ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Succesvolle blogger worden? Ga voor een niche

Bloggen was een aantal jaren geleden heel populair. Hoewel het nu niet meer zo populair is als toen, zijn er nog steeds heel veel bloggers. Mensen die bloggen over online marketing, reizen of bijvoorbeeld mode. De laatste jaren zijn er heel wat bloggers gesneuveld. Deels omdat de ‘jonge’ bloggers ouder werden en andere interesses kregen of fulltime gingen werken. Maar er is ook een andere reden waarom de ene blogger wel een succesvolle blogger wordt en de andere niet. Dit heeft alles te maken met een niche.

Manusje van alles

Veel bloggers hadden een blog met daarop blogs over allerlei onderwerpen; food, lifestyle, travel, mode en ook nog een stukje over online geld verdienen. En dat is juist het struikelblok. Doordat je over allerlei onderwerpen iets schrijft, claim je nergens echt autoriteit en zien bedrijven je vaak als iemand die van alles een beetje weet. En dat is precies datgene dat je niet wilt. Je wilt dat je gezien wordt als iemand die weet waar hij of zij overpraat en er veel kennis over heeft.

Kies je niche

Daarom is het kiezen van een niche zo belangrijk. Het lijkt misschien eng om te kiezen voor een duidelijk onderwerp waar je je op gaat focussen, maar het gaat je uiteindelijk wel het meeste opleveren.

Een voorbeeld van een hele sterke niche blog is Digitale Dromers. Dit is een blog met tips hoe je beter kunt worden in bloggen en geld kunt verdienen met je blog. Een ander voorbeeld is Barcelona met Marta. Dit is een blog over Barcelona. Hoe kleiner je niche, hoe beter. Want hierdoor je kun je heel specifiek je SEO optimaliseren en de juiste doelgroep bereiken.

Het succes van een specifieke niche

Stel je bent vakantieplannen aan het maken naar India, maar je weet nog niet precies waar je in India naar toe wilt. Dan ga je zeer waarschijnlijk Googlen. Zodra je gaat Googlen en op een blog terecht komt waar je een heel tof artikel vindt over een rondreis door India, ben je super enthousiast. Als je vervolgens gaat kijken of diegene meer blogs over India heeft geschreven en op de homepage blogs ziet over vegetarische gerechten, social media marketing en festival outfits, ben je teleurgesteld en is de kans klein dat diegene terugkomt. Er staan per slot van rekening toch geen interessante blogs meer.

Een belangrijke tip om te kunnen groeien met je blog: laat je perfectionisme los, want perfect bestaat niet. Een blog is nooit klaar. Het kan altijd beter, mooier en groter, maar laat je daar niet door tegenhouden en hem niet te publiceren.

Conclusie

Een duidelijke niche gaat je wel degelijk helpen als je een succesvolle blogger wilt worden. Dus waar wacht je nog op? Wanneer start je met jouw niche blog?

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF