ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Een online webshop beginnen? 5 tips!

Droom je van een eigen webshop of ben je van plan om op korte termijn te beginnen met een webshop? Dan is deze blog iets voor jou! 5 tips die je helpen als je een online webshop wilt beginnen.

1. Volg je droom en blijf dicht bij je gevoel

Het helpt enorm als je je omringt door mensen die je inspireren en waar je steun van krijgt. Geloof in jezelf en je droomproduct en laat je niet van de wijs brengen. Als jij er niet in gelooft kun je dat ook niet overbrengen aan anderen.

2. Bereid je goed voor en maak een plan

Voorbereiden kun je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een onlinecursus te volgen om te leren starten met een webshop. Daarnaast is het erg zinvol om naar de startersdag van de Kamer van Koophandel te gaan. Daar vind je allerlei informatie voor startende ondernemers. Zorg dat je connecties maakt waar je later profijt van hebt. Bovendien kun je de startersdag informatie inwinnen over het maken van een bedrijfsplan. Iets wat heel belangrijk is, want hierdoor breng je focus aan in je onderneming.

Wil je duizenden bezoekers per dag naar je webshop trekken? Dat kan! Hoe? Lees deze 5 tips om honderden bezoekers naar je webshop te trekken.

3. Laat je webshop maken door een professional

Het is verstandig om je webshop te laten bouwen door iemand die er verstand van heeft. Je kunt er zelf wel aan beginnen, maar het is slim om dit uit te besteden. Je ontvangt direct adviezen over de vindbaarheid van je webshop en het toevoegen van nieuwe producten. Zorg dat je gebruikt maakt van mooie foto’s en probeer stock foto’s te vermijden. Vervolgens is het belangrijk dat je aan de slag gaat met het schrijven van SEO teksten voor je website en voor je producten zelf.

4. Wees flexibel en heb geduld

Een succesvolle online webshop gaat niet over één nacht ijs. Er is heel veel concurrentie. Jezelf onderscheidend maken is heel belangrijk. Heel veel mensen starten een webshop, maar er zijn maar weinig webshops die heel succesvol zijn geworden en dit ook blijven. Je moet regelmatig je plan aanpassen. Flexibiliteit is gewenst.

5. Gebruik social media en schrijf blogs

Zelf promotie is heel belangrijk als online webshop zijnde. Daarnaast is het belangrijk om je te omringen met de juiste personen en interessante mensen te volgen op social media. Op Diolifestyle.nl staan veel bruikbare tips. Net zoals op Charlotteslaw.nl.

Gebruik daarnaast zelf dagelijks social media om je vindbaarheid te vergroten en te bouwen aan je naamsbekendheid. Duik in je statistieken. Het is slim om op vaste tijden te postsen. Het is ook slim om te onderzoeken welke kanalen relevant en belangrijk zijn voor jouw webshop.

Plaats regelmatig content wat jouw doelgroep interessant vindt. Zodra je eenmaal de juiste snaar gevonden hebt, is het een kwestie van het trucje iedere keer weer op nieuw te doen.


Deze gastblog is geschreven door Trudy Kappen. Vijf jaar geleden stond ik op het punt om een online webshop te beginnen. Dit is het 4e jaar dat mijn webshop live is. Nieuwsgierig naar haar mijn webshop? Bekijk hem hier: 4leafs4joy.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers
Als ondernemer ben je kwetsbaar. Dat heb je misschien niet in de gaten, maar dat is toch echt zo. Je denkt eerder: wat kan mij...
Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom
Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het...
wat is een workation
De manier waarop we werken is aan het veranderen. Steeds meer mensen kiezen voor flexibiliteit, en dat betekent dat we ons werk niet langer alleen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF