ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Meerdere inkomstenbronnen opzetten? Tips & tricks

Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het feit dat je niet afhankelijk wil zijn van één inkomstenbron. Stel je voor je werkt in loondienst, dan is dit je enige inkomstenbron. Als die baan wegvalt heb je geen inkomen meer. Heb je meerdere inkomstenbronnen? Dan is het vervelend als een inkomstenbron wegvalt, maar er is geen man overboord. Je hebt namelijk nog 2, 3 of misschien wel 6 andere inkomstenbronnen die zorgen voor (genoeg) geld in het laatje.

Meerdere inkomstenbronnen genereren is niet alleen interessant als je in loondienst werkt, maar juist als ondernemer kan het zorgen voor meer inkomenszekerheid. Nieuwsgierig hoe je meerdere inkomstenbronnen creëert? Lees dan snel verder.

Ontdek je talent

Voordat je meerdere inkomstenbronnen kunt genereren is het slim om te ontdekken waar je goed in bent en wat dus je talent is. Iedereen is ergens goed in, dus ga bij jezelf na wat jouw passie is en waar jij heel blij van wordt. Zodra je erachter bent wat jouw talent en/of passie is, kun je onderzoeken hoe je daar geld mee kan verdienen.

Dit klinkt misschien heel simpel, maar dat is het eigenlijk ook. We denken vaak dat het heel moeilijk en complex is, maar het is makkelijker dan je denkt. Het verkopen en dus daadwerkelijk geld verdienen is het vaak het moeilijkste.

Wees creatief

Als voorbeeld: is jouw allergrootste passie Italiaans koken en wil je daar geld mee verdienen? Dan zijn er meerdere opties waar je voor kan gaan:

  1. Een website starten met je lekkerste Italiaanse recepten samen met een Instagram account en het versturen van een nieuwsbrief.
  2. Een e-book te koop aanbieden met je lekkerste Italiaanse recepten die niet online te vinden zijn
  3. Een online of offline kookcursus aanbieden
  4. Een Italiaans catering bedrijf starten voor allerlei feesten en partijen
  5. Een kookcursus vakantie aanbieden

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden hoe je met je passie geld kan verdienen.

Start met beleggen als geldstroom voor later

Naast meerdere inkomstenbronnen op te zetten, is het belangrijk dat je zo snel als mogelijk start met het opbouwen van vermogen en dus begint met beleggen. Ook al kun je maar €10,- of €25,- per maand missen. Geld heeft tijd nodig om te groeien. Hoe eerder je begint (ook al is het maar een klein bedrag), hoe beter. Zelf doe ik sinds 2017 aan indexbeleggen (ik was nét 26) en ben nu onwijs blij dat ik zo vroeg begonnen ben, want hierdoor heb ik nu al een fijn vermogen opgebouwd. Nu bouw ik lekker door aan dit vermogen, maar op de duur (lees: over zo’n 20 jaar) hoop ik af en toe geld uit mijn beleggingen te kunnen halen als extra inkomstenbron.

Nieuwsgierig waar ik oplet met beleggen en in welke beleggingsfondsen ik precies beleg? Bekijk hier mijn beleggingsportfolio.

Inspiratie voor inkomstenbronnen

Je kunt op talloze manieren meerdere inkomstenbronnen creëren. Hieronder vind je een overzicht van de meest makkelijke en toegankelijkste manieren om vandaag nog te starten met jouw side hustle(s). En het leuke is: hoe meer geld je verdient met je side hustles, hoe meer geld je kan uitgeven en in je beleggingen kan stoppen.

Manieren om extra geld te verdienen

1. Ga aan de slag als VA (virtual assistent)

2. Meld je aan als Uber chauffeur

3. Verhuur je huis of een kamer via AirBnB

4. Vul online vragenlijsten in via Euroclix (per kwartaal verdien ik er zo’n €150,- mee. Toch mooi meegenomen).

5. Maak je eigen producten (grafische- of een handgemaakte product zoals bijvoorbeeld sieraden) en verkoop deze producten via Etsy of andere online platformen.

6. Neem een extra baan of freelance opdracht voor in de avond of het weekend.

7. Start met deposito sparen en bouw een depositoladder op.

8. Investeer in vastgoed

9. Start met indexbeleggen. Indexbeleggen is dé manier om FIRE (financieel onafhankelijk) te worden. Ik doe zelf ook aan indexbeleggen via Brand New Day en ABN AMRO.

10. Koop spullen op via de kringloop of Marktplaats ons deze op te knappen en te verkopen met winst.

11. Start een blog in een niche sector. Daar kun je uiteindelijk een leuk bedrag mee verdienen.

12. Bouw een affiliate webshop of een affiliate website in een bepaalde niche.

13. Verdien geld via Pinterest via affiliate marketing.

14. Verhuur je auto via Snappcar.

15. Bouw informatieve websites en laat vervolgens Google Adsense advertenties draaien. Voorbeelden zijn Parkeren in Roermond en Parkeren in Sittard.

Meer side hustle mogelijkheden

Heb je de smaak te pakken en ben je razend enthousiast? Goed nieuws! Hieronder vind je nog eens 11 ideeën voor side hustles.

16. Schrijf een e-book over een onderwerp waar jij passie voor hebt en verkoop deze via je website. Ik heb het o.a e-book Krijg Grip op je Financiën geschreven.

17. Maak een online cursus over een onderwerp waar jij meer kennis over hebt dan een gemiddeld persoon.

18. Creëer grafische producten en verkoop ze via Etsy

19. Wordt spreker.

20. Start met beleggen via DEGIRO of Brand New Day (voor alle newbies: dit is een stappenplan voor beleggers voor beginners)

21. Zoek uit waar je de hoogste spaarrente krijgt. Mijn privé- en zakelijke spaargeld staat allemaal bij Bunq omdat ze de hoogste rente (2,01%) bieden. Quick win om te zorgen dat je nog een beetje geld verdient met je eigen geld.

22. Maak video’s op Youtube over producten of boeken en verwerk in de linkjes affiliate linkjes.

23. Bouw een succesvolle website over een niche onderwerp en werk met partnerships. Als voorbeeld De Beste Keukenmachine.

24. Word freelance tekstschrijver

25. Ga aan de slag als mysterie shopper

26. Scoor de beste deals en cashback acties via Woolsocks

Creëer een passief inkomen

Naast het feit dat het genereren van meerdere inkomstenbronnen heel fijn (er komt altijd geld binnen), is het ook prettig als een deel van deze inkomstenbronnen passief kunnen zijn. Dat betekent dat je niet actief hoeft te werken voor je geld.

Hoewel er veel discussie is over wanneer is 100% passief is, is het toch fijn dat als je ligt te slapen, je geld verdient door de verkoop van een e-book of doordat iemand via jouw Bol.com linkje een product aanschaft.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Wil je starten met meer geld te verdienen? Als je je even verdiept in de mogelijkheden, ontdek je al snel dat er veel opties zijn om meerdere inkomstenbronnen op te zetten.

Vind je het lastig om iets te bedenken waar je goed in bent én geld mee kunt verdienen? Ga dan een keertje brainstormen met jezelf. Dan kom je er waarschijnlijk snel genoeg achter waar jij goed in bent en waar je gemiddeld gezien meer kennis over hebt.

Hoeveel inkomstenbronnen zijn slim?

Hoeveel inkomstenbronnen je wilt opbouwen is volledig afhankelijk van de tijd en motivatie die je hebt. Heb je een enorme drive om meerdere side hustles op te zetten? Ga je gang! Je kan ook starten met 1 side hustle en het steeds verder uitbreiden.

Mijn advies

Mijn advies zou zijn om minimaal vier verschillende inkomstenbronnen te hebben. Zelf heb ik er 7 verschillende manieren waarop ik mijn geld verdienen. Die inkomstenbronnen zien er zo uit:

👉🏻 Inkomsten als interim product owner e-commerce

👉🏻 Mijn blog Diolifestyle (verkoop e-book, advertenties, affiliate marketing etc.)

👉🏻 Het platform Ondernemen als een baas (verkoop e-book, advertenties, affiliate marketing, nieuwsbrief etc.)

👉🏻 Inkomsten uit overige websites zoals mijn parkeer websites (Google Adsense en affiliate marketing)

👉🏻 Inkomsten vanuit Pinterest via affiliate marketing

👉🏻 Dividend uit mijn beleggingen

👉🏻 De website Finance Freaks die ik samen met mijn compagnon run

Idealiter verdien je minimaal €1.000,- per maand met je side hustles. Hoe meer, hoe beter natuurlijk. Zelf zit ik gemiddeld rond de €1.500,- per maand, maar dat bedrag wil ik verhogen naar €3.500,- per maand.

Aan de slag met je money mindset

Klinkt dit allemaal een beetje als muziek in de oren? Of sterker nog: gaan je oren hiervan klapperen? Dan kan het zijn dat je nog te maken hebt met beperkende overtuigingen rondom geld. Als je écht wil dat je extra geld gaat verdienen met side hustles, dan ga je dat voor elkaar boksen.

Wel kan het helpen als je een negatieve kijk hebt op meerdere inkomstenbronnen of als het voelt als een ver-van-je-bed-show om te werken aan je money mindset. Boeken die mijn daar heel goed bij geholpen hebben zijn: You are a Badass at Money Making en het boek De Rijkse man van Babylon.

Disclaimer 

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan een deel van je inleg verliezen. Daarnaast ben ik geen financieel adviseur en geef ik ook geen financieel advies. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen kennis en ervaring. Het artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine fee ontvang als jij een product aanschaft. Dit kost jou niets extra.

 

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...
Slimme strategieën om geld te besparen door te verhuizen naar Spanje
Tussen de ontelbare bestemmingen voor expats over de hele wereld, is Spanje een magneet voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van een...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF