ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Maandoverzicht januari | Ontwikkeling e-book & onzekerheid

Januari staat altijd in het teken van een schone lei: een nieuw jaar volop kansen. Zelf ben ik druk bezig met de ontwikkeling van een e-book, ben ik vooral veel stappen aan het zetten met mijn bedrijf en veel tijd aan het spenderen aan persoonlijke ontwikkeling. Maar het was ook de maand waarin ik soms onzeker was over de stappen die ik aan het zetten ben en werd ik regelmatig op de proef gesteld. Nieuwsgierig hoe de eerste maand van dit nieuwe jaar gegaan is? Lees snel verder!

Vakantie in eigen land

Ik begon januari met een weekje vakantie. Na een heel druk kwartaal, was het tijd om een beetje mijn rust te pakken. Er was een lockdown en de meeste mensen hadden net vakantie gehad tussen Kerst en Oud & Nieuw, dus ik had de hele week geen afspraken. En dat vond ik heerlijk! Ik kon zelf bepalen wat ik wilde doen en mijn agenda werd niet geleid door anderen.

Ik besloot spontaan een dagje naar het strand te gaan voor een stevige wandeling in de kou en verder rommelde ik wat aan. Ik las twee boeken: You’re a badass at making money (voor de tweede keer) en Fokking Druk, begon kleding te verkopen via Vinted en deed vooral veel wandelen en podcasts luisteren.

Vakantie in eigen land

Gestart bij een businesscoach

Al langer liep ik met het idee rond dat ik een businesscoach wilde, maar het was toen simpelweg niet de juiste tijd. Nu kwam een businesscoach weer in mij naar boven en toen dacht ik: het is tijd voor actie. Ik ging op onderzoek en vond een businesscoach in Amersfoort, maar ze had geen plek. Dus ik besloot verder te zoeken. Totdat ik opeens zag dat ze een plekje vrij had. Toen dacht ik: dit is mijn roeping! Deze plek is voor mij!

Ondertussen zijn we alweer een aantal sessies verder en volg ik een 1-op-1 coachingstraject voor de komende drie maanden waarin ik nóg sneller stappen ga zetten met mijn bedrijf, maar ook meer ga genieten van mijn ondernemersreis.

Coachingstraject bij Babette Tasseron

E-book schrijven | Krijg Grip op je Financiën

Zoals je het misschien al gezien hebt op Instagram, was ik in januari bezig met het schrijven van een e-book over financiën. Het e-book is af en is vanaf nu te gratis downloaden. In het e-book ga ik je helpen met je beperkende overtuigingen rondom geld overboord te gooien, help ik je aan een positieve money mindset en gaan we aan de slag met je financiën. Denk aan het bijhouden van een kasboekje, concrete spaardoelen opzetten en hoe je meer geld kunt verdienen door middel van side hustles.

Het e-book is tijdelijk gratis. Het is echt een heel uitgebreid en tof e-book geworden waar ik heel erg blij mee ben. Maar nog belangrijker: waarvan ik weet dat ik heel veel mensen mee kan helpen om nog meer grip op hun financiën te krijgen. Nieuwsgierig? Je downloadt hem hier!

Onzeker voelen

Zoals je ziet, was januari een top maand voor mijn bedrijf. Ik heb veel stappen gezet en daarnaast een mooie omzet gedraaid. En daar ben ik blij mee. Toch kwam ook een aantal keer de innerlijke aansteller in mij naar boven. Ik noem hem Harry. En Harry probeert soms beren op de weg te droppen, zodat ik mijn kraakheldere doelen even iets minder goed zie. Of dat ik opeens twijfel aan mijn eigen kennis. Maar ik weet nu – wanneer Harry denkt de macht over mij te krijgen – dat ik hem streng mag toespreken.

En daarnaast: onzekerheid is ook part of the job: ik ben nu eenmaal met toffe dingen bezig. Buiten mijn comfortzone.

Successen vieren als ondernemer

Geef nooit op

Januari was ook de maand waarin ik aan de slag ging met nieuwe dingen: e-mail marketing, deels zelf bouwen van landingspages, koppeling maken tussen WordPress en mijn hagelnieuw e-mail marketingprogramma, aan de slag met de technische SEO van Ondernemen als een baas en nog een paar van dat soort klussen.

Niet de leukste klussen, maar wel verrekte belangrijk. En uiteraard werkte de techniek niet altijd mee en kostte het soms (lees: bijna altijd) toch net weer wat meer tijd dan gedacht. Maar het allerbelangrijkste: geef nooit op! Ga 10 keer op je bek, om vervolgens voor de 11e keer met een grote glimlach en een trots gevoel op te staan!

Tijdens een sprekersklus voor de SNS bank in januari

Learnings afgelopen maand

 • Onzekerheid hoort erbij als je iets doet wat buiten je comfortzone ligt. Je bent jezelf aan het stretchen. Zie het als groeipijn
 • Start before you are ready
 • Done is better than perfect
 • Vertrouw erop dat het goed komt
 • Durf te investeren, ook als blijkt dat je in één maand meer geld geïnvesteerd hebt, dan er binnenkomt

Doelen voor de komende maand

 • E-book lanceren inclusief een X aantal downloads
 • Show-Up plan maken voor het promoten van het e-book
 • Online cursus bouwen over financiën
 • E-mail marketing verder uitwerken voor Ondernemen als een baas
 • Mailing voor Pinterest-Marketing uitsturen
 • Heel veel zichtbaar zijn voor het e-book
Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF