,00
Telefoon
€ 53,97
Mijn abonnement loopt tot en met augustus, daarna wil ik overschakelen op een veel goedkoper abonnement. Achteraf gezien is dit een veel te hoog bedrag per maand.
Sporten
€ 85,00
Ik sport met een personal trainer en dat is elke eurocent waard.
Zorgkosten
€ 0,00
Beauty
€ 0,00
Reisverzekering
€ 2,89
Travel
€ 0,00
Overig€ 30,95Ik kocht twee kaartjes om te versturen met de post en had wat overige kosten zoals het repareren van mijn schoenen.
Kleding, schoenen, sieraden
€ 0,00
Cadeaus€ 0,00
Drogisterij€ 0,00
Toegangskaartjes
€ 0,00
Bank kosten€ 1,25

Voor de snelle rekenaars onder ons, kom je dan uit op een totaalbedrag van € 1.383,53. Yay! Onwijs blij dat ik onder de €1.500,- euro ben uitgekomen. Ik probeer elke maand rond de €1.500,- euro uit te geven. Natuurlijk haal ik dat niet als ik op reis ga, maar ik streef ernaar om dat in de maanden dat ik geen reiskosten heb dat bedrag wél te behalen. Dit lukt helaas vaker niet dan wel (want ik ga nogal vaak op vakantie), maar het is wel een mooi streefdoel.

Daarnaast zijn reizen en uiteten één van de weinige dingen waar ik eenvoudig geld aan uitgeef, omdat ik daar ook heel veel plezier uithaal. Daarom wil ik daar niet te veel op bezuinigen, dat doe ik al genoeg op alle andere punten. 😉

Deel deze blog:

2 reacties

  1. Wat leuk om te lezen! Ik ben ook dol op reizen. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jouw vaste lasten zijn opgebouwd! Misschien leuk voor volgende maand? 🙂

    1. Goeie. Ik moet daareven in duiken. Want ik ‘betaal’ €1.100 euro aan vaste lasten op onze gezamenlijke rekening en vervolgens laat ik het grotendeels aan mijn vriend over. Maar ik ga het precies uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF