ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand | Lianne Bijleveld

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen helpen en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Lianne Bijleveldcoach, consultant én trainer. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

“Mijn naam is Lianne Bijleveld. Ik help mensen eindbaas te zijn van hun eigen leven door middel van online coaching en persoonlijk leiderschapsprogramma’s. Het liefst werk ik vanuit het buitenland, maar als ik niet op reis ben, fiets ik graag over de grachten van Amsterdam.”

“Mijn nummer #1 kernwaarde is vrijheid. Ik heb diverse erkende coachopleidingen afgerond en ik ben verslaafd aan boeken over persoonlijke ontwikkeling. En aan uit eten gaan. Hoewel veel van de dingen die ik graag doe nu niet kunnen, focus ik me graag op wat er wél kan.”

Vertel eens wat over je bedrijf

“Met INTO THE NEW wil ik zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke manier helpen met hun persoonlijk leiderschap. Mensen zelf verantwoordelijkheid laten nemen over hun beslissingen en dus leven. Werk is daar een groot onderdeel van. Via mijn Academy bied ik een online programma aan waarin deelnemers in zes weken ontdekken wat ze echt willen met hun carrière en hoe dat voor elkaar te krijgen.”

“Ook bied ik een persoonlijk leiderschapsprogramma aan op open inschijving voor talenten binnen corporates en scale-ups. Daarnaast werk ik voor een aantal grote bedrijven als vaste coach en trainer en soms nog als verander adviseur voor grote corporates.”

Hoe ben je ondernemer geworden?

“Eigenlijk had ik een prima carrière: ik begon bij Heineken in sales en groeide door tot change management adviseur bij Heineken International, maar toch merkte ik dat ik niet helemaal op mijn plek zat… Tijdens een talentenprogramma bij Heineken kwam ik erachter wat ik wilde met mijn carrière: in alle vrijheid andere mensen helpen met veranderen. Zo ben ik gestart met mijn bedrijf INTO THE NEW. Dat is nu 3.5 jaar geleden.”

“Ik las laatst een quote van iemand: “ik ben zo’n gekkie die 60 uur per week werkt om te voorkomen dat ik 40 uur per week voor een baas werk” en yes, that’s me! Maar tegelijkertijd heb ik enorm veel vrijheid, mijn kernwaarde nummer 1.”

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

“Vrijheid. Had ik al gezegd; vrijheid? ;-)”

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

“Ik mis het werken in een team aan een gezamenlijk doel en sparren met anderen, enorm. Je optrekken aan mensen die beter zijn dan jij. Het lijkt soms wel cool om negatief te doen over corporates, maar ik heb bij Heineken zoveel geleerd, voor duizenden euros aan training gekregen, mezelf kunnen ontwikkelen. Dit moet je als ondernemer veel meer uit jezelf halen. Toch zou ik voor geen goud meer terug willen omdat ik blij ben met wat ik zelf heb gecreëerd, maar online ondernemen is niet alleen maar regenbogen, unicorns en met je laptop vanaf Bali werken.”

Lianne Bijleveld

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal?

“10 uitverkochte persoonlijk leiderschaps programma’s per jaar, die voor een groot deel uitgevoerd worden door de beste trainers en coaches van Nederland en waar ik verantwoordelijk ben voor klantcontact en programmamanagement. We runnen dit vanuit een prachtige lichte co-working space aan de gracht van Amsterdam en hebben daarnaast een trainingslocatie ergens in de natuur. Mijn INTO THE NEW Academy draait ook zelfstandig, los van mij door het online programma en loopbaancoaches die mijn methode gebruiken. Zo kan ik zoveel mogelijk mensen helpen om eindbaas te zijn van hun eigen leven.”

Wat is je grootste fuck-up van de afgelopen maanden? 

“Deze week ging alles mis wat er mis kon gaan qua IT. Ik gaf een online training over samenwerken en ik had de klant overtuigd dat Zoom een goede tool was. Ze wilden dat toch graag testen. Uiteraard werkte het niet… Daarnaast geef ik binnenkort een webinar voor 1.700 medewerkers van een bedrijf over persoonlijk leiderschap tijdens verandering. Door een bug werd iedereen die zich aanmeldde, meteen weer afgemeld. Mijn Microsoft Office werkte niet meer…”

“In loondienst liep ik gewoon naar mijn vrienden van IT, haalde een bakje koffie voor ze en het werd gefixt. Nu ben ik mijn eigen IT afdeling. 🙂 Verder heb ik een aantal dingen uitbesteed, maar merk ik dat mensen afspraken niet kunnen nakomen door kinderen die thuis zijn. Ik begrijp dat, maar tegelijkertijd ben ik nogal ongeduldig. En al moet ik nachten doorwerken, als ik iets toezeg dan is het af. Maar ik heb geen kinderen dus ik probeer begrip te hebben, maar de combinatie van mijn hoge professionele standaard en mijn ongeduld maakte dit een lastige week.”

Ben je bezig met passief inkomen?

“Ja! Mijn online cursussen zijn door ads, webinars, een funnel en door ondersteuning van een goede ZZP’er die ik inhuur voor het grootste gedeelte passief inkomen. Hoewel het opzetten hiervan niet echt passief te noemen is…”

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

“Precies wat ik nu doe! Wel zou ik meer mensen inhuren om mijn team uit te breiden en zo meer impact te kunnen maken. Ik merk dat ik toe ben aan een volgende stap om te groeien, ik heb meer werk dan ik aankan maar ik vind het lastig om dingen los te laten. Dus met alle tijd en geld van de wereld zou ik meer uitbesteden, extra trainers en coaches inhuren en alleen nog maar doen waar ik echt goed in ben en energie van krijg. Verder droom ik van een co-working space in Amsterdam, waar mensen samenkomen die in mijn vakgebied werken zodat we een community kunnen vormen. En een trainingslocatie in de natuur. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

“Energy = everything. Zorg goed voor jezelf, fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel. Pas als die basis staat, kan je echt groeien als ondernemer.”

Wil je andere ondernemersverhalen lezen? Dit is het ondernemersverhaal van Heleen van RISE.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF