ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Marloes van Floor Verrast.nl

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Marloes van Floor Verrast. Nieuwsgierig naar het ondernemersverhaal van Floor Verrast? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

In tegenstelling tot wat mijn bedrijfsnaam doet vermoeden heet ik geen Floor maar Marloes. Samen met mijn man en onze twee kinderen van één en bijna drie jaar oud wonen wij in Arnhem. Van origine komen wij beiden uit Twente maar het wonen hier bevalt ons heel erg goed, dichtbij het mooie Veluwe maar toch zo in het centrum van de stad, heerlijk.

Waarom mijn bedrijf Floor Verrast heet? Mijn achternaam is Floor en het klinkt een stuk beter dan Marloes Verrast.

Vertel eens wat over je bedrijf

Met Floor Verrast organiseer ik verrassingsuitjes op maat. Gasten kiezen of ze een verrassingsdag met of zonder overnachting willen beleven en vullen een vragenlijst in. Door vragen te stellen zoals waar liggen je interesses, zijn er angsten/allergieën waar we rekening mee moeten houden, hoever wil je maximaal reizen etc. krijg ik een beeld van de gasten en met deze antwoorden ga ik aan de slag om een verrassing op maat te maken.

Iedere aanvraag is maatwerk wat het soms een heel gepuzzel maakt. Alle activiteiten moeten passen bij de gasten, qua tijdsplanning goed op elkaar aansluiten en binnen het budget vallen. Onze pakketten hebben een vaste prijs en van iedere aanvraag gaat het grootste gedeelte naar de activiteiten, de lunch en optioneel een overnachting, het stuk wat over is zijn mijn inkomsten. Na een pilot, ben ik afgelopen oktober officieel open gegaan voor boekingen. Er komen aanvragen binnen, maar dit mag zeker meer toe gaan nemen de focus ligt de aankomende periode dan ook vooral op het vergroten van de naamsbekendheid.

Hoe ben je ondernemer geworden?

Van kids af aan ben ik ondernemend, rond mijn 9e heb ik voor het eerst een “stichting” opgezet inclusief zelf geknutseld clubblad wat ik uitbracht. Dit was meer kinderspel dan een serieus iets maar het organiseren, regelen en ondernemen heb ik altijd al enorm leuk gevonden. Echt voor mezelf beginnen vond ik aan het begin toch wel spannend, het is me altijd meegegeven dat je voor zekerheid moet kiezen en ik had een succesvolle, goed betaalde baan als facilitair projectleider in loondienst.

De drang om voor mezelf te starten bleef bestaan en toen een vriendin opperde om iets te gaan doen met de gekke uitjes en de persoonlijke cadeaus die ik altijd bedacht is het idee voor Floor Verrast ontstaan.

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

Het vele regelen en organiseren, doordat ik alle locaties waar ik gasten naartoe zou willen sturen eerst zelf bezoek om ze te beoordelen kom ik met heel veel verschillende ondernemers in aanraking. Het is zo leuk om samenwerkingen op te zetten, dromen te delen en nieuwe plekken te ontdekken! Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk en is geen dag is hetzelfde.

De mogelijkheid om je eigen tijd in te kunnen delen en zelf te beslissen wat en hoe je het doet geeft me veel vrijheid waar ik erg blij van word.

>> Jezelf positioneren als expert? 5 tips!

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

De financiële onzekerheid, momenteel ben ik vooral veel tijd aan het investeren in mijn bedrijf terwijl er nog relatief weinig inkomsten zijn. Mijn man heeft een inkomen dat onvoldoende is om alle vaste lasten te voldoen en de financiële onzekerheid die een eigen bedrijf met zich mee brengt vind ik wel eens lastig.

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal? 

Het is mijn doel dat wanneer mensen terugkijken naar de meest toffe momenten in een jaar ze denken aan een uitje welke ze met Floor Verrast hebben mogen beleven.

Ik wil graag uitgroeien tot een grotere onderneming met en met een team van vijf tot tien personen wekelijks tientallen mensen verrassen met een dag of weekend op maat. Wanneer iemand denkt aan een gaaf cadeau of een cool uitje moet Floor Verrast direct als optie te binnen schieten. Als dat lukt, is Floor Verrast geslaagd!

Ben je bezig met passief inkomen?

Momenteel niet, ik ben me vol aan het richten op Floor Verrast en geloof er in dat dit gaat uitgroeien tot een mooi bedrijf waarmee ik voldoende inkomsten kan gaan genereren.

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Ik zou mijn bedrijf Floor Verrast sneller laten groeien, meer investeren in naamsbekendheid door samen te werken met grotere bladen, tv-reclames en grote influencers.

Daarnaast zou ik vaker zelf op pad gaan om uitjes niet alleen te bekijken maar ze nog meer zelf uit te proberen. Bepaalde dingen uit besteden welke ik momenteel nog zelf doe zoals het maken en zoeken van foto’s voor social media.

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

Doe iets wat dichtbij je hart ligt, zoek naar een goede balans qua werken en privétijd, neem risico’s en probeer. Balans is voor mij een hele belangrijke, ik vind het werken heerlijk maar heb het ook nodig om te sporten, mediteren en tijd te maken voor mijn gezin.


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF