ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Meerdere inkomstenbronnen genereren? Zo doe je dat!

Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het feit dat je niet afhankelijk bent van één inkomstenbron. Stel je voor je werkt voor een baas in loondienst en dit is je enige inkomstenbron. Als die baan wegvalt, heb je niets meer. Als je meerdere inkomstenbronnen hebt, is het vervelend als een inkomstenbron wegvalt, maar dan overleef je het wel want er komt hoe dan ook geld binnen. Nieuwsgierig hoe je meerdere inkomstenbronnen creëert? Lees dan snel verder.

Ontdek je talent

Voordat je meerdere inkomstenbronnen kunt genereren is het slim om te ontdekken waar je goed in bent en wat je talent is. Iedereen is ergens goed in, dus ga bij jezelf na waar jij een ster in bent. Zodra duidelijk is waar jij goed in bent, kun je aan de slag met het creëren van meerdere inkomstenbronnen.

Creëer meerdere inkomstenbronnen

Je kunt op talloze manieren meerderen inkomstenbronnen creëren. Hieronder vind je een overzicht van de meest makkelijke en toegankelijkste manieren. Belangrijk is dat je vanaf moment één start met beleggen. Het liefst met indexbeleggen (want minste risico, meeste rendement) om zo een vermogen op te bouwen. Vervolgens kun je allerlei side hustles opzetten die ervoor zorgen dat je meer geld verdient, waardoor je meer geld overhoudt om in beleggingen te stoppen.

1. Ga aan de slag als VA (virtual assistent)

2. Meld je aan als Uber chauffeur

3. Verhuur je huis of een kamer via AirBnB

4. Vul online vragenlijsten in via Euroclick (het levert mij elk kwartaal zo’n €150,- euro op)

5. Maak je eigen producten (grafisch of een handmade product zoals sieraden) en verkoop het via Etsy

6. Neem een extra baan voor in de avond of het weekend

7. Ga aan de slag met deposito sparen (of ontdek waar je de hoogste spaarrente krijgt)

8. Investeer in vastgoed

9. Start met indexbeleggen. Indexbeleggen is dé manier om FIRE te worden. Zelf doe ik aan indexbeleggen onder andere via InDelta en dat levert een fijn rendement op.

10. Koop spullen op via de kringloop of Marktplaats ons deze op te knappen en te verkopen met winst

11. Start een blog; daar kun je veel geld mee verdienen

12. Bouw een affiliatie webshop

13. Verdien geld via Pinterest

14. Verhuur je auto via Snappcar

15. Bouw informatieve websites en zet ze vol met Google Adsense advertenties. Voorbeelden zijn Parkeren in Roermond, Parkeren in Sittard, Parkeren in Delft en Barcelonatips.

16. Schrijf een e-book en verkoop deze (ik heb het o.a e-book Krijg Grip op je Financiën geschreven)

17. Maak een e-course

18. Creëer grafische producten en verkoop ze via Etsy

19. Ga spreken over een bepaald onderwerp

20. Start met beleggen via DEGIRO of Brand New Day (voor alle newbies: dit is een stappenplan voor beleggers voor beginners)

Creëer een passief inkomen

Naast het feit dat het genereren van meerdere inkomstenbronnen fijn (én belangrijk is), is het ook fijn als een deel van deze meerdere inkomstenbronnen passief zijn. Oftewel dat je er niet actief voor hoeft te werken. Beleggen in dividend aandelen is zo’n voorbeeld daarvan, maar ook het verkopen van e-books of online cursussen.

Beleggen in indexfondsen

Je ontvangt dividend (winstuitkering) over de aandelen die bezit. Beleggen is allang niet meer voor de rijke mensen met veel geld, want je kunt zelfs met een paar tientjes al starten. Zelf beleg ik al ruim vijf jaar via de DEGIRO, ABN AMRO en Brand New Day en dat bevalt erg goed. Hier kun je mijn beleggingsportfolio bekijken.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Zodra je besluit om meerdere inkomstenbronnen te genereren, zul je merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De ene mogelijkheid is een stuk makkelijker te bereiken dan de andere, maar desondanks is het mogelijk om meerdere inkomstenbronnen te creëren.

Meerdere inkomstenbronnen genereren

Het is slim om op zijn minst vier verschillende inkomstenbronnen te hebben, maar hoe meer hoe beter natuurlijk. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je money mindset? Het boek You are a Badass at Money Making en het boek De Rijkse man van Babylon hebben mij heel erg geholpen en gezorgd dat ik nu elke maand ruim €1000,- euro(!) verdien met passief inkomen. Het is de bedoeling dat dit bedrag alleen maar hoger wordt… 😉

Laatste tip: voorkom dat je last krijgt van lifestyle inflatie. 😉


Dit artikel bevat geen financieel advies. Ik ben geen financieel expert, maar ik deel alleen mijn eigen ervaring en kennis over financiële producten. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Edelmetalen kopen als belegging:
Het is je vast niet ontgaan. Op dit moment hebben we te maken met hele hoge inflatie. Dit betekent dat je geld steeds minder waard...
5 voordelen periodiek beleggen 
Hoera! Je hebt besloten om te starten met beleggen. De eerste stap is het openen van een beleggingsrekening. De volgende stap is het overmaken van...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF