ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Self-care tips die je helpen

Iedereen heeft in zijn of haar leven behoefte aan self-care. Ook als je werkt als ondernemer. Het is zo dat de ene persoon er meer behoefte aan heeft dan de andere, maar in the end word je van self-care een betere persoon en misschien zelfs een wel een betere ondernemer. Hieronder vind je self-care tips die je helpen.

Leg je mobiel weg in de avond

Als ondernemer stopt het werk nooit. Er ligt altijd werk op je te wachten, maar soms het is genoeg. Je kunt niet 12 uur per dag productief werken. Daarom is het goed om af en toe uit te schakelen en je mobiele telefoon en computer aan de kant te schuiven. Morgen is weer een nieuwe dag. Het is goed om af en toe (het liefst elke avond, maar dat is vaak niet mogelijk als ondernemer), offline te gaan en te genieten van die fijne avonden samen met vrienden, je partner of om lekker te sporten.

Ga boeken lezen

Boeken lezen is niet alleen goed om te ontspannen, maar je kunt er ook veel van leren. Het is goed voor je woordenschat en daarnaast kun je werken aan je zelfontwikkeling door zelfhulpboeken te lezen, waardoor je een betere ondernemer wordt. Een goede self-care tip voor op je lijstje.

Sport je fit

Sporten is dé manier om te ontspannen en alle stress van werk los te laten. Zeker als ondernemer kan het zijn dat je voor hete vuren komt te staan. Dan is het onwijs fijn om al deze frustratie eruit te sporten. Het is een goede manier om te ontspannen en om fit te worden. Als ondernemer is het belangrijk om fit te zijn, want het ondernemerschap vraagt veel van je. Sporten met een personal trainer is elke eurocent waard en misschien wel één van de beste self-care tips.

>> 10 interessante zelfhulpboeken voor op je verlanglijstje

Creëer je eigen, fijne me-time moment

Iedereen is anders en heeft andere behoeftes en dat is prima. Plan één keer per week of één keer per twee weken een avond voor je alleen in op de bank met een goede Netflix serie, een film of kies voor een gezellige avond met vrienden. Het is maar net wat jij fijner vindt.

Start met yoga en/of mindfullness

Nee, dit is niet alleen een self-care tip voor vrouwen en nee het hoeft niet zweverig te zijn. Het is een goede manier om te ontspannen, stil te staan bij je successen en om te genieten van alle kleine momenten. Soms is het goed om na te gaan wat je allemaal al bereikt hebt.

Schaf het ‘One line a day’ boekje aan

Wellicht heb je er al eens van gehoord, maar een ‘one line a day‘ boekje, is -zoals de naam het eigenlijk al zegt – een boekje waar je vijf jaar lang elke dag een paar korte zinnen neerzet waar je dankbaar voor bent. Door hier elke dag mee bezig te zijn, sta je telkens stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Dankbaarheid heeft een positieve invloed op je leven. Positiviteit brengt je veel verder dan je denkt. Een mooie self-care tip om mee af te sluiten.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF