ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Persoonlijke ontwikkeling: 3 voordelen

Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat er een kans dat je niet meer op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Maar hoe zorg je dat je genoeg tijd investeert in persoonlijke ontwikkeling en waarom is dit nog meer een belangrijk topic? In deze blog lees je er meer over!

1. Groei en bloei: op je werk en als persoon

Ben je bezig met persoonlijke ontwikkeling? Dan groei en bloei je als persoon. Je ontwikkelt jezelf, je leert een nieuwe skill aan of ontdekt een talent waarvan je het bestaan niet van wist. 

Als je gaat onderzoeken wat je kan doen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, merk je al snel dat de kans groot is dat je dingen doet die buiten je comfortzone liggen. Dit kan soms groeipijn met zich meebrengen. Je kan je op bepaalde momenten afvragen: “Waarom wilde ik dit ook alweer?!” Maar geloof me: na een tijdje merk je dat je gegroeid bent en meer ervaring hebt. En dan heb je je doel bereikt!

2. Het is gezond

Recent las ik het boek Ikigai. In dit boek wordt het geheim van een lang en gelukkig leven gedeeld. In Japan heb je een aantal eilanden waar de bewoners uitermate gezond zijn en heel oud worden. Het geheim? Nooit met pensioen gaan. 

Dit betekent niet dat ze nog steeds fulltime werken voor een bedrijf, maar ze zijn wel nog elke week bezig met persoonlijke ontwikkeling en manieren om hun hersenen te gebruiken. Als je achter de geraniums gaat zitten en je je brein niet meer prikkelt, bestaat de kans dat je sneller achteruitgaat. 

Dus of je nu in de bloei van je leven staat of al iets ouder bent: het is heel belangrijk (en gezond!) om jezelf te blijven ontwikkelen. Ontwikkel een nieuwe skill; leer hoe je de lekkerste verse pasta maakt, leer een nieuwe taal of leer hoe je je adviesvaardigheden verbetert. Uiteraard zijn er nog 1001 en andere skills die je kan ontwikkelen die goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling.

3. Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor zelfvertrouwen

Door regelmatig bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling, ontdek je dat dat zorgt voor een boost aan zelfvertrouwen. Je vergaart meer kennis over een bepaald topic of je bent bijvoorbeeld beter geworden in presenteren waardoor je zelfverzekerder overkomt en dus op het podium staat. Win-win situatie. Want door persoonlijke ontwikkeling ontwikkel je jezelf en daarnaast krijg je meer zelfvertrouwen omdat je ergens beter of zelfs goed in bent. 

Wist je dat succesvolle ondernemers constant bezig zijn met hun eigen ontwikkeling? Ze zijn vaak al erg goed in iets, maar willen nog beter worden. The sky is the limit. 

Conclusie

Jezelf blijven ontwikkelen als ondernemer of als je in loondienst bent of zelf als je al met pensioen bent, is belangrijk! Het helpt je prioriteiten te stellen en je weet beter wie je bent en wat je belangrijk vindt. Mocht je twijfelen om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling: dit is je teken om vandaag nog te starten met uitzoeken wat je graag zou willen doen. Inspiratie nodig? Op de website van SUAS vind je een uitgebreid aanbod aan trainingen en opleidingen, zodat jij jezelf als persoon kan ontwikkelen. 

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met SUAS.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF