ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Debra van der Heide van Dsocials

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. 

Debra van der Heide van Dsocials

Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Debra van der Heide van Dsocials. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

Mijn naam is Debra van der Heide (26) en ik woon in Breda samen met mijn vriend, 2 katten en hond. Ik heb een HAVO opleiding afgerond en ben daarna Journalistiek HBO gaan studeren. Een studie waar ik nooit echt op mijn plek was, maar de druk van presteren voelde. Ik wist nooit echt wat ik wilde. Ook na afloop niet. Dus toen begon ik vanuit mijn eigen interesse bij een bedrijf als voedingscoach en deed ik voor dat bedrijf de social media. Daarna ben ik als content marketeer aan de slag gegaan. Nog steeds niet echt mijn plek. Ik voelde dat ik meer wilde en mijn eigen dromen achterna wilde gaan. Dus daarom ben ik met Dsocials begonnen.

Hoe ben je ondernemer geworden?

Toen Instagram net bestond ben ik begonnen met dit platform omdat ik het leuk vond om mijn reis te delen. Ik was namelijk fanatiek bezig met sporten en gezonde voeding. Hierdoor kreeg ik volgers die hier ook mee bezig waren. Mijn account groeide snel naar enkele duizenden. Super leuk, maar hier zat ook voor mij een nadeel aan. Ik voelde een prestatiedruk en daarnaast werd ik onzeker van alle perfecte plaatjes van andere meiden. Ik stopte een tijd met Instagram om te werken aan andere content. Ik maakte een lifestyle blog en ging daarna aan mezelf werken.

Vertel eens wat over je bedrijf

Ik help ondernemers op een authentieke manier om hun bedrijf online te laten groeien zodat zij de perfecte klanten aantrekken. Daarnaast leer ik ondernemers op een laagdrempelige manier hoe social marketing werkt zodat ik samen met de ondernemer een strategie kan ontwikkelen die werkt. Geen poespas bij mij! Ik ben nuchter, maar wel gek op een biertje ?

What you see is what you get

Zoals je mij online ziet zo ben ik in real life ook. Dit doe ik door verschillende online cursussen aan te bieden. Een basis cursus Instagram, een cursus strategie en een traject waarbij ik ondernemers persoonlijk help. Door structureel content te plaatsen op Instagram zorg ik voor interactie met volgers en meer bekendheid. Daarnaast adverteer ik op social media en werk ik met een PR-bureau. Hierdoor schrijf ik stukken op marketingwebsites.

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

De vrijheid die ondernemen mij geeft. Dat ik alles zelf mag beslissen en hierdoor de leukste klanten heb.

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

Dat je nooit klaar bent en ik altijd in mijn hoofd bezig ben met Dsocials.

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal?

Als spreker op het Social Media Ondernemers Congres & als expert gevraagd worden bij een talkshow.

Wat is je grootste fuck-up van de afgelopen maanden? 

Het opzetten van een platform waarvan ik dacht; dat doe ik wel even. Niet dus! Ik had daar veel meer tijd voor moeten nemen en dat niet tussendoor moeten doen. Ik wilde een netwerkplatform opzetten maar ondertussen was ik nog met 10 andere dingen tegelijk bezig. Weggegooid geld dus!

Ben je bezig met passief inkomen?

Ja ik heb drie online trainingen die passief of deels passief zijn. Ik moet daar wel elke maand nog livesessies voor geven en bijvoorbeeld content updaten. Daarnaast geef ik ook 1 op 1 strategiesessies.

>> Ondernemer van de maand: Suzanne, dé digital nomad expert

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Dan zou ik internationaal willen gaan en al mijn trainingen in verschillende talen willen aanbieden.

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

Zorg voor meerdere stromen van inkomen en zichtbaarheid. Zodat je niet afhankelijk bent van één platform of dienst.

Wil je de avonturen van Debra volgen? Volg haar dan op Instagram of haar website Dsocials.


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF