ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Productiever werken? 5 tips

Productiever werken willen we allemaal, maar toch blijkt in de praktijk dat we nogal vaak afgeleid raken door allerlei prikkels. Terwijl het helemaal niet zo lastig is om gefocust en geconcentreerd te werken. Het vergt alleen bepaalde discipline. Dus kom maar op met de tips, want ze gaan je écht helpen om meer werk te verzetten.

Huur een werkplek

Het huren van een werkplek gaat ervoor zorgen dat je productiviteit met 200% toeneemt. Waarom? Omdat je simpelweg geen afleiding meer hebt. Je gaat natuurlijk niet Netflixen in een co-working space. Omdat iedereen om je heen werkt en je niet afgeleid kan raken voor rommel zoals thuis, ga je bergen werk verzetten. Ontdek het zelf door een dagje proef te draaien.

Ga offline

Nu denk je misschien: hoe moet ik dan werken als ik volledig offline ga? Je hoeft niet volledig offline te gaan, maar leg je telefoon in ieder geval weg als je niet hoeft te bellen. Zet je mail uit, zodat je ook daar niet door afgeleid kan raken en zet alle notificaties op je computer uit, zodat je geconcentreerd kan werken.

Maak allerlei deadlines

Maak een takenlijst voor jezelf en bedenk wat je die dag allemaal wil doen. Geef jezelf steeds een (te) krappe deadline, zodat je wel door moet knallen om het allemaal te halen. Wees streng en ga een uur gefocust aan het werk met die ene taak. Doordat je jezelf een deadline geeft, veroorzaakt dat druk waardoor je veel productiever bent. Let wel op dat je niet té streng voor jezelf wordt, want dat kan weer averechts werken. 😉

>> Werken als interimmer? Dit moet je weten!

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Het afronden van een project is een feestje

Iedere keer als je weer een taak afgerond hebt, mag je trots op jezelf zijn. Het afronden van een project, betekent ook dat je een factuur mag sturen. Door deze mindset te veranderen en iedere keer het afronden van een project als een feestje te zien, kun je jezelf beter motiveren. Want zeg nu zelf; het sturen van facturen vinden we stiekem allemaal leuk. Let maar op je gaat er productiever door werken.

Zorg goed voor jezelf

Op een lege maag kun je je niet goed concentreren. Zorg daarom dat je een goed en stevig ontbijt voordat je begint met werken. Wees ook niet te streng voor jezelf. Je kunt niet elke dag vlammen. Heb je een keer een mindere dag en lukt het werken niet? Geen man overboord. Gun jezelf een middag vrij. Soms moet je ook even afschakelen. Zorg er ook voor dat je sport en veel beweegt. Als je lekker in je vel zit, gaat alles nu eenmaal veel beter.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF