ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring

Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is. Ik wilde voorkomen dat mijn zuurverdiende centen minder waard werden. Sinds 2011 zoek ik daarom altijd naar de hoogste rente. Eerst via mijn huisbank, later – in 2012 – opende ik mijn eerste spaarrekening bij een andere bank. Daar kreeg ik toen 2,85% rente. Ook besloot ik te starten met depositosparen. Ik zette mijn geld tijdelijk vast in ruil voor een hogere rente. Ondertussen zijn we heel wat jaren en veel spaarproducten verder. Zo ben ik begonnen met sparen in het buitenland en heb ik nu spaarrekeningen in Zweden, Frankrijk en België én sparen tegen een hoge rente in dollars. Het aanbod van Freedom24 kon ik niet aan me voorbij laten gaan en wil ik mijn ervaring met jullie delen.

Je kan niet zonder spaargeld

Stel je wasmachine gaat stuk of je hebt te maken met een onverwachte financiële tegenvaller. Dan is het heel erg fijn dat je genoeg (spaar)geld hebt om direct een nieuwe wasmachine te kopen en/of je niet zorgen hoeft te maken over die financiële tegenvaller. 

Investeren is voor de lange termijn

Hoewel ik het liefste al mijn geld investeer, omdat de kans op een hoger rendement dan vaak hoger is, is dat niet verstandig. Geld investeer je – over het algemeen – voor de lange termijn. Ik heb daarom een spaarpotje voor onvoorziene kosten en een zakelijke spaarbuffer als ik tijdelijk minder werk heb of met sabbatical ga zoals vorig jaar. Het overgrote deel van mijn vermogen investeer ik. Dat is ongeveer 90%. Die andere 10% is spaargeld. 

Sparen tegen een hoge rente

In mijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden om meer rendement te halen uit mijn spaargeld, ontdekte ik de D-rekening van Freedom24. Als je een rekening opent bij Freedom24, wordt er automatisch een gratis D-rekening voor je geopend naast de beleggingsrekening.

Een D-rekening is een spaarrekening waar je kan sparen in euro’s, maar ook in dollars. En het leuke is? De rente die je ontvangt is hoog! Veel hoger dan andere plekken waar je je geld kan sparen. En daar word ik natuurlijk blij van! De rente is op dit moment 3,87%* als je in euro’s spaart, maar als je besluit te sparen in dollars, ontvang je een rente van 5,31%*. Super interessant! Vooral als je je bedenkt dat:

  • De rente dagelijks wordt uitgekeerd op je saldo
  • Je op elk moment geld kunt toevoegen of opnemen
  • Het minimumbedrag om rente te genereren slechts €150,- of dollar aan saldo is. En er is geen maximum

Wat is Freedom24?

Misschien heb je nog nooit gehoord van Freedom24 of heb je het weleens voorbij zien komen, maar weet je niet precies wat het is. Freedom24 is een broker voor particuliere en zakelijke beleggers. Je kan wereldwijd beleggen in meer dan 1.000.000 verschillende ETF’s, aandelen en Amerikaanse opties. Freedom24 heeft meer dan 450.000 klanten verspreid over tientallen landen. Naast de beleggingsrekening en D-rekening, bieden ze nog meer interessante diensten voor klanten. Denk aan portefeuillebeheer, regelmatige aanbevelingen voor aandelen, de beleggingsacademie etc. Je leest er meer over in mijn vorige blog over Freedom24.

Spaarplannen voor de langere termijn

Naast de D-rekening waar je in euro’s en in dollars kan sparen tegen een hoge rente, hebben ze nog iets: spaarplannen voor de langere termijn. Dat betekent dat je je geld tijdelijk vastzet in ruil voor een nóg hogere rente. Afhankelijk hoe lang je je geld vastzet, hoe meer rente je ontvangt. Deze rente kan wel oplopen tot 8,7%(!) als je je geld in dollars hebt staan. 

Je kan al vanaf een bedrag van €1000,- (of $1000,-) geld vastzetten voor een periode van 3, 6 of 12 maanden.  

Mijn eigen D-rekening

Deze rentepercentages klinken mij natuurlijk als muziek in de oren. Zo behaal ik alsnog een mooi rendement over mijn spaargeld. Nadat ik een beleggingsrekening had geopend, heb ik direct geld overgemaakt naar mijn beleggingsrekening. Ook heb ik direct geld overgemaakt naar mijn D-rekening, zodat ik kon starten met sparen tegen een hoge rente. Ik heb eerst een deel overgemaakt in euro en een deel heb ik omgezet in dollars. Zo kan ik direct beginnen met sparen in dollars waar de rente een stuk hoger is. 

Ook sparen tegen een hoge rente

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook starten met sparen tegen een hoge rente? Je opent eenvoudig een account via Freedom24. Nadat je account geverifieerd is, kun je direct starten met investeren en geld overmaken naar je D-rekening. Het is echt een feestje om te zien dat je spaargeld élke dag meer waard wordt, omdat je elke dag rente ontvangt.

Je moet je even verdiepen hoe de app werkt, maar zodra je weet op welke knoppen je moet drukken om te starten met investeren, kan de geldmachine gaan lopen. 

Disclaimer

Ik ben geen financieel adviseur. Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring. Het artikel bevat affiliate links. Als je via zo’n link een account opent bij Freedom24, ontvang ik daar een vergoeding voor. Dat kost jou niets extra’s. Dit artikel is in samenwerking met Freedom24 geschreven.

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen voor je start met beleggen. Je kan altijd een onafhankelijke beleggingsadviseur inschakelen om beleggingsadvies te ontvangen. 

*De tarieven voor de spaarplannen van Freedom24 zijn gekoppeld aan de wekelijkse EURIBOR- en dagelijkse SOFR-tarieven en kunnen daarom veranderen. De rente op already created spaargeld dat vaststaat, blijft hetzelfde. De rentetarieven in deze blog zijn up to date tot 31 mei 2024.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF