ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Geld verdienen met een reisblog? 5 tips!

Stel je bent een reisblog begonnen waarbij je je vakantiekiekjes en tips deelt. Je hebt Adsense draaien en je begint de eerste centjes te verdienen door advertenties op je site te tonen. Hartstikke leuk natuurlijk! Maar wist je dat er veel meer manieren zijn hoe je online geld kunt verdienen met een reisblog? Van samenwerkingen met grote reisorganisaties tot een eigen webshop starten. In deze post deel ik vijf verschillende manieren om geld te verdienen met een reisblog. 

Affiliate marketing

Een van de eenvoudigste manieren om geld met je reisblog te verdienen is door affiliate marketing in te zetten. Met affiliate marketing fungeert je blog als tussenpersoon en lever je nieuwe leads en sales aan de verschillende reisorganisaties met wie je samenwerkt. Als beloning ontvang je een commissie die al snel aardig in honderden euro’s kan oplopen wanneer je veel sales genereert. 

Hoe gebruik je het?

Maar hoe zet je affiliate marketing in? Ten eerste moet je je als reisblogger aanmelden bij verschillende affiliate netwerken zoals Tradetracker, Daisycon en Awin. Nadat je een profiel hebt aangemaakt en toegelaten bent bij de affiliate campagnes van verschillende adverteerders, kun je aan de slag gaan om links, banners en relevante producten op je site te zetten. Aan de hand van het inhoud van je reisblog, zal je het een of het andere product tonen. Bijvoorbeeld bij een pagina of blog over tips voor een bezoek aan de Sagrada Família in Barcelona kun je onder andere toegangskaarten voor de Sagrada Família verkopen en links naar hotels in de buurt van de Sagrada Família plaatsen. Allemaal met een affiliate link zodat je daarna per gemaakte sale of boeking beloond kan worden. 

Andere interessante websites om mee samen te werken om tickets te verkopen via een reisblog zijn: Viator, Ticketbar, Tiqets en Get Your Guide.

Social media

Zeker in de reisbranche is social media een onmisbaar kanaal om mensen (en potentiële klanten) te inspireren. Vooral kanalen als Instagram en Pinterest werken heel goed voor reisblogs om extra bezoekers te genereren. Maar ze kunnen dus ook ingezet worden om geld te verdienen! Zo kun je pins met een affiliate link uploaden. Denk hierbij aan een pin van een leuke koffer of een reisgids met een affiliate link er achter. Iedere keer dat iemand daarop klikt en vervolgens een bestelling plaats, zal je worden beloond met een percentage van het bedrag! 

Instagram

Voor Instagram geldt: hoe mooier je feed eruitziet en hoe meer volgers en likes je hebt, des te interessanter je bent voor potentiële adverteerders. Deze kunnen je dan op persreizen uitnodigen, gratis producten sturen of een samenwerking met je aangaan. De tarieven daarvoor bepaal je zelf, maar zijn uiteraard deels in verhouding met de autoriteit en het bereik die je op social media hebt. 

Vloggen

Als je goed met de camera bent, kun je ook een YouTube kanaal starten ter aanvulling van je bestaande reisblog. Vloggers met meer dan 1.000 abonnees en video’s die in 12 maanden meer dan 4.000 uur bekeken zijn, kunnen via YouTube geld verdienen. Hoeveel je verdient is afhankelijk van het aantal kijkers en advertentieweergaven. Daarnaast kun je ook samenwerkingen aangaan met merken en product placements in je video’s doen of een affiliate link in je videobeschrijving toevoegen. Het feite dat er professionele vloggers zijn die uit hun YouTube-videos leven, geeft al aan hoe interessant dit kanaal is om extra inkomsten te genereren. Bovendien kunnen de video’s die je maakt een mooie aanvulling zijn op de content van je reisblog. 

Advertorials en samenwerkingen

Je reisblog als reclameplatform aanbieden voor bedrijven is natuurlijk ook mogelijk. Je hebt tenslotte een publiek weten te bereiken die ze wellicht ook interessant zullen vinden. Advertorials verkopen vergt vaak wat werk. Je moet ten eerste een mooie media kit hebben met actuele cijfers, de juiste bedrijven en contactpersoon vinden waar je je idee voor een samenwerking kunt pitchen en vervolgens de advertorial verkopen. Wanneer je een groot en gevestigde reisblogger bent, kan dit traject soms andersom lopen: dan nemen de adverteerders zelf contact met jou op zoek naar de mogelijkheden tot een samenwerking. Of willen mediabedrijven je in hun bloggersplatform hebben staan. Met dit laatste hoef je niet zelf op zoek gaan naar samenwerkingen want dat doet het mediabedrijf al voor je. Hou wel in gedachten dat ze per campagne een percentage van de winst zullen pakken. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om online geld te verdienen? Dit zijn vijf simpele mogelijkheden.

Eigen webshop

Op zoek naar de volgende big step? Dan kun je je eigen webshop beginnen! Het liefst met producten die samengaan met je reisblog. Of je je eigen digitale reisgidsen aanbiedt, leuke souvenirs uit verre landen verkoopt of reizigers voorziet van de leukste travelgear. Zoek wat past bij je niche en bouw je eigen webshop op om zo extra geld te verdienen met je onderneming. Een webshop starten kan al vrij eenvoudig met tools als Mijnwebwinkel en Woocommerce. Voordat je weet zit je niet alleen een reisblog te runnen maar ook je eigen reiswebwinkel!  

Barcelona met Marta

Marta Rubio is online marketeer en de eigenaresse van Barcelona met Marta, waar ze tips over haar geboortestad via haar blog en reisgidsen aan de Nederlandse toeristen geeft. Ook heeft ze een site in het Spaans, Holandia.es, waarin ze tips over Nederland deelt.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF