ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Elodie van Elo dit

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. 

Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Elodie van Elo dit. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

Hi, ik ben Elodie en ik schrijf! Na de hbo-opleiding journalistiek, heb ik eerst vier jaar in loondienst voor PZC en Antilliaans Dagblad gewerkt. Tegenwoordig werk ik lekker voor mezelf als journalist en tekstschrijver. Niet alleen voor traditionele media, zoals magazines, kranten en nieuwssites, maar ook voor bedrijven en ondernemers.

Wat ik doe?

Ik help mijn klanten door bijvoorbeeld interviews, reportages en blogs te schrijven en ze te adviseren op het gebied van taal, communicatie en PR. Het ene moment sta ik op een festival Douwe Bob te interviewen, het andere moment schrijf ik een nieuwsbrief voor Rijkswaterstaat en dan redigeer ik weer een plan van aanpak voor een bouwbedrijf. Het is echt super leuk en afwisselend werk! 

Ondertussen probeer ik regelmatig lekker op reis te gaan. Sinds een jaar heb ik een relatie met iemand die net zo ondernemend en reislustig is als ik – dat blijkt ook wel uit het feit dat hij nu voor een jaar in Tokio woont en werkt. Doordat ik freelancer ben, kan ik hem gelukkig af en toe opzoeken. Dan neem ik mijn laptop mee en help ik mijn klanten gewoon op afstand. Ideaal! 

Vertel eens wat over je bedrijf

‘Elo dit’ is de naam van mijn eenmanszaak. Het is de bedoeling dat je dat op zijn Frans uitspreekt. Dan valt de ‘t’ weg en klinkt het hetzelfde als mijn voornaam – die ook Frans is. Als je ‘Elo dit’ vertaalt, kom je op de betekenis ‘Elo vertelt’. En dat is precies wat ik doe: vertellen in geschreven woord. Ha, daar is goed over nagedacht, hè?  

Hoe ben je ondernemer geworden?

Ik speelde al tijdens de opleiding met het idee om te gaan ondernemen. Maar in de week dat ik afstudeerde, kreeg ik al meteen een baan aangeboden bij regionaal dagblad PZC. Daar heb ik twee jaar met veel plezier gewerkt, tot ik in 2017 emigreerde naar Curaçao en als journalist aan de slag ging bij het Antilliaans Dagblad. 

Na een tijdje begon het weer te kriebelen. Wat was de volgende stap? Ondernemen leek me altijd een beetje eng, maar de vrijheid die je daarvoor terugkrijgt, leek me heerlijk. Bovendien zag ik genoeg mensen om me heen die het ook gewoon deden. Toen ik via social media werd benaderd door een aantal potentiële opdrachtgevers, gaf mij dat het vertrouwen om mijn dienstverband op te zeggen en te gaan freelancen. 

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

De vrijheid die het me geeft. Ik kan mijn werk overal mee naartoe nemen en lekker vaak op reis. Wat ik ook heel erg leuk vind is dat alles wat ik bereik, mijn eigen verdiensten zijn. Als ik een goed idee bedenk, wil een medium dat publiceren. En als ik goed werk lever, komt een klant vaker terug. Dat geeft zo’n kick!

>> Werken aan je money mindset? 6 tips!

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

Het gevoel dat je nooit genoeg doet en altijd meer uit de kast moet trekken om genoeg inkomsten te genereren en een beetje zekerheid voor jezelf te creëren. Zit je de ene maand tot over je oren in het werk, kan het de andere maand weer oorverdovend stil blijven. Dat is iets waar ik nog heel erg aan moet wennen.

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal? 

Een eigen tekstbureau, zodat niet alles meer alleen op mij aankomt. Dan houd ik misschien eens wat tijd over om eindelijk mijn roman te schrijven. Dat is echt mijn kinderdroom!

Ben je bezig met passief inkomen?

Daar wil ik dit jaar meer aandacht aan besteden. Ik denk erover na om meer te gaan doen met affiliatie marketing op mijn blog elodit.nl. Ook zou ik graag workshops willen geven en mensen begeleiden bij het schrijven, zodat ze hun schrijfkunsten kunnen verbeteren.

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Dan zou ik alleen nog maar eigen artikelen pitchen en boeken schrijven.

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

Zorg dat je zichtbaar bent! Dat helpt mij zo enorm goed om aan klanten te komen. Ik ben erg actief op Instagram, heb een eigen blog, en merk dat LinkedIn ook steeds belangrijker is. Doordat ik opval, genereer ik opdrachten.


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF