ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ontspannen naast een druk leven? 5 tips!

We staan altijd ‘aan’, onze agenda’s lopen over en het is cool om te zeggen dat je het druk hebt. Want druk zijn staat gelijk aan, succesvol zijn. Onzin natuurlijk! Het klopt dat de lat tegenwoordig erg hoog ligt; doordat de Sky the limit is, zijn de verwachtingen hoger dan ooit. Daarom lees je hier waarom ontspannen naast een druk leven zo belangrijk is.

1. Offline

Door in het weekend of in de avond na een drukke werkdag offline te gaan en je telefoon weg te leggen, creëer je meer rust. Je bent niet de hele tijd bezig met eventuele (werk)mails die binnenkomen of met de druk van social media. In de avond offline zijn, zorgt dat je wat meer de boel de boel kunt laten.

2. Beter in je vel

Door regelmatig je rust te pakken en te ontspannen als je een druk leven hebt, kom je beter in je vel te zitten. Dit heeft uiteraard weer gevolgen voor de rest van je werk. Doordat je beter in je vel zit, ben je productiever en heb je meer focus. Win-win-win situatie dus.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
3. Je gedachten verzetten

Het is niet gezond om de hele tijd te stressen en bezig te zijn met werk. Daarom is het juist goed om in de avond te gaan sporten, iets leuks te doen met je partner, te Netflixen of iets anders waarmee je je gedachten kunt verzetten en niet de hele tijd aan werk hoeft te denken.

Assertiever worden? Hier vind je 5 tips om daarmee aan de slag te gaan.

4. Rust in je hoofd

Je kunt veel beter slapen en ontspannen als je rust in je hoofd hebt. Heb je nog geen rust in je hoofd? Probeer het op te schrijven, zodat het uit te hoofd gaat of probeer het los te laten. Dit is veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar kan je wel helpen om wat meer ademruimte te creëren, zodat je kunt ontspannen.

5. Je successen worden groter

Een ander belangrijk punt waarom ontspannen naast een druk leven zo belangrijk is, is het feit dat je succesvoller wordt als je je regelmatig ontspant. Niemand kan 12 uur per dag gefocust werken en alleen maar productief zijn. Hoe beter je naar jezelf luistert en dus ontspant, hoe succesvoller je wordt tijdens je werkdagen.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
2 jaar fulltime ondernemer
De tijd vliegt als je plezier hebt wordt ook wel gezegd. Ondertussen is het alweer ruim twee jaar geleden dat ik de deur als online...
Ondernemer van de maand: Debra van der Heide van Dsocials
Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF