ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Suzanne van Duijn van Vrije Meid

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. 

Ondernemer van de maand: Suzanne van Duijn van Vrije Meid

Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Suzanne van Duijn van Vrije Meid aka digital nomad goeroe. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Vertel eens wie je bent

Mijn naam is Suzanne van Duijn, geboren in 1988, ik woon in Utrecht met mijn vriend. Daarnaast ben ik eigenaar van twee bedrijven: VrijeMeid.nl en Snappr.nl.

Vertel eens wat over je bedrijf

VrijeMeid.nl begon als blog, maar inmiddels verkoop ik ook een Digital Nomad E-course en heb ik een 1:1 coachingtraject. Daarnaast heb ik een boek geschreven dit jaar en een TEDx Talk gehouden. Allemaal over locatie-onafhankelijk werken. Voor mij het middel naar vrijheid! Ik schrijf op mijn blog over allerlei dingen die meer vrijheid opleveren: locatie-onafhankelijk werk, online ondernemen, geld verdienen (liefst passief), en ja reizen natuurlijk!

Snappr.nl is een online PR-bureau, dat ik run met mijn compagnon Chantal Schram.

Hoe ben je ondernemer geworden?

In 2016 begon ik voor mezelf. Dat deed ik vooral voor de vrijheid: ik heb altijd locatie-onafhankelijk werk gehad, waardoor ik kon reizen wanneer ik wilde. Dat heb ik de afgelopen jaren dus volop gedaan. Gemiddeld was ik zo’n vier maanden van het jaar op pad. Dit jaar ga ik dat helaas niet redden vanwege corona… 😉

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

De vrijheid! Niet alleen de mogelijkheid om te kunnen reizen wanneer ik wil, maar ook kunnen werken waar ik wil, mijn eigen verdienmodellen bepalen, eigen keuzes maken, etc. Ik ben nogal zelfstandig ;-). Dit past helemaal bij mij!

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

Eerlijk gezegd kan ik weinig bedenken wat niet leuk is aan ondernemen. Natuurlijk moet je je administratie bijhouden en zelf je AOV regelen enzo, maar dat vind ik maar kleine dingen.

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal? 

Ik ben nu bezig om meer te verdienen in minder tijd. Mijn doel voor komend jaar is een ton omzet draaien, puur met mijn eigen projecten. Ik freelance niet meer, maar heb alleen nog mijn eigen producten en diensten. Veel daarvan zijn passief en schaalbaar. Zo kan ik als het goed is komend jaar mijn omzet opschalen, meer verdienen en minder gaan werken. Het uiteindelijk doel is uiteraard weer meer vrijheid, zodat ik (na corona) weer meer kan reizen en niet altijd hoef te werken op reis, of in ieder geval niet heel veel. The 4 hour work week is mijn goal 😉 Ik denk dat ik wel meer blijf werken, maar dan niet per se voor het geld, maar echt puur uit plezier. Mijn werk is ook nog steeds mijn hobby!

Ben je bezig met passief inkomen?

Yes! Ik heb dus een boek en e-course over locatie-onafhankelijk werken, en ik verdien ook aan affiliatemarketing op VrijeMeid.nl. Met Snappr hebben we ook een e-course; over PR. Mijn andere verdienmodellen zijn mijn 1:1 traject, sponsored posts, 1-op-1-begeleiding (bij PR). Daarnaast hebben we met Snappr nog PR-uitvoering, daarvoor hebben we sinds kort iemand aangenomen, zodat we niet meer alles zelf blijven doen.

>> Ondernemer Estelle woont en werkt in Bali als grafisch designer

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Ik denk grotendeels hetzelfde eigenlijk. Als alles staat, komt er geld binnen zonder nog al teveel uren werken. Maar mij kennende verzin ik dan weer wat nieuws en ben ik weer druk met een nieuw project 😉 Een nieuwe e-course, een nieuw concept, een tweede boek… Een sabbatical 😉

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

Blijf je ontwikkelen. Het is niet alleen leuk, maar uiteraard ook leerzaam. Je leert veel over jezelf en helpt je bedrijf weer verder. En met je bedrijf kan je weer anderen helpen. Investeer dus vooral in opleidingen, cursussen, coaching of waar je ook hulp bij nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen. Lees boeken. Schrijf doelen op. Reflecteer. Analyseren, pas aan, optimaliseer. Blijf in beweging. En geniet ook vooral op de weg ernaartoe. Life is too short!

Wil je de ondernemers avonturen van Suzanne van Duijn van Vrije Meid blijven volgen of wil je meteen starten met haar E-course Digital Nomad? Hier vind je haar e-course, dit is haar Instagram account en haar blog Vrije Meid.


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF