ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Kasboekje van maart 2020

De maand maart ligt alweer even achter ons, daarom is het hoogtijd om het kasboekje van maart te delen. Zodra de vorige maand afgelopen is, maak ik altijd direct een overzicht van mijn uitgaven, maar ook van mijn inkomsten. Zo heb ik altijd inzicht in mijn financiën.

Goedkope maand?

Doordat de corona crisis half maart is toegeslagen en we opeens niet meer buiten de deur konden eten of op stap konden gaan, zijn een deel van deze kosten opgedroogd. Want ja, ik ga natuurlijk niet elke week ‘in’ eten (eten bestellen). Ik ga ook uiteten voor de ambiance. 😉 Nieuwsgierig naar het kasboekje van maart 2020? Kijk snel verder!

Werk aan je relatie met geld

Het is verstandig om te werken aan je relatie met geld. Geld is niet vies, maar een middel om je dromen waar te maken. Door boeken te lezen over geld, denk aan Rich Dad, Poor Dad en You are a Badass at Making Money, leer je de waarde van geld kennen. En dat je niet heel veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Het gaat erom hoe je ermee omgaat en werkt aan concrete (spaar)doelen.

Mijn uitgaven in maart

WatPrijsOpmerkingen
Variabele lastenMijn privé kosten
Eten en drinken buiten de deur
€ 36,02
Lekker goedkoop zo! 😉
Telefoon
€ 53,97
Mijn abonnement loopt tot en met augustus, daarna wil ik overschakelen op een veel goedkoper abonnement. Achteraf gezien is dit een veel te hoog bedrag per maand. 
Sporten
€ 85,00
Ik sport met een personal trainer en dat is elke eurocent waard.
Zorgkosten
€ 0,00
Beauty
€ 32,00
Ik bracht een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste.
Reisverzekering
€ 2,89
Travel 
€ 0,00
Overig€ 7,00
Kleding, schoenen, sieraden
€ 20,00
Ik kocht een paar oorbellen die bij de tweede keer al kapot gingen. Ze worden nu als het goed is gerepareerd.
Cadeaus€ 23,01Mijn vader was jarig, dus ik kocht een cadeautje samen met mijn broertje
Drogisterij€ 0,00
Toegangskaartjes
€ 0,00
Bank kosten€ 1,25
Vaste lastenGezamenlijke lasten. Ik maak elke maand €1100,- euro over naar de gezamenlijke bankrekening.
Hypotheek€980,00
Energie€73,00
Water€16,12
Uiteten€56,00
VVE kosten€121,43
Boodschappen€250,00
Gemeente belasting€75,34
KPN€57,49
Sparen€200,00Dit geld gaat naar de gezamenlijke spaarrekening. Elke maand sparen we samen €400,-.

Voor de snelle rekenaars onder ons, kom je dan uit op een totaalbedrag van € 1.361,41. Yay! Ik ben telkens heel erg blij als ik onder de €1.500,- euro uitkom qua uitgaven. Ik geef mijzelf namelijk maar €1.500,- euro salaris, zodat ik ook genoeg geld kan terugstoppen in mijn bedrijf.

Natuurlijk red ik het niet elke maand, zeker niet als ik op reis ga, maar ik streef ernaar om dat in de maanden dat ik geen reiskosten heb dat bedrag wél te behalen.

Aan de slag met je eigen kasboekje

Wil je ook aan de slag met je eigen kasboekje? Het is heel simpel. Je kunt het bijhouden in een excel file of het simpelweg opschrijven in een boekje. Net maar wat jij fijner vindt.

Vaste lasten

Normaal gesproken deel ik alleen het bedrag dat ik uitgegeven heb aan vaste lasten: €1.100,-. Deze keer ben ik er dieper ingedoken en heb ik ook precies uitgeschreven waar het geld naar toe gaat. Ik woon samen met mijn vriend en we betalen allebei elke maand €1.100,-.

Dit betekent dat er elke maand €2.200,- euro op de gezamenlijke betaalrekening binnenkomt. Dit geld maken we niet op. Hier sparen we ook een deel van op de gezamenlijke spaarrekening.

Deel deze blog:

3 reacties

  1. Wat leuk om in de portemonnee van een ander te kijken. Ik houd ook elke maand heel strikt bij wat ik uitgeef. Dat is nu tijdens deze coronamaanden een stuk minder dan normaal. Wel ben ik benieuwd, hoe krijg jij het voor elkaar om 0 euro kwijt te zijn aan zorgkosten? Valt je zorgverzekering daar niet onder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF