ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Een online webshop beginnen? 5 tips!

Droom je van een eigen webshop of ben je van plan om op korte termijn te beginnen met een webshop? Dan is deze blog iets voor jou! 5 tips die je helpen als je een online webshop wilt beginnen.

1. Volg je droom en blijf dicht bij je gevoel

Het helpt enorm als je je omringt door mensen die je inspireren en waar je steun van krijgt. Geloof in jezelf en je droomproduct en laat je niet van de wijs brengen. Als jij er niet in gelooft kun je dat ook niet overbrengen aan anderen.

2. Bereid je goed voor en maak een plan

Voorbereiden kun je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een onlinecursus te volgen om te leren starten met een webshop. Daarnaast is het erg zinvol om naar de startersdag van de Kamer van Koophandel te gaan. Daar vind je allerlei informatie voor startende ondernemers. Zorg dat je connecties maakt waar je later profijt van hebt. Bovendien kun je de startersdag informatie inwinnen over het maken van een bedrijfsplan. Iets wat heel belangrijk is, want hierdoor breng je focus aan in je onderneming.

Wil je duizenden bezoekers per dag naar je webshop trekken? Dat kan! Hoe? Lees deze 5 tips om honderden bezoekers naar je webshop te trekken.

3. Laat je webshop maken door een professional

Het is verstandig om je webshop te laten bouwen door iemand die er verstand van heeft. Je kunt er zelf wel aan beginnen, maar het is slim om dit uit te besteden. Je ontvangt direct adviezen over de vindbaarheid van je webshop en het toevoegen van nieuwe producten. Zorg dat je gebruikt maakt van mooie foto’s en probeer stock foto’s te vermijden. Vervolgens is het belangrijk dat je aan de slag gaat met het schrijven van SEO teksten voor je website en voor je producten zelf.

4. Wees flexibel en heb geduld

Een succesvolle online webshop gaat niet over één nacht ijs. Er is heel veel concurrentie. Jezelf onderscheidend maken is heel belangrijk. Heel veel mensen starten een webshop, maar er zijn maar weinig webshops die heel succesvol zijn geworden en dit ook blijven. Je moet regelmatig je plan aanpassen. Flexibiliteit is gewenst.

5. Gebruik social media en schrijf blogs

Zelf promotie is heel belangrijk als online webshop zijnde. Daarnaast is het belangrijk om je te omringen met de juiste personen en interessante mensen te volgen op social media. Op Diolifestyle.nl staan veel bruikbare tips. Net zoals op Charlotteslaw.nl.

Gebruik daarnaast zelf dagelijks social media om je vindbaarheid te vergroten en te bouwen aan je naamsbekendheid. Duik in je statistieken. Het is slim om op vaste tijden te postsen. Het is ook slim om te onderzoeken welke kanalen relevant en belangrijk zijn voor jouw webshop.

Plaats regelmatig content wat jouw doelgroep interessant vindt. Zodra je eenmaal de juiste snaar gevonden hebt, is het een kwestie van het trucje iedere keer weer op nieuw te doen.


Deze gastblog is geschreven door Trudy Kappen. Vijf jaar geleden stond ik op het punt om een online webshop te beginnen. Dit is het 4e jaar dat mijn webshop live is. Nieuwsgierig naar haar mijn webshop? Bekijk hem hier: 4leafs4joy.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF