Online ondernemen

Succesvolle blogger worden? Ga voor een niche

Succesvolle blogger worden? Kies een niche

Bloggen was een aantal jaren geleden heel populair. Hoewel het nu niet meer zo populair is als toen, zijn er nog steeds heel veel bloggers. Mensen die bloggen over online marketing, reizen of bijvoorbeeld mode. De laatste jaren zijn er heel wat bloggers gesneuveld. Deels omdat de ‘jonge’ bloggers ouder werden en andere interesses kregen of fulltime gingen werken. Maar er is ook een andere reden waarom de ene blogger wel een succesvolle blogger wordt en de andere niet. Dit heeft alles te maken met een niche.

Manusje van alles

Veel bloggers hadden een blog met daarop blogs over allerlei onderwerpen; food, lifestyle, travel, mode en ook nog een stukje over online geld verdienen. En dat is juist het struikelblok. Doordat je over allerlei onderwerpen iets schrijft, claim je nergens echt autoriteit en zien bedrijven je vaak als iemand die van alles een beetje weet. En dat is precies datgene dat je niet wilt.

Je wilt dat je gezien wordt als iemand die weet waar hij of zij overpraat en er veel kennis over heeft.

Kies je niche

Daarom is het kiezen van een niche zo belangrijk. Het lijkt misschien eng om te kiezen voor een duidelijk onderwerp waar je je op gaat focussen, maar het gaat je uiteindelijk wel het meeste opleveren.

Een voorbeeld van een hele sterke niche blog is Digitale Dromers. Dit is een blog met tips hoe je beter kunt worden in bloggen en geld kunt verdienen met je blog. Een ander voorbeeld is Reistips India of HolaBarcelona. Beide zijn reisblogs, maar dan voor een specifiek land of zelfs voor een specifieke stad.

Het succes van een specifieke niche

Stel je bent vakantieplannen aan het maken naar India, maar je weet nog niet precies waar je in India naar toe wilt. Dan ga je zeer waarschijnlijk Googlen. Zodra je gaat Googlen en op een blog terecht komt waar je een heel tof artikel vindt over een rondreis door India, ben je super enthousiast. Als je vervolgens gaat kijken of diegene meer blogs over India heeft geschreven en op de homepage blogs ziet over vegetarische gerechten, social media marketing en festival outfits, ben je teleurgesteld en is de kans klein dat diegene terugkomt. Er staan per slot van rekening toch geen interessante blogs meer.

Een belangrijke tip om te kunnen groeien met je blog: laat je perfectionisme los, want perfect bestaat niet.

Niche blog

Als diegene terecht komt op een blog die specifiek over India gaat, is de kans heel groot dat diegene super enthousiast is en nog veel meer interessante blogs over India gaat lezen.

De kans dat diegene terug gaat naar de eerste blog is klein, maar de kans dat diegene heel enthousiast wordt over de tweede blog is heel groot. Hij kan zelfs zo enthousiastst worden dat hij je ambassadeur wordt.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Conclusie

Een duidelijke niche gaat je wel degelijk helpen als je een succesvolle blogger wilt worden.

No Comments
Leave a Reply
Schrijf je in voor de wachtlijst!

Over Dionne Knooren

Download het gratis e-book