ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ontspannen naast een druk leven? 5 tips!

We staan altijd ‘aan’, onze agenda’s lopen over en het is cool om te zeggen dat je het druk hebt. Want druk zijn staat gelijk aan, succesvol zijn. Onzin natuurlijk! Het klopt dat de lat tegenwoordig erg hoog ligt; doordat de Sky the limit is, zijn de verwachtingen hoger dan ooit. Daarom lees je hier waarom ontspannen naast een druk leven zo belangrijk is.

1. Ga offline

Door in het weekend of in de avond na een drukke werkdag offline te gaan en je telefoon weg te leggen, creëer je meer rust. Je bent niet de hele tijd bezig met eventuele (werk)mails die binnenkomen of met de druk van social media. In de avond offline zijn, zorgt dat je wat meer de boel de boel kunt laten.

2. Beter in je vel

Door regelmatig je rust te pakken en te ontspannen als je een druk leven hebt, kom je beter in je vel te zitten. Dit heeft uiteraard weer gevolgen voor de rest van je werk. Doordat je beter in je vel zit, ben je productiever en heb je meer focus. Win-win-win situatie dus.

3. Je gedachten verzetten

Het is niet gezond om de hele tijd te stressen en bezig te zijn met werk. Daarom is het juist goed om in de avond te gaan sporten, iets leuks te doen met je partner, te Netflixen of iets anders waarmee je je gedachten kunt verzetten en niet de hele tijd aan werk hoeft te denken.

4. Rust in je hoofd

Je kunt veel beter slapen en ontspannen als je rust in je hoofd hebt. Heb je nog geen rust in je hoofd? Probeer te journalen, zodat het uit je hoofd is. En anders? Probeer het los te laten. Dit is veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar kan je wel helpen om wat meer ademruimte te creëren, zodat je kunt ontspannen.

5. Je successen worden groter

Een ander belangrijk punt waarom ontspannen naast een druk leven zo belangrijk is, is het feit dat je succesvoller wordt als je je regelmatig ontspant. Niemand kan 12 uur per dag gefocust werken en alleen maar productief zijn. Hoe beter je naar jezelf luistert en dus ontspant, hoe succesvoller je wordt tijdens je werkdagen.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF