Persoonlijke financiën

Meerdere inkomstenbronnen genereren? Zo doe je dat!

Meerdere inkomstenbronnen genereren?

Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het feit dat je niet afhankelijk bent van één inkomstenbron. Stel je voor je werkt voor een baas in loondienst en dit is je enige inkomstenbron. Als die baan wegvalt, heb je niets meer. Als je meerdere inkomstenbronnen hebt, is het vervelend als een inkomstenbron wegvalt, maar dan overleef je het wel want er komt hoe dan ook geld binnen. Nieuwsgierig hoe je meerdere inkomstenbronnen creëert? Lees dan snel verder.

Ontdek je talent

Voordat je meerdere inkomstenbronnen kunt genereren is het slim om te ontdekken waar je goed in bent en wat je talent is. Iedereen is ergens goed in, dus ga bij jezelf na waar jij een ster in bent. Zodra duidelijk is waar jij goed in bent, kun je aan de slag met het creëren van meerdere inkomstenbronnen.

Creëer meerdere inkomstenbronnen

Je kunt op talloze manieren meerderen inkomstenbronnen creëren. Hieronder vind je een overzicht van de meest makkelijke en toegankelijkste manieren. Belangrijk is dat je vanaf moment één start met beleggen. Het liefst met indexbeleggen (want minste risico, meeste rendement) om zo een vermogen op te bouwen. Vervolgens kun je allerlei side hustles opzetten die ervoor zorgen dat je meer geld verdient, waardoor je meer geld overhoudt om in beleggingen te stoppen.

Creëer een passief inkomen

Naast het feit dat het genereren van meerdere inkomstenbronnen fijn (én belangrijk is), is het ook fijn als een deel van deze meerdere inkomstenbronnen passief zijn. Oftewel dat je er niet actief voor hoeft te werken. Beleggen in dividend aandelen is zo’n voorbeeld daarvan.

Creëer passief inkomen

Beleggen in indexfondsen

Je ontvangt dividend (winstuitkering) over de aandelen die bezit. Beleggen is allang niet meer voor de rijke mensen met veel geld, want je kunt zelfs met een paar tientjes al starten. Zelf beleg ik al ruim vijf jaar via de DEGIRO, mijn bank ABN AMRO en Brand New Day (pensioenbeleggen) en dat bevalt erg goed. Hier kun je mijn beleggingsportfolio bekijken.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Zodra je besluit om meerdere inkomstenbronnen te genereren, zul je merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De ene mogelijkheid is een stuk makkelijker te bereiken dan de andere, maar desondanks is het mogelijk om meerdere inkomstenbronnen te creëren.

Meerdere inkomstenbronnen genereren

Het is slim om op zijn minst vier verschillende inkomstenbronnen te hebben, maar hoe meer hoe beter natuurlijk. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je money mindset? Het boek You are a Badass at Money Making heeft mij heel erg geholpen en gezorgd dat ik nu elke maand ruim €500,- euro(!) verdien met passief inkomen. Het is de bedoeling dat dit bedrag alleen maar hoger wordt… 😉


Dit artikel bevat geen financieel advies. Ik ben geen financieel expert, maar ik deel alleen mijn eigen ervaring en kennis over financiële producten. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

No Comments
    Leave a Reply