ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Salarisverhoging vragen? 5 tips!

Ondertussen werk je alweer een tijdje voor dezelfde baas. Het werkt bevalt goed en je manager is tevreden. Maar toch knaagt er iets. Want met het salaris dat je 1,5 jaar geleden hebt gekregen, ben je niet meer zo tevreden. Tijd om te vragen voor salarisverhoging. Maar hoe doe je dat? In dit artikel vind je 5 tips.

Weet wat je waard bent

Voor je het gesprek aangaat, is het verstandig om te weten wat je waard bent. Niet elk bedrijf heeft een CAO waar je dat in kunt opzoeken, maar gelukkig zijn er allerlei websites die je een indicatie kunnen geven wat je zou moeten verdienen. Let wel op dat dit een indicatie is, dus pin je er niet op vast. Er zit nogal een verschil in of je de werkzaamheden bij een groot internationaal bedrijf uitvoert of bij een klein bedrijf met 10 werknemers. Daarnaast zijn er nog veel meer randvoorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo krijg je voor dezelfde functie in de Randstad vaak meer loon, dan wanneer je in Zeeland woont. Websites die je kunt checken zijn Loonwijzer en Salariskompas.

Meer werkervaring

Eén van de belangrijkste redenen om salarisverhoging te vragen, is het feit dat je meer werkervaring hebt. Als je al 1,5 jaar geen verhoging hebt gehad, heb je dus 1,5 jaar meer werkervaring dan eerst. Daarom is het wel zo netjes om dat recht te trekken en dat je ook betaald wordt in verhouding met de aantal jaar werkervaring dat je hebt.

Je klanten en/of baas is tevreden

Als je voor klanten werkt en al je klanten zijn tevreden, is dat zeker een reden om te vragen voor salarisverhoging. Maar ook als je baas of manager content is met de werkzaamheden die je uitvoert, is het slim om een meeting in te plannen.

Als je productief bent

Een productiviteitsgoeroe wil elke werkgever. Ben je zo iemand die heel productief kan werken en het werk in plaats van in 40 uur in 35 uur kan doen? Dan is dat zeker een reden om te vragen voor salarisverhoging, want je werkt sneller dan je andere collega’s waardoor je ook meer werk verzet.

Meer verantwoordelijkheid

Zodra je meer verantwoordelijkheid krijgt en bijvoorbeeld leiding moet geven aan meerdere mensen, is dit ook een reden om te vragen voor meer salaris. Hoe meer verantwoordelijkheid, hoe meer salaris hier tegen over moet staan.

Als je veel geld in het laatje op brengt

Werk je 40 uur per week, maar ben je in de praktijk 55 uur per week declarabel? Of zorgen al je tevreden klanten voor nieuwe klanten? Als je je werk goed doet en hierdoor veel geld in het laatje brengt van je werkgever, is het aan raden om een gesprek in te plannen.

Vergeet niet: je kunt er nog altijd voor kiezen om te switchen van baan. De kans is groot dat dat je het meeste gaat opleveren qua salarisverhoging. Daarnaast is het onder millenials heel gewoon om vaak te switchen van baan.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF