ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: grafisch designer Estelle

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. 

Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan grafisch designer Estelle die op Bali woont. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

Hi, ik ben Estelle, grafisch designer en ik woon en werk in Bali. Ik ben hartstikke single want: dating life in Bali is pretty hard. Ik woon hier nu al meer dan twee jaar en ben blijven hangen na het reizen. Een heel leuk lief klein hondje heeft mij hier gevonden en we zijn al 1,5 jaar samen. Ze is een rescue gedumpt in een doos op een parkeerplaats. We hebben het heel goed samen.

Wat ik doe?

Ik werk als freelance grafisch designer. Dat betekent dat ik bedrijven – op afstand – help met de grafische vorming van hun bedrijf. Denk aan logo ontwerp, flyers, folders, social media etc. Ik ben eigenlijk allround creative.

Vertel eens wat over je bedrijf

Ik doe voornamelijk grafisch design, concept, social media, maar ook content creatie. Eigenlijk van alles! Mijn klanten zijn voornamelijk in Nederland gevestigd en ben sinds een half jaar de designer van liefleven waarvoor ik nu een gehele productlijn ontwerp.

Hoe ben je ondernemer geworden?

Een hele tijd geleden had ik in Nederland een KVK nummer aangevraagd, omdat ik altijd gedacht had dat ik voor mezelf wilde werken. Ik ging eigenlijk maar 2 maanden op reis en had geen idee wat ik daarna zou gaan doen… Dit eindigde in: ik miste mijn vlucht terug naar Nederland en freelance grafisch designer worden in Bali!

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

De vrijheid! ‘s Avonds ben ik op mijn creatiefst. Ik werk soms tot twee of drie ‘s nachts door en heb hier geen probleem mee. Ik heb inmiddels een routine waarbij ik pas in de middag begin met werken, dit is ook makkelijker met het tijdsverschil. Ik kan doen wat ik wil tot een uur of twee en dan ga ik pas aan het werk. Als ik doordeweeks een dagje vrij wil dan kan dat gewoon en dan werk ik rustig op mijn zondag.

>> Werken aan je money mindset? 6 tips!

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

Belastingdienst en de belastingaangifte… Daarnaast kom ik nog steeds vaak achter dingen die ik niet wist en die soms erg vervelend kunnen zijn. Waarvan ik dan denk: “Waarom vertelt niemand dit mij?” en dan realiseer dat ik vrijwel alleen mezelf heb en het zelf moet uitzoeken. 😉

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal? 

Een sieradenlijn starten waarmee ik een goed doel steun of een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

Ben je bezig met passief inkomen?

Nee.

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Ik zou graag iets doen voor de straathonden in Bali en het plastic probleem hier. Ook zou ik mij graag zoveel mogelijk verdiepen in spiritualiteit en dat delen met zo veel mogelijk mensen. Niet iets zweverigs maar laten zien dat bepaalde technieken zoals breathwork mensen kunnen helpen om trauma’s te kunnen verwerken.

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

Het hoeft niet perfect; begin gewoon met je idee. Het is een grote leerweg en je leert elke dag bij leren als ondernemer. Doorzettingsvermogen is heel belangrijk en in jezelf geloven.

Wil je de avonturen van grafisch designer Estelle volgen? Volg haar dan op Instagram!


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF