ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Op workation in een Tiny House

Eind november besloot ik samen met een vriendin en collega-ondernemer een midweek op workation te gaan in een Tiny House midden op de Veluwe. Het werd een combinatie van fijne wandelingen maken door de mooie natuur en een werkvakantie. En dat allemaal in zo’n heel gezellig en kneuterig mini-huisje met een knisperend haardvuurtje én een hottub. Wat wil een mens nog meer?

Een Tiny House, wat is dat?

Voor het geval je niet precies weet wat een Tiny House is, dat is – zoals de naam het eigelijk al een beetje zegt – een ieniemini huisje ergens in the middle of nowhere. Het huisje is voorzien van alle gemakken: er is een keuken aanwezig, een badkamer, een vide om te slapen en een eet- en een zithoek. Allemaal klein, maar fijn.

Het voordeel van een workation

Het voordeel van een workation, is dat je tijdelijk uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald. Hierdoor ontstaan er nieuwe creatieve processen en word je creatieve brein aangewakkerd, waardoor je sneller op een briljant business idee komt. Ook ben je vaak een stuk productiever als je in een andere omgeving werkt, heb je een ijzersterke focus en is de kans groot dat je bergen werk kunt verzetten.

Daarnaast is op workation gaan in een Tiny House ook gewoon heel gezellig en knus. De meeste Tiny Houses zijn uitgerust met een open haard waardoor het Deense hygge gevoel om de hoek komt kijken.

Tiny House op de Veluwe

Wij besloten voor een Tiny House midden op de Veluwe te kiezen, zodat we tijdens de lunch en in het weekend lekker een stuk konden wandelen en ons hoofd leeg konden maken. Er zat ook een drinkwater filter in het huisje, waardoor de kwaliteit van het kraanwater heel goed was. Nu ik dit ervaren heb, wil ik ook waterfilters voor thuis. Het water proeft nog beter als het gefilterd is.

We hadden het Tiny House geboekt via Europarcs. We verbleven op het park in Beekbergen. Ze is eigenaar van meerdere vakantieparken door heel Nederland en hebben een groot aanbod aan fijne Tiny Houses.

Tiny house op de Veluwe

De natuur in

Niets is fijner dan even tijdens de lunchpauze een stukje te wandelen of aan het eind van een succesvolle werkdag je laptop dicht te gooien en de natuur in te gaan. Het voordeel van een workation in een Tiny House op de Veluwe is, dat je omringt wordt bent met natuur.

De natuur is een fijne plek om je hoofd leeg te maken, te ontspannen en te ontstressen. Ook heeft deze frisse lucht een positief effect op je mentale gezondheid.

Ervaar het zelf!

Op workation in een Tiny House kan ik iedereen aanraden. Het is – zoals je op de foto’s ziet – ook een hele fijne plek om je even terug te trekken en even op te laden. En om te genieten van alle fijne lichtjes, de gezelligheid én een hottub als je naar een Tiny House gaat van Europarcs. En ik kan beamen; zo’n hottub is héérlijk! Voor ik het wist zat ik ruim twee uur te badderen.

Tiny House van Droomparken

Is een Tiny House ook leuk voor een normale vakantie?

Natuurlijk! Als je niet op workation gaat, maar op zoek bent naar een leuke, knusse manier om een weekendje weg te gaan, is een Tiny House een dikke aanrader. Dus waar wacht je nog op? Boek jouw Tiny House vandaag nog voor wat extra gezelligheid met vrienden of je geliefde.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF